Haberler

Bakanlar Ala, Eker ve Bağış -

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Kardeşliğimizi, dostluğumuzu, tarihimizi yeniden inşa edecek medeniyet projesi ortaya koyuldu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Kardeşliğimizi, dostluğumuzu, tarihimizi yeniden inşa edecek medeniyet projesi ortaya koyuldu. Bundan dolayı bu saldırılar meydana geliyor. İlk saldırı buna yönelik, MİT üzerinden çözüm sürecinin başlatıldığı andadır. Bu milli iradeye yapılan saldırıdır'' dedi.

Silvan'dan helikopterle Baykan ilçesine geçen İçişleri Bakanı Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bitlis Caddesi'ndeki AK Parti seçim bürosunun açılışına katıldı.

Açılış töreni öncesi Taner Özbenli Caddesi'nde konuşma yapan Bakan Ala, partilileri Kürtçe selamladı.

Bakan Ala, Türkiye'de uygulanmaya başlanan çözüm sürecine saldırı gerçekleştirildiğini ifade ederek, ilk saldırının çözüm sürecin başında MİT'e yapıldığını söyledi.

Kardeşliğin bozulması için çok ciddi projelerin uygulandığını ancak iktidarın bunun farkına vardığını kaydeden Ala, şöyle konuştu:

"Kardeşliğimizi, dostluğumuzu, tarihimizi yeniden inşa edecek medeniyet projesi ortaya koyuldu. Bundan dolayı bu saldırılar meydana geliyor. İlk saldırı buna yönelik, MİT üzerinden çözüm sürecinin başlatıldığı andadır. Biz aracıları aradan çıkardık, memlekette bir problem mi var? Bu problem, Türk'ün, Kürt'ün, Acem'in ve Çerkez'in hepimizin problemidir. Biz etnik kökeni tanımlayan bir medeniyetten gelmiyoruz ki... Biz 'kardeşliğimizi kendimiz inşa edeceğiz' dedik ve bir çözüm süreci başlattık. Aracıları aradan çıkardık ve 'kendi problemimizi kendimiz çözeceğiz' dedik ve bir saldırı ile karşılaştık. Bu milli iradeye yapılan saldırıdır."

- "Size çözüm süreci değil, sorun süreci getiriyorlardı"

Bakan Efkan Ala, açılışı yaptıkları seçim bürolarının demokrasinin kaynağı olduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada sizler çalışıyorsunuz ve sizler yetki veriyorsunuz sandığa gidip oy kullanıyorsunuz ve ülkeyi kimin yöneteceğine karar veriyorsunuz. Eskiden de bu oluyordu. Eskiden siz burada tercih yapıyorsunuz sandıkta tercihinizi ortaya koyuyordunuz sonra Ankara'ya gidenler sizleri unutup orada kurdukları ittifakların ve müttefiklerin dediklerini yapıyorlardı. Size çözüm süreci değil, sorun süreci getiriyorlardı. Biz sorunlardan değil, çözümlerden destek anlayışını ortaya koyuyoruz."

- "Bu saldırıların sebebini en iyi Kürt kardeşlerim biliyor"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise Kürtçe yaptığı konuşmada, geçen haziran ayında İstanbul'da başlayıp çeşitli yerlerde bir şekilde devam eden Gezi olayları ile 17 Aralık ve ardından gerçekleşen hadisenin arkasında çözüm sürecini engellemek olduğunu söyledi.

Çözüm süreci sayesinde bir yıldır kan akmadığını ve birilerinin bundan rahatsız olduğunu dile getiren Eker, "Türkiye'de Türk ve Kürt vatandaşlarımızın arasında tesis edilmesi hedeflenen barışın bozulması için de çabalar var. Bunu herkesten daha iyi idrak edebilecek durumda olan Doğu ve Güneydoğu'daki Kürt kardeşlerimizdir. Bu saldırıların sebebini en iyi Kürt kardeşlerim biliyor" ifadelerini kullandı.

- "Çözüm süreci birilerini fena halde rahatsız ediyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ise Türkiye'de bugüne kadar şahit olmadıkları bir darbe girişiminin yaşandığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Kalktılar 17 Aralık'ta şimdiye kadar şahit olmadığımız yeni bir darbe şekliyle bizi tanıştırmış oldular. Bu darbe meselesi aslında meğer Türkiye'deki çözüm sürecinden duyulan rahatsızlığında bir ifadesiydi. Demek ki çözüm süreci birilerini fena halde rahatsız ediyor, bu rahatsızlık uğruna bu rahatsızlıktan kurtulabilmek için Türkiye'de darbeleri göze alabiliyorlar."

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Türkiye'nin güçlenmesinden, zenginleşmesinden ve bölgeye kardeşlik dokusunu aşılamasından rahatsız olan birtakım küresel güçlerin, geçmişte cübbeli hakimlerle zulüm yaptıklarını dile getirerek, "Şimdi ise başka cübbelilerle zulüm yapmak istiyorlar. Biz de diyoruz ki 'Çıkarın cübbelerinizi yüreğiniz yetiyorsa siyasette buyrun'" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Belediye Başkan adayı Faruk Okulevin ile belediye meclis üyeleri tanıtıldı.

Bakanlar Ala ve Eker, esnafı ziyaretinin ardından Bitlis Caddesi üzerindeki seçim bürosunun açılışını yaptı.

Siirt'ten kara yoluyla ilçeye bağlı Veyselkarani beldesine geçen Ala ve Eker, burada AK Parti seçim bürosunun açılışına katıldıktan sonra Veysel Karani Türbesini ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Egemen Bağış Efkan Ala Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title