Haberler

Bakan Taner Yıldız: Can Kaybı 298'ye Yükseldi

Güncelleme:

Enerji Bakanı Yıldız, Soma'da son durumla ilgili, "Hayatını kaybeden işçi sayısı 298'e ulaştı. En az 2 veya 3 işçimize ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Türkiye'nin 3 gün ulusal yas ilan ettiği, 77 milyonun yüreğini acıtan Soma faciasında şu ana dek 298 maden işçimizi kaybettik. 

Enerji Bakanı Taner Yıldız, son açıklamasını 01,00 sularında yaptı. Daha önceki açıklamasında Yıldız, "Daha yüzlerce işçi kardeşimizin içeride olduğunu söyleyenler var. 787 işçi kardeşimizle başladık kazanın olduğu saatte. 769 işçi kardeşimiz bir şekilde çıktılar. Geriye kaldı belki 17 belki 18 kişi” açıklamasını yapmıştı. Bakan saat 22.00 sularında 8 cansız daha bedene ulaşıldığını ve ölü sayısının 292'ye yükseldiğini açıkladı. En son açıklamasını 01.00'de yapan Bakan Yıldız hayatını kaybeden işçi sayısını 298 olarak açıkladı.

"KATİ BİR DİLLE YALANLIYORUM"

Bakan Yıldız akşam yaptığı açıklamada, “485 işçi kardeşimiz bir şekilde çıktılar sağ olarak, bazıları eve gitti, bazıları hastaneye gitti.  284 işçi kardeşimiz de hayatlarını kaybetti. 284 işçi kardeşimizden 282’si ailelerine teslim edildi. Bugün de DNA desti sonucu bir işçimizi ailesine teslim ettik. 284 işçimizden birisi ailesine teslim edilmemiş olarak bu saati geçiriyoruz. Bu rakamların özellikle vurgulanmasını isterim. İçeride yüzlerce işçi bulunduğu haberini kati bir dille yalanlıyorum.

HAYATIN KAYBEDENLERİN LİSTESİ AÇIKLANDI

3 işçimiz ağır olmamakla birlikte şu anda hastanede bulunmaktadır. AFAD’ın web sitesinde hayatını kaybeden işçilerimizin isim ve doğdukları yerler yayımlanıyor." demişti. Daha sonra ölü sayısı 298 olarak açıklandı.

BAKAN ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Teftiş ve ilgili incelemeler başlatıldı ama İş Teftiş Kurulu başkanımız başkanlığında, son denetimlerde görev almayan heyetimiz gelip burada görev alacak" ifadelerini kullandı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, "İlk yardım odası mevzuatta var ama yaşam odası yok" dedi.

BAKAN'IN SABAH AÇIKLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız sabah yaptığı açıklamada , Soma'daki madende 18 işçinin içeride kaldığını düşündüklerini söyledi. Yıldız, "299-300-302 işçi kardeşimizi kaybetmiş olarak burayı kapatacağız." demişti.

Yıldız'ın açıklamalarından önemli satır başları:

"Hızımızı yavaşlatan unsurlar var. En büyük hassasiyetimiz arama kurtarma ekiplerimizin zarar görmeden bu işlerini yapabilmeleri. Bu konuya daha fazla dikkat ediyoruz. Şu anda 19 ailemiz bize müracaat etti. 'İçeride yakınım oğlum var' diye.

16 ailemizden de DNA testi için de örnekler alındı. Adli Tıp Kurumu'nda da bunlar değerlendiriliyor. Eşleştirmeler yapılacak. Bizim için söyleyebileceğimiz en önemli konu, speküle edilen, sayıyı vermekten kaçındığımız konu üzerinde, ailelerimizin başvuruları, özel şirketin dökümanları neticesinde, içerde 18 işçi kardeşimizin olduğunu görüyoruz. Bu 16’ya da düşebilir. Bu konuda ailelerimizin beyanlarına dikkat ederek bunu söylüyorum.

Bazı işçilerimizin vardiyadan çıktıktan sonra kurtarma çalışmalarına girdiğini sanıyoruz. Biz bu maden kazasında 300 işçi kardeşimizi, 301 veya 299 civarında nihayetlendirebileceğimizi düşünüyoruz.

Bu sayıyı vermiyor oluşumuz daha hassas davranmak istediğimizden kaynaklanmıştır.

Gerek sosyal medyada gerek bazı yerlerde çok speküle edildi. Bu rakamı şimdi telaffuz ediyoruz. Yer altında maden ocağında 18’den daha fazla olmamak kaydıyla işçi kardeşlerimizin bulunduğunu görüyoruz.

Ailenin beyanları, müracaatları, bizim şirketin verdiği personel dokümanlarından kaynaklanarak söylüyorum. Vardiya değişimlerinde tekrar içeri girenlerin olduğunu gördük. İki yada üç kişi tereddütlerimiz var. çalışmalar bittikten sonra tekrar aranacak. Ailenin müracaatlarına bakılacak. Üst sınırını en azından telaffuz etmiş olduk. Ümit ediyoruz ki inşallah daha altında çıkar. 299-300-302 işçi kardeşimizi kaybetmiş olarak burayı kapatırız diye düşünüyorum."

SORU-CEVAP

SORU: YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

Bir yandan tahkimat yapılıyor. Bütün o tavanı, ahşapla, bazı çeliklerin eridiğini gördü arkadaşlar. Tavanı güçlendirecekler. Onun altından geçecekler, daha ileride bulunan işçi kardeşlerimizi alıp ocak dışına çıkartacaklar. İçerdeki karbonmonoksit seviyesinin biraz daha düştüğünü görüyoruz. Yangın bir miktar devam ediyor ama düşme eğilimi de var. yangının tamamen söndürülmesi için arkadaşlarımız zaman harcayacaklar.

Şu anda vardiyayla çalışan kurtarma ekibinin sıhhatini sağlığını dikkate almış bulunuyoruz.

Şu ana kadar müracaat etmemişlerdi, bugün müracaat edeceklerini düşünüyoruz. AFAD’a müracaat edenler, DNA testi de yan yana gelecek bugün onları teslim edeceğimizi düşünüyoruz.

SORU: ARAMA KURTARMADA KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR?

530 tane arkadaşımız var kurtarma çalışmalarına katılan. Bunların hepsinin girmesi söz konusu değil. Yedişerli üçerli Bazı kurtarma ekiplerinin iyi niyetle buraya geldiğini gördük. Ama madencilikle ilgili tecrübelerinin olmadığını biliyoruz. Bazı araçların da azaltılması talimatını verdim. Lojistikte bulunan ve başka ilden gelen ambulansı gönderdik. 76 civarındaydı bunu 35-36 ambulansa kadar indiriyoruz. Çünkü diğer illerdeki 112 işlemleri aksatmayalım diye.

SORU: KAYIT DIŞI İDDİALARI VAR…

Kayıt dışıları özel sektörle konuşursunuz, basın toplantısı düzenleyeceksiniz.

bu maden ocağına denetim ekiplerini sokamayız. Adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Bununla alakalı da kimsenin endişesi olmasın. Arkadaşlar bakın bu veballi bir iş. Hem dünyamızı hem ahiretimizi ilgilendiren bir iş. 300 civarında kardeşimizi kaybedeceğiz, bununla alakalı herhangi birine hatası varsa tahammülümüz olmaz. Bu vebale kimse de girmemeli. Arkadaşlarımı da bu manada uyardım.

Yüzlerce kişinin olduğunu bazıları iştahla söylüyor. Onları utanarak izliyorum. Bunu da onlara ithaf ediyorum.

SORU: Soma Holding müdürünün eşinin Manisa Ak Parti Meclis üyesi olduğu iddiaları var?

Bunu sorun. Özel sektörle görüşeceksiniz. Her bir şeyi sorabilirsiniz. Buna hiçbir konuyla gölge düşürmemeye çalışmak lazım. Siz bugün özel sektörün basın toplantısında istediğiniz soruları sorabilirsiniz.

FACİADAN DETAYLAR

EN TEHLİKELİ BÖLGEYE ULAŞILAMADI

Manisa'nın, Soma İlçesi'ndeki özel maden şirketine ait ocakta, şu ana kadar 284 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan trafonun bulunduğu en tehlikeli bölge, kurtarma ekiplerine geçit vermedi. Ekipler, ana girişten bin 400 metre uzaklıktaki bu alanı, denedikleri tüm teknik yöntemlere rağmen iki gündür geçemedi.



Soma'da geçen salı günü saat 15.10'da meydana gelen maden faciasında, ölüm ocağından şu ana kadar 284 işçinin cansız bedeni çıkartıldı. Kırkağaç'daki geçici morgda 3'ü tanınmayacak halde olduğundan kimliği DNA testleriyle belirlenecek 7 işçinin cesedi bulunuyor.

YANGIN SÖNMÜYOR

Kurtarma ekipleri, dünden beri sürdürdükleri çalışmalara rağmen faciaya neden olan trafonun bulunduğu bölgedeki engeli aşamadı. Yangının bu bölgede halen devam ettiği ve galerilerdeki yoğun kömür damarlarının da söndürülemediği için aşırı karbon monoksit gazı üretmeye devam ettiği belirtildi.

İçeride kalan işçilerin yaşamından umut kesilirken dün ilk kez bu bölgeye oksijeni azaltması izin azot gazı verildi. Bu gaz da yangının söndürmeye yeterli olmadı. Bu nedenle dünden beri sadeci iki işçinin cesedine ulaşılabildi.

Enerji ve Tabii Kaynak Bakanı Taner Yıldız'ın açıklamasına göre 18 veya 16 işçinin bulunduğu bölüme girilebilmesi için yangının söndürülmesine çalışılıyor.

ÖLÜM YOLLARI

Bu arada, facianın başından beri gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gerekse diğer teknik ekiplerin önünden biran olsun ayırmadıkları madenin 5 kilometrelik alanını en küçük noktasına kadar gösteren, ölüm kokan koridorlarının krokileri ortaya çıktı.



Ekipler, tüm kurtarma çalışmalarını, tüm stratejilerini bu krokilerdeki bilgilere göre yaptı. Ölüm ocağından 284 madencinin cansız bedeni de bu yöntemlerle ortaya çıkartıldı. Ancak o krokide kırmızı kalemle işaretlenen A ve C panoları arasında bölge ise, durumun ciddiyetini ortaya koydu.

Kurtarma operasyonunu takip eden ekiplerin, kırmızı kalemle boyadıkları bu noktanın, yangının çıkıp trafonun patladığı ve ekiplerin mahsur kalan işçilere ulaşmak için iki gündür çalışma yürütmelerine rağmen aşamadıkları alanı simgelediği öğrenildi.

İŞÇİLERİN 45 DAKİKALIK GAZI, 20 DAKİKADA BİTMİŞ

Bu arada hayatını kaybeden işçilerin cesetleri üzerindeki incelemeler, yapılan teknik değerlendirmeler bambaşka gerçekleri de ortaya çıkardı. İşçilerin, bin 400 metre uzaklıkta meydana gelen yangının ardından maskelerini takarak hızla çıkışa doğru koştukları belirlendi. İşçilerin bu can pazarından kurtulma çabaları sırasında en büyük engeli, yoğun karbon monoksit gazının yanı sıra madenin girişten kısa bir süre sonra başlayan ve çıkmak için hiçbir teknik donanımın bulunmadığı eğimli ana giriş yolu oldu.

İşçilerin yüzde 13 eğimli bu yokuşu çıktıkları sırada, daha çok efor sarf ettikleri, bunun sonrasında da daha sık nefes alıp vermek zorunda kaldıkları saptandı. İşçilerin daha yoğun ve sık nefes alıp vermelerinin ise, işçileri yaşama bağlayan maskedeki gazın, 45 dakika yerine yaklaşık 20 dakikada bitmesine neden olduğu ileri sürüldü. Bu nedenle de şu ana kadar cesetleri çıkartılan işçilerin büyük bir bölümü, bu eğimdeki çıkış yolu üzerinde bulunarak çıkartıldı.

Madenin ilk girişinin yüzde 6.5 eğimde olduğu, ardından bu eğimin yüzde 13'e kadar çıktığı belirtildi. İşçilerin özellikle bu eğimden çıktıklarında, büyük bir efor sarf ettikleri, onların çıkışında yardımcı olacak bir teknik desteğin de bulunmadığı ileri sürüldü.

TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK MADEN FACİASI: 284 ÖLÜ

SON GELİŞMELER...

Türkiye, tarihindeki en büyük maden facialarından birini yaşıyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız ölü sayısının saat 00.45 itibariyle 284'e yükseldiğini belirtti. Facianın başlamasına sebep olan yangının da söndürülmek üzere olduğu açıklayan Bakan,"Madencilerin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı." dedi. Hayatını kaybeden 284 kişiden 278'inin cenazelerinin yakınlarına verildiğini söylen Yıldız, 6 tanesinin teşhisinin hala sürdüğünü açıkladı.

İlgili Haberler

BAKAN'DAN GECE YARISI AÇIKLAMASI

Saat 00,45'de kameralara karşısına geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıklamalarda bulundu. Yıldız, "Bu gece sabaha kadar  üç ayrı vardiya grubuyla birlikte çalışmalar devam edecek. Bizim dokusu yapısı sağlam insanımız bir kez daha kendini göstermiş oldu. Göstermiş oldukları sükunetten, tevekkülden ötürü kendilerine minnetlerimizi sunuyoruz. Bu çalışmaları kolaylaştırdı. Hiçbir şekilde tereddüt sahibi olmasınlar, herkes müsterih olsun, kamu veya özel sektör olsun kimsenin gözünün yaşına bakacak halimiz yok. Bu bir vebaldir ve biz bu vebali omuzlarımızda hissediyoruz.”

"ÜÇ YILDA 114 MADEN OCAĞI KAPATILDI"

“Son 3 yılda 114 maden ocağı kapatıldı, ruhsatları iptal oldu. Önce işçi sağlığını göz önüne alıp sonra çalışmalarımızı yapıyoruz. Hem adli hem de idari olarak denetim kazanın olduğu saatten itibaren başlamıştır. O soruşturmanın selameti için de bütün dikkatimizi o alana yöneltiyoruz.”

ONLARI ÇIKARMAK BOYNUMUZUN BORCU

“Biz öncelikle son işçi kardeşimize varıncaya kadar, onları madenden çıkarıp ailelerine teslim etmek bizim boynumuzun borcu. Adli soruşturma başlatılmış durumda. İdari olarak da başlattığımız soruşturma var. Bütün bu haklar saklı kalmak kaydıyla ön plana aldığımız bütün işçi kardeşlerimizin çıkarılmasıdır. Özel sektörün basın açıklaması, kanaati nedir bilmiyorum, okumadım ama biz çalışmamıza devam edeceğiz. Bir gelişme olursa tekrar açıklama yaparız ama olmaması halinde bir sonraki açıklamamızı sabah 07.00 gibi yapacağız."  dedi.

ARAMA KURTARMA EKİBİ MADENE AKŞAM GİREBİLDİ

Maden faciasının 3.gününde çalışmalar hala tam olarak söndürülemeyen yangın nedeniyle akşam saatlarinde başlaya bildi. Arama kurtarma görevlilerinin Haberler.com'a verdiği bilgide , "Bizim ulaştığımız cesetler gazdan kaçan işçiler, bu nedenle asıl yangın çıkan yerin dışında olduğu için ulaşabildik. İşçilere ulaşabilmemiz için 80 metrelik bir mesafe kaldı. Yoğun gazdan ve dumandan ötürü tekrar yukarı çıkmak zorunda kaldık. Bu dumanın bir şekilde tahliye edilmesi gerekiyor, yoksa çalışma yapılamaz" dedi.

6 AİLENİN MÜRACAATI BEKLENİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Tamamen yangın bitmiş değil. Yangın çok önemli miktarda sönmeye doğu gidiyor. Bu arada 1 işçi daha kardeşimiz daha çıkarıldı. Ocağın içerisinin normalleşmesiyle ilgili bu geceki çalışmaların önemli olduğunu düşünüyoruz. Buradan bir çağrımız olacak. 6 işçi kardeşimizin ailelerinin müracaatını bekliyoruz. AFAD merkezinin yanında küçük bir birim kuruyoruz. Buarada kimlik tanıma işlemi yapılacak. Buraya müracat etmelerinde büyük fayda var. Bir an önce yakınlarına teslim edelim." dedi.

15 MAYIS'TA NELER YAŞANDI

00.45: 
Bakan Yıldız ölü sayısının 284'e arttığını söyledi.

20.13:  Taner Yıldz ölü sayısının 282'den 283'e yükseldiğini açıkladı. Yıldız, "Soma'da kimlik tanıma sistemi kurduk. Ailelerin buralara başvurmasını rica ediyoruz." dedi. 

17:44:  Madenin son uç noktasında 13 işçinin bulunduğu belirtiliyor
 
17:16:  Facianın yaşandığı ocaktan hala duman çıkıyor. Dumanın anlamı içeride yangının sürdüğü. Ekipler yangın sonrası yeniden aşağıya inecek. Özellikle hedeflenen bir panel var. Çok sayıda işçinin o panelde olduğu düşünülüyor.

15:13  Enerji Bakanı Taner Yıldız Soma'da yaptığı son açıklamada "Adli ve idari soruşturma talimatımızla başlamıştı. Bunu çok sık tekrar ediyorum ama, ihmali olan biri varsa gözünün yaşına bakmayız. Burada hepimizin canı var. Kimsenin ihmaline göz yummayız" dedi.

14:00  282 işçinin cansız bedeninin çıkarıldığı Soma'daki maden ocağında kurtarma çalışmalarını sürdüren 500'den fazla ekip, 2 gündür girilemeyen galerilere ulaşmak üzere. Galerilerde 120 kişinin olduğu tahmin ediliyor. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu sabah saatlerinde yaptığı basın açıklamasında madendeki son durum hakkında bilgi verdi. Dün gece itibariyle yeni bir bölgeden çalışmalara başlandığını kaydeden Bakan Yıldız, bu sabah itibariyle toplam 282 maden işçisinin cenazesine ulaşıldığını söyledi. "Bütün cenazelerimizin işlemleri tamamlandı. Adli tıp kurumu tarafından da o işlemler tamamlanmış oldu. Bunun yanında 21 tane işçi kardeşimiz de ailelerine teslim edilmiş oldu. Son olarak 217 işçi kardeşimiz de ailelerine teslim edilmiş oldu. Bu gün itibariyle mevcut sayımıza gelene kadar kardeşlerimizin cenazelerini ailelerine teslim edeceğimize inanıyoruz. Müracaatlarını yapıyor olmaları halinde yerine getirilmiş oluyor. Sağlık Bakanımızın da yaptığı kontrollerde taburcu olanlarında arttığını görüyoruz." dedi.

"DAHA FAZLA ARAMA - KURTARMA EKİBİNE GEREK YOK"

Ailelerin metanetli duruşunun arama kurtarma çalışmalarında yapıcı bir rol olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Yıldız, arama kurtarma ekiplerine yeni ekiplerin katılmak istediğini söyledi. Bakan Yıldız, "Arama ve kurtarma ekiplerimizin sayısı 500 aştı ve yeterli. Bundan sonrası karmaşaya neden oluyor. Bundan sonra tercümanlık yapmak isteyen arama kurtarma ekibine katılmak isteyenlerin bu yoğunluğun içerisinde bulunmamaları lazım. Tam tersine çalışmaları kolaylaştırmak yerine daha da zorlaşmasına neden oluyor. Bizim artık bu noktada daha da dikkatli olmamız lazım. Ulaşmamız gereken iki tane temiz blok var. Oralara da ulaşmamız gerekiyor. Bu gün itibariyle daha da dikkatli olmamız lazım. Buradaki yoğunluğun bir gösteriye dönüşmemesi lazım. Biz işçi kardeşlerimizi çıkartalım ondan sonra buraya kim gelmek isterse burada işini daha rahat yapabilecektir. Ama bu gün itibariyle daha da dikkat etmemiz gereken bir dönem."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Adli Tıp Kurumu Taner Yıldız Faruk Çelik Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (297)

anlamaundefined:

uçan kuşla kavgalısınız be AKP liler. ne zaman insan olup kardeşçe yaşamayı cebinde parası olmayanla konuşmayı öğreneceksiniz.

8
59
yanıtYanıtla
Çobanlık bile yapamazsınızundefined:

Çoban bile sürüsündeki koyun sayısını bilir. Bunlar kaç kişi çalıştırdığını bilmiyor.

50
3
yanıtYanıtla
tolgay cetinkayatolgay@1907hotmail:

92 de ölen vatandaslarimiz vardi ozamanda tayyip Erdoğanmi vardi Ozaman hangi siyasetci gitmiş zonguldaga enazindan r.t.e delikanlı gibi gitti

11
36
yanıtYanıtla
Artik tahamülsüzsdsd@ghgh.de:

O zaman ki Hükümet olayin sorumlusu olan sirketin Taseroncusumuydu? Sokakta magdur Vatandasa Tekme Tokat mi atmisti? Olur böyle seyler 1900 larda Cinde Minde de yasamis diye alaya almis gibi bir söylemi mi oldu? Veya Vatandasina 'Nezamandir Ayaklar Bas olmus' diye kücümsiyordu? Size bunlari anlata anlata dilimiz, parmaklarimiz yara oldu. Yahu ne kursaksiz varliklarsiniz siz?

yanıt0
yanıt0
DAMLAundefined:

bundan 10 yıl önce akp ye ben de oy verdim ama bir kez sadece ... kullandığım o oy için affedin beni maden şehitleri , keşke sizin yerinize ben ölseydim :((((

30
14
yanıtYanıtla
bayrambayram-13@hotmail.com:

bir bina yıkılsa akla hemen mütahit gelir ama ne hikmetse kömür ocağı sahibine malum fitne odakları en ufak bir söz bile demiyorken her fitnelerındeki gibi mırdar dillerine ak partiyi doluyorlar,şimdi böylesi zevatların fitnesiyle ak parti yıpratılır sanılıyorken tam tersine oy yüzdesinde büyük artışlar oluyor,çönkü millet olarak felaketlerden yüreğimiz kan ağlıyorken,bunu fitne siyasetine dönüştürenlere sadece lanet ediyoruz bu yüzdende halkının acı tatlı olaylarında hep yanında olan dönya lideri büyük ustaya dinsiz vatan hainlerinin inadına her zamankınden daha büyük destek vermeye devam edecez

yanıt0
yanıt0
xxxderinbasak55@hotmail.com:

BAYRAM BEY yahu neden anlamak istemiyorsunuz , millet bir partiyi neden seçer ülkede düzeni dirliği sağlasın diye ,o koltukta boş boş otursun diye değil ... burda ihmal var ,a partisi iktidardayken ben neden b partisine kızayım ,anlayın artık bunu , hükümet denetleme yapmalıydı ihmal var , e tabi sizin umurunuzda mı !!! değil mi , insanlıktan çıktınız ,şiddete dahi göz yumar oldunuz alkış bile tuttunuz , bu mudur din kardeşliği , hristiyanlar boşuna nefret etmiyorlarmış bizden , adil değiliz çünkü ...şuan da başbakan sizin için haşa peygamber gibi , o derece abarttınız ,ben de daha önce oy verdim ama şuan gerçekleri görüp pişman oldum demekki yolunda gitmeyen birşey var ,değil mi ..

yanıt0
yanıt0
MUSTAFA TÜRKundefined:

EY BÜYÜK TÜRK İNSANI:SOMA MADEN FACİASINDAN SONRA ŞU İKİ HUSUSU HİÇ UNUTMA VE UNUTTURMA: 1-MADENDEN 11 SAAT SONRA YARALI KURTULUP SEDYEYE BİNDİRİLRKEN 'SEDYE KİRLENMESİN ÇİZMELERİMİ ÇIKARAYIM MI' DİYEN VE SONRADAN KENDİSİNE GAZETECİLERİN SORMASI ÜZERİNE 'VATAN VE MİLLET MALINA ZARAR GELSİN İSTEMEDİM. BENDEN SONRA GELECEK YARALILARI DA DÜŞÜNDÜM. AİLEMİZ BİZİ BU TERBİYE İLE YETİSTİRDİ' DİYEN ASİL RUHLU GERÇEK VATANSEVER EVLAT MURAT ÇAKIR.2-FACİANIN ERTESİ GÜNÜ BUNU FIRSAT BİLİP BAHANE EDEREK KADIKÖY'DE TAKSİMDE, ANKARA'DA, İZMİR'DE VE YURDUN BAZI İLLERİNDE ALKIŞLAR VE NARALAR EŞLİĞİNDE İYİ Kİ KAZA OLDU ÖLDÜLER DE BİZE DE TERÖR FIRSATI DOĞDU SAİKİYLE ŞEHİRLERİ, ARAÇLARI YOLLARI, DÜKKANLARI YAKAN, YIKAN, TALAN EDEN ŞEREFSİZ VATAN HAİNLERİ. BUNLARI UNUTMAYALIM VE UNUTTURMAYALIM. .

28
13
yanıtYanıtla
ZILGIThalildereli3458@gmail.com:

SAĞOLASIN MUSTAFA KARDEŞ..ÇOK GÜZEL YAZMIŞSIN...İŞTE VATAN EVLATLARI...İŞTE GERÇEK MİLLİYETÇİLİK BUDUR

yanıt0
yanıt0
demokratundefined:

Yalancılar, daha 400 sigortasız veya çocuk ölüyü ilan etmeye korkuyorsunuz.

35
6
yanıtYanıtla
Tüm 297 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title