Haberler

Bakanlıklar arasında ''çevre eğitimi'' protokolü imzalandı -

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ''Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile de protokoller yaparak herkesin çevreye duyarlı hale gelmesi için elimizden gelen azami gayreti göstereceğiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ''Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile de protokoller yaparak herkesin çevreye duyarlı hale gelmesi için elimizden gelen azami gayreti göstereceğiz. Çevre duyarlılığını seferberlik haline getireceğiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ''Çevre Eğitimine Yönelik İş Birliği Protokolü'' imza törenine katıldı.

Bakan Güllüce, törende yaptığı konuşmada, iki bakanlık arasında çevre eğitimine yönelik işbirliğini hayata geçireceklerini söyledi.

Çocukların, engellilerin ve ailelerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için adım atacaklarını dile getiren Güllüce, bu çalışmayla çevre eğitimi ve çevrenin korunması konusunda eğitici materyaller hazırlanarak tüm okullara dağıtılacağını bildirdi.

Bu imzanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile de protokoller yaparak herkesin çevreye duyarlı hale gelmesi için ellerinden gelen azami gayreti göstereceklerini ifade eden Güllüce, çevre duyarlılığını seferberlik haline getireceklerini kaydetti.

-''Bilinçlendirme çalışmaları büyük ivme kazanacak''

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam da, daha yaşanabilir bir çevrenin var olabilmesinin, insan neslinin devam etmesi için çok elzem bir konu olduğunu ifade ederek, ''Bizim tevarüs ettiğimiz gelenek aslında böyle bir çevre bilinci taşıyor. Bizler lüzumsuz yere bir yaprağın dahi koparılmaması gerektiğine inanan bir gelenekten gelen milletiz'' dedi.

Modern hayat, giderek değişen hayat şartları ve konforun çok öncelenmesinin çevreyle olan iletişimi değiştirdiğini belirten İslam, bu konuyla ilgili hem geleneklere dönüş açısından hem de ülkenin, gençlerin yarınlarını iyi inşa edebilmek için bir çevre bilincinin oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

İki bakanlığın bu bilinci oluşturmak için karar verdiğini belirten İslam, başka kurum ve kuruluşların da katkıda bulunacağını, gençleri, çocukları, ulaşılabilecek tüm çevreyi bu konuda bilinçlendirmeye çalışacaklarını söyledi.

Yapılan işbirliklerinden çok iyi neticeler aldıklarını ifade eden İslam, ''Bugün başlatacağımız çevre protokolüyle çevre konusundaki bilinçlendirme çalışmalarının da büyük bir ivme kazanarak ilerleyeceğini düşünüyoruz. Bilinçli bir gençlik ortaya çıkaracağımızı ve çevre konusunda yarınlarda çok daha inisiyatifli, iyi bir geleceğe sahip olacağımızı düşünüyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından bakanlar Güllüce ile İslam, işbirliği protokolünü imzaladı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ayşenur İslam İdris Güllüce Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title