Haberler

Bakkaldan Dijital Veresiye Sistemi

Manisa merkez İshak Çelebi Mahallesi'nde bakkal işleten Ahmet Ungan (31), veresiye defterini dijital ortama taşıyarak kartlı sisteme çevirdi.

Veresiye DEFTERİ KALKTI, KART GELDİ

Manisa merkez İshak Çelebi Mahallesi'nde bakkal işleten Ahmet Ungan (31), veresiye defterini dijital ortama taşıyarak kartlı sisteme çevirdi. Ungan, hem kendisinin hem de müşterilerinin sistemden memnun olduğunu söyledi.

Manisa merkez İshak Çelebi Mahallesi Ulutepe Caddesi'nde 12 yıldır bakkal işleten Ahmet Ungan (31), bir yıl önce başladığı kartlı veresiye sisteminde bakkallar arasında yeni bir dönem başlattı.

Ungan, bir yıl önce 2 bin 500 TL'ye yaptırdığı sistem ile veresiye defterini kaldırıp müşterilerine sağladığı kartla veresiye vermeye başladı. ôVeresiye Kart' adını verdiği sistemden çok memnun olduğunu söyleyen Ungan, her müşterinin kendisinin belirlediği limit dahilinde alışveriş yapabildiğini belirtti. Ungan, ôVeresiye defterlerindeki hesaplara zaman zaman 'ben bunu almadım, bu hesap nereden çıktı' gibi itirazlar oluyordu. Bu karışıklıkların önüne geçmek için dijital bir sistem kurduk. Şimdi itiraz eden olmuyor. Veresiye kart ile alışveriş yapana üzerinde isminin de yazdığı alışveriş fişini veriyoruz. Tanıdıklarımız 500 TL ile bin TL arasındaki miktarlarda, yeni alışverişe başlayan müşterilerimiz ise 200 TL bakiye ile bu sisteme dahil oluyor. Bu sistemde şuan 120 müşterim varö diye konuştu.

Ungan, veresiye defteri demode olsa da veresiye alışveriş yapma yönteminin hiç bitmeyeceğini belirtti. Ungan ôEğer veresiye imkanı tanımazsak, bizden temel ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlarımız sıkıntı yaşar. Cebinde parası olmayan, kredi kartı bulunmayan kişinin başka bir yerden alışveriş yapma şansı yokö dedi. Ungan ayrıca, veresiye kart sisteminde borcunu ödeme günü gelen müşterisine bir gün öncesinde cep telefonuna uyarı mesajı da gönderildiği kaydedip, böylece veresiyelerin gününde toplandığını ifade etti.

UNGAN, ôHEDEFİMİZ TÜM BAKKALARA YAYGINLAŞTIRMAKö

Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş da Ungan'ın uyguladığı veresiye kart sistemini kentte yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirterek, ôGeçtiğimiz haftalar içerisinde bu konuda bir basın açıklaması yaparak tüm bakkallarımıza konu duyurulmuştur. Ayrıca sistemi bakkallımıza daha ucuza mal etmek amacıyla bir firmayla anlaşma sağladık. Bu sistem sayesinde bakkalımız daha düzenli bir vereyise tutmuş olacak, itirazların önüne geçilecek. Ayrıca bakkalımız malının giriş ve çıkışını daha disiplinli bir şekilde kontrol etmiş olacakö dedi. Ünlübaş, odalarına üye bine yakın bakkalın bulunduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title