Haberler

Bakanlar Beton Travers Fabrikasının Temelini Birlikte Attı

Sivas'ta hızlı tren için demiryollarında kullanılacak malzemeleri üretecek olan beton travers fabrikasının temeli Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk ve Bakanı Binali Yıldırım tarafından atıldı

Sivas'ta hızlı tren için demiryollarında kullanılacak malzemeleri üretecek olan beton travers fabrikasının temeli Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk ve Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım tarafından atıldı. Sivaslılar eski Bakan Yıldırım'a büyük ilgi gösterdi.

TCDD, Kolsan, Eser Beton, Margaritelli İtalya'dan oluşan konsorsiyum tarafından yapılacak olan beton travers fabrikası için temel atma töreni yapıldı.

Törene katılmak üzere Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk karayolu ile seçimlerde yasa gereği görevini bırakan Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ise havayolu ile kente geldi. Ulaştırma Eski Bakanı Yıldrırım'ı tören alanında Bakan Habip Soluk, Vali Ali Kolat ve protokol üyeleri karşıladı. Vatandaşlar eski bakan Binali Yıldırım'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Konuşmasında bakanlığın çalışmalarından söz eden Bakan Soluk, "Her alanda olduğu gibi ulaşım ve ve iletişim alanında onlarca yıla sığması mümkün olmayan alt yapı yatırımlarını gerçekleştirdik. 13 Mart 2009 tarihinde Türkiye yüksek hızlı tren ile buluştu. Ülkemiz yüksek hızlı tren kullanımında Avrupa 6'ıncısı ve dünya 8'incisi oldu. Bu yolları yapmak ve 5 bin 700 kilometre ray onarmakla da bir yere varamayacağımızı ifade ederim. " dedi.

Temelini attıkları beton travers fabrikasının işlevinden de bahseden Soluk, "Şu anda bizim 10 bin km yüksek hızlı demiryolu, 5 bin km de konveksiyonel hat demiryolu proje çalışmalarımız devam ediyor. Sadece bunlar için travers üretmiş olsa fabrikalarımız yaklaşık 25 -30 bin traverse ihtiyacımız var.

Sivas'ta bugün temelini atacağımız fabrikamızın yıllık kapasitesi 1 milyon adet. Bu kapasite yetmez. Süratle kapasiteyi artırırken hedefimiz milyonlar olmalı. Bu milyonları içerde kullandığımız gibi komşu ülkelere de ihraç ederek ülkeye döviz girdisini sağlanyacağız" diye konuştu.

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ise göreve geldikleri günden itibaren çalışmalarını hız kesmeden devam ettirdiklerini belirtti. Bakan Yıldırım kendisinin seçimler nedeniyle görevini bıraktığında yerine gelen iki bakanında Sivaslı olduğunu hatırlarlatarak, "Türkiye'nin altyapısı Türkiye'nin ulaşımı, Türkiye'nin iletişimi Cumuhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas'tan başladı. İşimiz hizmet gücümüz millet dedik ve yolumuza Sivas'tan kararlı adımlarla devam ediyoruz. " dedi.

Konuşmasına yapılan çalışmaları anlatarak devam eden Yıldırım, "Uzun ince bir yoldayım gidiyorum güdüz gece diyen Aşık Veysel eğer sağ olsaydı 'Uzun duble bir yoldayım gidiyorum gündüz gece' derdi. İşte Sivas'ın duble yolları. 23 km'den aldık üzerine 600 km yol yaptık. " diye konuştu.

SİTAŞ Beton Travers Fabrikasının temeli konuşmaların ardından butonlara basılarak atıldı. SİTAŞ adıyla kurulacak yeni fabrika, uluslararası standartlarda yılda 1. 039. 500 adet ön germeli beton travers üretecek. Fabrika ülke ihtiyacının yanı sıra Suriye, Irak, İran, Gürcistan, Azerbaycan, Cezayir, Libya ve Tunus gibi ülkelere de ihracat gerçekleştirecek. Yüksek teknolojinin kullanılacağı fabrikada 56 kişi istihdam edilecek.

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title