Haberler

Bakan Yıldırım: 'Siz, 12 Eylül'de Tıkanan Adalet Yollarını Açtınız'

Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve İçişleri Bakanı Atalay, Ankara-Beypazarı Duble Yol Açılışına Katıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara-Beypazarı duble yolunun açılış törenine katıldı. Karaşar Kadın Folklor ekibinin gösterisinden sonra törende konuşan Bakan Yıldırım, sadece yol değil, gönülleri de yaptıklarını belirterek, ikinci hızlı tren hattını da Ayaş tünelini açarak Ankara-Beypazarı'na yapacaklarının müjdesini verdi. "Siz, 12 Eylül'de tıkanan adalet yollarını, demokrasinin yolunu açtınız" diyen Bakan Yıldırım, duble yolları yapmanın kendi işleri olduğunu söyledi.

Yenikent-Ayaş-Beypazarı bölünmüş devlet yolu, Beypazarı girişinde düzenlenen törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile MHP'li Beypazarı Belediye Başkanı M. Cengiz Özal katıldı. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, açılışı yapılacak yolun tarihi İpek Yolunun en önemli güzergahlarından biri olduğunu ifade ederken yaptığı konuşmada, "Hızlı tren yapacağız dediler, Sincan-Ayaş arasında tünelin içinden çıkamadılar. 75 kilometrelik tünele 1976 yılında girdiler, 34 sene oradan çıkamadılar. Ondan sonrası yok, kağıt üzerinde. İnşallah o tünelden çıkacağız, buraya ikinci hızlı tren hattını da biz yapacağız" dedi.

80 yılda 66 kilometre yol yapıldığını belirten Bakan Yıldırım, 'Onların 80 yılda yaptıklarını biz Ankara-Beypazarı arasını bölünmüş yol yaparak geçtik. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin her yerine yol yapacağını söylediğinde bazıları buna güldü. 7 buçuk yılda 13 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolları bölünmüş yol yaparken hayatları da birleştirdi' dedi. Bölünmüş yolların bir yıllık karının 6 buçuk katrilyon olduğunu belirten Bakan Yıldırım, kendi hükümetleri döneminde yol yapımı için bugüne kadar 40 katrilyon harcadıklarını, azalarda ölen insan sayısında yüzde 60'a varan azalma olduğunu, bunun da her şeyden daha önemli olduğunu söyledi.

Ankara-Beypazarı bölünmüş yolunun Adapazarı Akyazı'ya kadar uzatacakları müjdesini de veren Bakan Yıldırım, tek dertlerinin vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu söyledi. Türkiye'yi bilişimde, iletişimde Afrika seviyesinden Avrupa da beşinci sıraya yükselttiklerini iddia eden Yıldırım, '2023 yılında Türkiye muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaksa, mutlaka otoyolları, bölünmüş yollarıyla, hızlı trenleriyle olacaktır" dedi.Tören alanındaki vatandaşlara, "Siz 12 Eylül'de tıkanan adalet yollarını, demokrasinin yolunu açtınız," diyen Yıldırım, duble yolları yapmanın da kendi işleri olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise Kurban Bayramı öncesi bu yolun açılmasını istedikleri belirterek, tarihi evleriyle ünlü Beypazarı'na gelecek turistlerin ulaşımının daha iyi sağlanacağını bildirdi. Bayram tatilinin uzun bir süreyi kapsadığını hatırlatan Bakan Atalay, Ankaralıları Beypazarı'na davet etti. Atalay, yurt dışından gelen konuklarını da çoğunlukla Beypazarı'na getirdiğini söyledi. Atalay, Beypazarı'nın son yıllarda el işi ürünler ve diğer turistik çalışmalarla önemli bir merkeze dönüştüğünü belirtirken, Ankara-Beypazarı yolunun tüm bu çalışmalardan daha önemli olduğunu dile getirdi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım Ankara'ya dönerken, İçişleri Bakanı Atalay ise, Beypazarı'nda Valilik imkanlarıyla restore edilen eski tarihi çarşının bulunduğu Develik Sokağı'nı törenle hizmete açtı. Bakan Atalay, Tarihi Taş Mektep Restoran'da yemek yedikten sonra AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ettikten sonra Ankara'ya döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title