Haberler

Bakanlar Işık ve Yılmaz, Kocaeli'nde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık ile Milli Savunma Bakanı Yılmaz, TÜBİTAK Ulusal Enerjetik Malzemeler Sentez ve Karakterizasyon Laboratuvarı'nın temel atma törenine katıldı Bakan Işık: "Laboratuvarı, inşallah ülkemize kazandırdığımız zaman, özellikle bu patlayıcı maddeler üzerinde Türkiye dünyanın sayılı ülkelerinden biri olacak, dünyanın ilk 5 6 ülkesinden biri konumuna geleceğiz" Bakan Yılmaz: "Bakın eğer ki sınırların ötesindeki eşkiya bugün Türkiye'ye saldıramıyorsa, onu saldırmaktan alıkoyan haritanın üzerindeki sınır çizgisi değildir, Türkiye'nin gücüdür.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nca (TÜBİTAK) tarafından yapılacak Ulusal Enerjetik Malzemeler Sentez ve Karakterizasyon Laboratuvarı'na ilişkin, "Laboratuvarı, inşallah ülkemize kazandırdığımız zaman, özellikle bu patlayıcı maddeler üzerinde Türkiye dünyanın sayılı ülkelerinden biri olacak, dünyanın ilk 5-6 ülkesinden biri konumuna geleceğiz" dedi.

Fikri Işık ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TÜBİTAK tarafından yapılacak laboratuvarın Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki temel atma törenine katıldı.

Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Çok önemli ve güzel çalışmalar yaptıklarını ama gelinen noktada farklılaşmaya gitmek ve vites büyültmek zorunda olduklarını vurgulayan Işık, Türkiye'nin çok önemli mesafeler katettiğini dile getirdi.

Işık, temelini atacakları tesisin Türkiye'nin hangi noktaya geldiğini gösteren güzel bir örnek olduğuna işaret ederek, "Normalde temel atma törenlerine çok fazla zaman bulamayız ama eğer bu yatırım Türkiye'nin savunmada dışa bağımlılığını azaltacak, kendi askeri kapasitesini yükseltecek, Türkiye'ye yönelik riskleri ve tehditleri bertaraf edecek hayırlı yatırımsa o zaman işte iki bakan gelir, temel atma törenine katılır. Bu, bizim bu tesise verdiğimiz  önemin göstergesidir" diye konuştu.

TÜBİTAK'ın, bilim ve teknolojide Türkiye'nin amiral gemisi olduğunu vurgulayan Işık, düne kadar gıptayla izledikleri pek çok projeyi, bugün TÜBİTAK olarak hayata geçirdiklerini kaydetti.

Türkiye'nin artık daha yüksek teknolojiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hele hele böyle bir coğrafyada yaşıyor ve böyle bir konjonktür içerisindeyseniz mutlaka ama mutlaka sizin çok güçlü orduya ihtiyacınız var. Allah'a şükürler olsun dünyanın en güçlü ordularından birisi, Türk ordusudur. Ordunun gücünün kaynaklarından en önemlisi insan kaynağıdır, bunda hiç kuşku yok. Vatanı için canını vermeyi mukaddes sayan bir anlayış, en önemli hazinedir, bunu hiç tartışmıyoruz ama bu anlayışı teknoloji ve çok güçlü savunma sanayiyle bütünleştirirseniz işte o zaman çok ciddi caydırıcılık oluşturursunuz."

"Yerlilik oranını yüzde 55'ler seviyesine getirdik"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, iktidara geldiklerinden bugüne kadar en önemli öncelik alanlarının Türkiye'nin savunma sanayisinde çok güçlenmesi olduğunu belirterek, ülkenin bu noktadaki gücünü artırmasını istediklerini vurguladı.

"2002'de yüzde 24 olan yerlilik oranını, bugün Allah'a şükürler olsun yüzde 55'ler seviyisine getirdik" diyen Işık, "Hedefimiz, bu oranı çok daha yukarıya çıkarmak. Türkiye, bu bölgede kesinlikle dünyanın en güçlü savunma sanayilerinden biriyle ancak huzur ve güvende olur" ifadesini kullandı.

Bütün dünyanın gözünün Türkiye'de olduğunu vurgulayan Işık, onun için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) caydırıcı gücünün bulunmasının kendileri için en önemli öncelik alanı olduğunu dile getirdi.

Bakan Işık, Cumhuriyet kurulduğundan bu yana "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" prensibini kendilerine düstur edindiklerini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama 'yurtta sulh, cihanda sulh' deyip yan gelip yatmak da bu millete ve ülkeyi yönetenlere yakışmaz. Her daim cenge de hazır olan anlayışla hareket ediyoruz. Bugün aslında bu anlayışın hayata geçmesine yönelik çok önemli temel atma töreni yapıyoruz. Bu laboratuvarı inşallah ülkemize kazandırdığımız zaman, özellikle bu patlayıcı maddeler üzerinde Türkiye dünyanın sayılı ülkelerinden biri olacak, dünyanın ilk 5-6 ülkesinden biri konumuna geleceğiz. Caydırıcılığımız daha da artacak, silahlı kuvvetlerimizin gücü ve yeteneği daha da artacak. İşte burada TÜBİTAK olarak rol almaktan gurur duyuyoruz. Bütün TÜBİTAK çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Projenin bir an önce hayata geçmesi ve burada yapılan çalışmaların Türkiye'nin savunma sanayisine, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücüne güç katmasını temenni ediyorum."

-"Bu ateş çemberinden kaçanlar, emin bir limana sığınıyorlar"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise temelini atacakları bu tesisin, Cumhuriyeti güçlendirme, yarınlara taşıma ve onu ilelebet yaşatmanın en önemli aşamalarından birisi olduğunu vurgulayarak, "Bakın çevremizde ateş çemberi var. Bu ateş çemberinden kaçanlar, emin bir limana sığınıyorlar, neresi? Türkiye. Türkiye'nin bu konumunu devam ettirmemiz lazım" diye konuştu.

"Emin liman" konumunu devam ettirmenin yolunun Türkiye'yi güçlü kılmaktan geçtiğine işaret eden Yılmaz, şunları dile getirdi:

"Türkiye'yi güçlü kılmak için güçlü bir orduya sahip olmanız lazım. Ordumuzun her birimini en yüksek teknoloji ve eğitimle harbe hazır hale getirmeniz lazım. İşte Türkiye, 200 yıllık devlet tarihindeki en güçlü döneminde. Eğer savunma sanayiniz güçlü olur, silahlı kuvvetlerinizi iyi eğitirseniz o zaman eşkiya size saldıramaz. Bakın eğer ki sınırların ötesindeki eşkiya bugün Türkiye'ye saldıramıyorsa, onu saldırmaktan alıkoyan haritanın üzerindeki sınır çizgisi değildir, Türkiye'nin gücüdür. Dolayısıyla bu gücü devam ettirmemiz lazım."

"Bu gücü devam ettirmenin yolu, çalışmak, çalışmak, çalışmaktır" diyen Bakan Yılmaz, bundan başka çarelerinin olmadığını, vaktin az, yapacak şeylerin çok olduğunu vurguladı.

Bakan Yılmaz, yaklaşık 20 milyon liraya mal olan tesisin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Işık ve Yılmaz, daha sonra butona basarak laboratuvarın temelini attı. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Fikri Işık Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title