Haberler

Bakan Yardımcısı Arıcı'dan Budak ve Kök'e Cevap

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak ve Devrim Kök’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) verdiği ’turizmdeki sıkıntılar araştırılsın’ soru önergelerine cevap verdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak ve Devrim Kök'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) verdiği 'turizmdeki sıkıntılar araştırılsın' soru önergelerine cevap verdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak ve Devrim Kök'ün soru önergelerine karşı açıklama yaptı.

"SON İKİ YILI ÇALKANTILAR İÇERİSİNDE GEÇİRİYORUZ"

Türk turizminin ülkemizin çevresinde yaşanan tüm olumsuzluklara karşı geldiği yerin göz ardı edilmememsi gerektiğini belirten Arıcı, "CHP Milletvekilleri Sayın Çetin Osman Budak ve Devrim Kök'ün soru önergeleri Turizmin iktidarıyla muhalefeti ile elbirliği içerisinde sahip çıkılması anlamını taşıması açısından önemsiyoruz, ancak iktidarımız döneminde Türk turizminin ülkemizin çevresinde yaşanan tüm olumsuzluklara karşı geldiği yer çok göz ardı edilemeyecek bir noktadadır. Son iki yılda çalkantılar içerisinde geçiriyoruz; geçtiğimiz yıl bazı Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krizler, Ukrayna'da yaşanan olaylar, Avrupa'nın Rusya'ya koyduğu ekonomik tedbirler ve arkasından yaşadığı olumsuz ekonomik koşullar, Mısır'daki darbe ve Suriye'de ve siyasi gelişmeler doğal olarak bölgemiz ülkelerini ve doğal olarak ülkemizi de etkilemiştir. Bu olaylar karşısında daha önce yaşadığımız krizlere karşı nasıl önlem almış ve hızlı bir şekilde uygulamışsak aynı refleksi Bakanlık olarak bu dönemde de göstermiş bulunuyoruz" dedi.

RUSYA'DA 4 MİLYONU AŞKIN POLİS, ASKER VE MEMURA YURT DIŞI TATİL YASAĞI KONULDU

Rusya'dan gelen Turist sayısında düşmenin olduğunu ifade eden Arıcı, "Rusya'nın kendi iç pozisyonunda kaynaklanan bu durumdan az etkilenen ülkeler arasında olduğumuz bilinmelidir. Rusya'da yaşanan olağanüstü şartlar Rus turistlerin tamamına yakını etkilenmiştir. 4 milyonu aşkın polis, asker ve memura yurt dışı tatil konulmuş olması ve bu yasağın devam etmesi genel bir etkilenme söz konusu olmuştur. Bakanlık olarak bu gelişmeler karşısında aralarında Rusya'nın da olduğu 13 ülkede bin 500 Charter uçağına 6 bin ABD Doları destek sağlanmıştır. Halen Tur Operatörlerine kredi desteği gibi ve geniş çaplı reklam faaliyetlerimiz gibi yaptığımız çalışmalarla desteklerimizi sürdürmekteyiz" diye konuştu.

SURİYE'DEKİ OLAYLAR

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı açıklamasına şöyle devam etti:

"Suriye'de yaşanan ve dünya kamuoyunun dikkatlerini çeken IŞİD tehlikesi yüzünden Fransa, Hollanda ve İtalya'dan ülkemize gelen turist sayısında azalma olmasına rağmen sezon öncesi yaptığımız fuar tanıtım ve reklam faaliyetleri neticesinde Norveç, Belçika, Polonya, İsveç, Danimarka ve özellikle Finlandiya'da ciddi artışlar olmuştur. Tüm merkezlerde bakanlığımız kararlılıkla çalışmalarını sürdürmekte ve karşılığı alınmaya devam etmektedir. Amerika ve Kanada'da yüzde 9 ila yüzde 18'e varan artışlar sevindiricidir. Uzakdoğu'da ise kayıplarımızın olmakla bu kayıpların telafisi için ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Suriye krizinin Japon medyasında çıkan olumsuz haberler neticesinde ortaya çıkan olumsuz durumu Japon medyasını ülkemize davet ederek telafi etmek Türk Japon ortak yapımı olan ve Kasım ayında vizyona girecek Ertuğrul filmi için yapılacak PR ve karşılıklı ağırlama faaliyetlerine ağırlık vermiş bulunmaktayız. Güney Kore'den ciddi bir artış söz konusu olup son yaşadığımız can sıkıcı olaylara rağmen ikili ilişkilerle yükselme trendini korumaya çalışıyoruz. Körfez ülkeleri, Çin ve İran turist sayısında yüzde 40'ları aşan bir turist sayısı gözlemlenmektedir. Bu rakam Brezilya ve Hindistan gibi ülkeler içinde yüzde 6 ila 12'ler arasında artış kaydedilmiştir."

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KRİZLERE ANLIK REAKSİYON GÖSTERİYOR

Akdeniz havzasında Avrupa'nın en önemli yatak arzını sağlayan ülkenin Türkiye olduğunu kaydeden Arıcı, "Bakanlık olarak dikkatli bir şekilde gözlemlerimizi yapmakta olası tehdit ve tehlikelere karşı uygun tedbirleri almaktayız. Turizm sektörünün tüm Rusya, Ukrayna, Suriye ve Avrupa'da yaşanan negatif gelişmelere karşı 2015 yılında da Turist sayımızın geçtiğimiz yıllara yakın olacaktır. Bakanlığımız olası krizlerde anlık reaksiyon gösterip kısa vadeli çözümlerin ülkemize uzun vadede sıkıntıya sokmaması için Turizmi uzun vadeli planlarla hareket etmesini sağlayacak ve 12 aya yayacak ve çeşitliliği artıracak çalışmalar yapılmaktadır. Turizmde yaşanan tüm bu olaylar gelen turistlerin ülkelerindeki ekonomik ve siyasi olaylardan etkilenmesi hayatın bir gerçeğidir. Turizm'de gelinen nokta iktidara geldiğimiz yıllardan itibaren yaşadığımız körfez krizi, deprem, kuş gribi ve ekonomik krizler gibi olumsuz etkilere rağmen kamu özel sektör işbirliği ile istikrarlı bir yükselmiş trendi göstermiş bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Çetin Osman Budak Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title