Haberler

AK Partili Boynukalın, Bakan Yardımcısı Oldu

Güncelleme:

Hürriyet'e yönelik saldırı ile gündeme gelen AKP Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Kamudaki üst düzey atamalara ilişkin üçlü kararname bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İçişleri, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor, Bilim ve Teknoloji ile Enerji bakanlıklarına üst düzey atamalar yapıldı.

Atamalar içinde en dikkat çekici olanı Hürriyet'e yönelik saldırı ile gündeme gelen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın oldu. Hürriyet gazetesine yönelik saldırı sırasında ve sonrasın yaptığı konuşma ile tartışılan eski AK Parti İstanbul Milletvekili Abdürrahim Boynukalın'ın Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak atanacağı öne sürülüyordu. O iddia gerçek oldu ve Boynukalın üçlü kararname ile bakan yardımcısı olarak atandı. Atama, 'ödül gibi görev' olarak yorumlandı.

SALDIRI SORUŞTURMASINDA ŞÜPHELİ

Hürriyet'e saldırıyı "Dokunulmazlığı kaldırdık. Bu dokunulmazlığı kaldırmamızda teşkilatlarımızdaki enerjiyi arkamızda hissetmemiz rol oynamıştır" diye savunan Abdurrahim Boynukalın'ın Ahmet Hakan ve Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'e yönelik "Bunlar dayak yememişler hiç" dediği görüntüler de ortaya çıkmıştı. Boynukalın, milletvekilliği sona erince saldırı soruşturmasında şüpheli olarak ifade vermişti.

SEÇİM HÜKÜMETİ BAKANLARINA YENİ GÖREV

Seçim hükümetinde bakan olarak görev alan bazı isimlere de yeni görevler verildi. Seçim hükümetinin İçişleri Bakanı ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak atandı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk ise İçişleri Bakan Yardımcısı oldu. Seçim hükümeti Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alabyun da Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın yardımcısı oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na Doç. Dr. Hasan Aili Çelik, Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı'na ise Orhan Erdem atandı. Erdem vekil adaylığı için aynı görevden istifa etmişti.

GÖKALP'İN YERİNE BAĞLI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, geçen ekim ayında Türkiye'nin ABD Çalışma Müşaviri olarak atanmıştı. Gökalp İlhan'ın yerine ise
Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Selim Bağlı atandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Hürriyet Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

ŞAH:

tam bi akape zihniyeti. . yap yalakalığı kap bakanlığı. .

26
2
yanıtYanıtla
ali kemal:

işin ehli değilde torpillisi geliyor. buda geriye dönüşü gösterir

21
0
yanıtYanıtla
veli:

Linç kampanyası başlatan güruh. Polise taş atan, Türkiye''yi Rusya''ya şikayet eden hainleri neden alkışlıyor. İranla savaş çıksa iran''ın yanında savaşırım diyenlere alkış tutanlara millet yetkiyi vermedi. Yetkiyi bir alsalar neler yapabileceklerini herkes biliyor. Hükümetin ataması doğru olmasaydı. Bu kadar ses getirmezdi. Alışmışsınız adam harcamaya, hep birlikte bağırırsak harcattırız diye çabalıyorsunuz ama boşuna. Siz yürürken hak, başkası yürürse suç yok öyle bir şey.

2
16
yanıtYanıtla
hakan:

Bunlar hep kıyamet alametleri. Daha insan olamamış birini bakan yardımcısı yapmak?

17
0
yanıtYanıtla
eşkıya:

hiç şaşırmadım olacağı buydu zaten, bu salgırgan cani ruhlu kişilğiyle uzak doğu sporlarını çok güzel öğretir

14
1
yanıtYanıtla
):

Ülkede saldırganlar hapse atılacağına bakan yardımcısı yapılıyor. . . Ülkeye bak. . . Tam muz cumhuriyetine döndü. . . . .

13
2
yanıtYanıtla
faruk:

Bizdeki bu sistem ilkel kabilelerde bile olmaz vallahi. Adamin yedigi halt nedeniyle partiye zarar verdigini dusunup cezalandiracaklarina tam tersi odullendiriyorlar hay ben boyle zihniyetin icine

14
0
yanıtYanıtla
para icin:

musluman eskiya olmaz... para icin hersey olunur...

12
0
yanıtYanıtla
Hakan:

1 Mayısta, Gezide ortalığı yakanlara protesto hakkını kullanıyor diyenler, Bakanlara atılan yumurtayı hak görenler, binanın önünde toplanmayı suç görüyor. Demek ki gazeteyi protesto edenler doğru iş yapmışlar.

4
8
yanıtYanıtla
bu fena deyil danışman olur:

hakan çok uyanıksın gördün hemen pastayı hemen daldın yerin hazır iyisin iyi

yanıt2
yanıt2
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title