Haberler

Bakırköy Botanik Parkı Açıldı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu."CHP'li belediyeler ile AK Partili belediyeler arasında gündüz ve gece gibi, siyah ve beyaz gibi fark var" "Biz odağımıza insanı alırız, insana hizmet ederiz, insanı en değerli varlık olarak görürüz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediyeler ile AK Partili beldiyeler arasında gündüz ve gece gibi, siyah ve beyaz gibi fark var. Biz odağımıza insanı alırız, insana hizmet ederiz, insanı en değerli varlık olarak görürüz. AK Parti ise ranta bakar, yeşil deyince aklına ağaç değil dolar gelir" dedi.

Bakırköy'de oluşturulan içerisinde doğal gölet, gezi ve dinlenme ile çocuk oyun alanları, botanik ve tematik bahçeler ile restoran ve kafeterya bulunan 90 bin metrekare üzerine kurulu botanik parkı açıldı.

Açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, "Halkın umudu, Kılıçdaroğlu" sloganları üzerine, kendisinin umudunun alanda bulunanlar ile "Mustafa Kemal'in gençliği" olduğunu söyledi.

"Gençlik, bütün Türkiye'de yeni bir çığır, yeni bir sayfa açıyor" diyen Kılıçdaroğlu, "gençliğin daha özgür ve demokrat bir Türkiye için" yola çıktığını, kendilerinin de o yolun yolcusu olacaklarını ifade etti. .

Kılıçdaroğlu, park alanının imara açılması durumunda 2 milyar dolarlık gelir elde edileceğini savunarak, "Şu anda 2 milyar dolarlık rant alanında bulunuyoruz. Belediye başkanımız 2 milyar dolarlık rantı almıyor ama 'Ben bunu Bakırköylüler'e veriyorum' diyor. Sayın başkan seni şimdi Silivri'ye göndermeyelim mi biz?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Kentli olmak önce haksızlığa karşı çıkmak, özgür yaşamak, kendi tarihsel köklerinden kopmamak, kültürlü insan olmak, sinema ve tiyatroya gitmek demektir. Parka gelip özgürce dolaşmak demektir. Kentli olmak budur. CHP'li belediyeler ile AK Partili beldiyeler arasında gündüz ve gece gibi, siyah ve beyaz gibi fark var. Biz odağımıza insanı alırız, insana hizmet ederiz, insanı en değerli varlık olarak görürüz. AK Parti ise ranta bakar, yeşil deyince aklına ağaç değil dolar gelir. Sözde İstanbul'a, kente hizmet edecekler. Nerede bir yeşil alan görse imara açıyorlar. Madem sen demokratsın, madem sen parkları seviyorsun, Bakırköy'den sana bir teklif yapıyorum. Hangi yeşil alan imara açılacaksa gel onu önce referanduma götürelim, halkın oyuna sunalım. Açık çek veriyorum, Gel diyorum. Halk istiyorsa imara açalım istemiyorsa yeşil alan olarak kalsın."

CHP'lilerin yarın Taksim Gezi Parkı'na giderek çiçek ekeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, alanda bulunanların "Direne direne kazanacağız" sloganları üzerine, şunları söyledi:

"Evet direne direne kazandınız. Halk direndi ve kazandı. Halktan daha büyük güç yoktur demokrasilerde. Halk bir şeye 'evet' diyorsa da 'hayır' diyorsa da saygımız var. Halka hizmet etmek, halktan yana olmak bizim görevimiz. Biz halktan yana politika güden bir partiyiz. Halkı seviyoruz, halka güveniyoruz ve inanıyoruz."

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de park hakkında bilgi vererek, "İlçemizdeki Millet Parkı'nı da yeniledik ve adını "Millet Gezi Parkı" olarak değiştireceğiz. Yarın da CHP'li belediyeler olarak, Gezi Parkı'na çiçek ekmeye gideceğiz" dedi.

Açılış törenine, CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Umut Oran ile İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Bakırköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title