Haberler

Bakan Zeybekci, İncir Festivalinde Ekonomiyi Değerlendirdi

Aydın’ın Buharkent ilçesinde düzenlenen 10. Taze İncir Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşlarına yüklendi.

Aydın'ın Buharkent ilçesinde düzenlenen 10. Taze İncir Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşlarına yüklendi. 10 Ağustos seçimleri öncesi kredi derecelendirme notuyla ilgili açıklama yapma yarışına giren ekonomi kuruluşlarının değerlendirmelerinin ekonomik değil siyasi olduğunu belirten Bakan Zeybekci; "Sen ekonomi kuruluşu musun yoksa muhalefet partisi misin?" dedi.

AK Partili Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol'un ev sahipliğinde düzenlenen 10. Buharkent Taze İncir Kültür ve Sanat Festivaline Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başta olmak üzere Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılınç, Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Kültür eski Bakanı ve eski Vali Atilla Koç, AK Parti İl Başkanı M. Sadık Atay, Belediye meclisi üyeleri ile birlikte çok sayıda Buharkentli katıldı.

Konuşmasında ülke ekonomisini Buharkentlilere değerlendiren Bakan Nihat Zeybekci, "Anadolu'muz daha Bereketli olacak. 10 Ağustos bizim demokrasi ve cumhuriyet tarihimiz için daha ileri yürüyüşte bir dönüm noktasıydı.11 Ağustos da daha demokratik, daha özgür, evrensel hukukun egemen olduğu artık ülkemizde kısır kavgaların siyasi çekimlerin daha az olacağı yeni bir dönemin ilk günüydü. Yeni bir kapının açılış günüydü. O kapıyı da millet ve milletin iradesi açtı. Ülkemiz bundan sonra güçlü bir siyasi iadeyle, güçlü muhalefetin de yer aldığı iktidar ve muhalefetin birlikte ve daha yakın bir mesafede ülkemizin menfaatleri anlamında bir araya geldiği, gelebildiği yeni bir sistem yeni bir döneme gireceğiz. Şimdi hızlı bir şekilde 2015-2016 döneminin bizi o açıklığa ferahlığa güzelliğe götürecek yeni bir Anayasa'nın da tabi ki başlangıcı olacak" dedi.

'EKONOMİMİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Cari açık rakamlarının açıklandığını hatırlatan Bakan Zeybekci; "Cari açık demek, namerde muhtaç olmak demek. Tefeciye muhtaç olmak demek. Elaleme, param yok, harcadığım kadar param yok onun için el açmak demek. Geçtiğimiz yıla göre cari açık yüzde 35 seviyesinde rekor seviyede daraldı. Dış ticaret açığımızın iyileşmesi onlarca yılın zirvesine ulaştı. Yani ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 70'lere çıkarak rekor seviyelere geldi. Türkiye sene ihracatını, dün akşam itibari ile bir yıllık ihracatını 157 milyar dolara ulaşarak 12 yılda 157 milyar dolara geldi. Milletin iradesiyle bir ülke tarihimde il defe en temi en net bir şekilde Cumhurbaşkanını seçiyor, siyasetteki soru işaretlerinden en önemlilerinden biri devreden çıkıyor, pazartesi günü saat dokuzda kredi değerlendir kuruluşu Fitch diye bir kuruluş diyor ki Türkiye'de siyasi istikrarsızlık devam ediyor. Sen ekonomi kuruluşu musun yoksa muhalefet partisi misin? Kredi derecelendirme kuruluşu musun yoksa elinde bir metre var cetvel var da siyasi istikrarı mı ölçüyorsun. Türkiye siyasi istikrarsızlığı çok iyi bilir. Türkiye siyasi istikrarsızlığı ekonomiye olan maliyetini yüzde7 bin faizlerle gayet iyi bilir. Bu memlekette bankaların yarısı battı. 60 milyar dolar zarar üreterek battı. Moody's derecelendirme de 9 tane madde açıkladı. Bir tane ekonomik değerlendirme yapmıyor. Türkiye'nin ihracatı geriye mi gitti. Cari açığı geçen yıla göre daha mı kötü oldu. Dış ticaret açığı daha mı kötü oldu. İstihdamı daha mı kötü oldu. Türkiye'de kötü olan geri giden bir şey yok, aksine katlanarak devam ediyor. Onun için biz yolumuza bakıyoruz. Hedef 2023, 2023 de Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisinde birisi olacak. Avrupa'nın 3. Büyük ekonomisi olacak. Türkiye milli gelirde 2 trilyon dolara ulaşacak. Ekonomi Bakanlığı olarak ekonomimizi desteklemeye devam edeceğiz. Allah bize afet veya bir bela vermediği sürece her günümüz bir önceki günden iyi olacak. Biz yeter ki bir olalım, birlik olalım iri olalım. Bütün yapacağımız bu. 28 Ağustos'ta yemin edecek olan baş hizmetkarın da peşine takılacağız hep beraber inşallah durmak yok, yola devam diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

HALK KONSERLERİ İLGİYİ ARTIRDI

Festivalin vazgeçilmez yarışması taze incir yetiştiriciliği yarışmasında ise birinciliği Ünal Avcı isimli incir üreticisi aldı. Festivalin ilk günü fotoğraf ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. İlk gece amatör pop grubunun sahne almasıyla renklenen festival Harun ve Belgin Gölcük ile Pinhani grubunun halk konserleriyle şenlendi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Buharkent Ak Parti Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title