Haberler

Bakan Soylu'dan Anayasa Mahkemesi Kararına Eleştiri: Telaşın Neydi?

Trabzon'un Arsin İlçesi'nde toplu açılış yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararını eleştirdi.

Trabzon'un Arsin İlçesi'nde toplu açılış yapan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararını eleştirdi. Anayasa Mahkemesi başkanının  göreve başlamadan, ' Anayasa Mahkemesi gerekçesini koymadan kararını açıklamamalı' dediğini anlatan Soylu,"Telaşın, acelen neydi ki, gerekçesini oluşturmadan kararı açıklıyor ve bir ihsası reyde bulunuyorsun?" dedi.

Bölgede gerçekletirilen yaklaşık 10 milyon lira değerindeki yatırımlar için Arsin Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin bahçesinde tören düzenlendi.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnür, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda kişinin katıldığı tören öncesi konuşan Bakan Soylu, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle İstiklal Marşı'nın tüm mısralarını okudu, ardında da hükümetinin ülkeye ve bölgeye yaptığı yatırımlardan söz etti.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE 'TELAŞIN NEYDİ?' SORUSU

Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için verdiği karara eleştiriler yönelterek konuşmasını sürdüren Bakan Soylu, şöyle dedi:

" Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı gördük. Eski Türkiye'nin fotoğrafını tekrar bizimle karşılaştırmak istiyorlar. Anayasa Mahkemesi başkanımızın  mahkeme başkanı olmadan söylediği söz açık. Diyor ki; 'Anayasa Mahkemesi gerekçesini koymadan kararını açıklamamalı.' Peki, şu soruyu sormak bizim hakkımız değil mi:  Telaşın neydi, acelen neydi ki, gerekçesini oluşturmadan kararı açıklıyor ve bir ihsası reyde bulunuyorsun. İlk derece mahkeme kararı açıklamadan, kendi yolunu tamamlamadan ve hala 2013' deki bireysel davalar ve bireysel başvurular mahkemende görülürken, hangi imtiyazla bir casusluk davasından yargılanan 2 kişinin davasını öne çekiyor ve bu konuda hiçbir gerekçe ortaya koymuyor, ayrıca işin esasına girerek kendini ilk derece mahkeme yerine koyarak değerlendirmeyi gerçekleştiriyorsun?"

"BURASI İMTİYAZI BİR ÜLKE DEĞİLDİR"

Türkiye'nin imtiyazlı bir ülke olmadığı ve herkesin eşit olduğunu vurgulayan Bakan Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2010 referandumunda 'Evet' dedik, bu bireysel başvuruyu büyük bir heyecanla bizler getirdik. Hukukun görevi, milletin kendisine vermiş olduğu bu emaneti ehliyetle, adaletle ve hakkaniyetle beraber kullanmaktır. Vatandaşlar arasında, bireyler arasında imtiyaz ortaya koydurmamaktır. Biz '410 el kaosa kalktı' denilen günlerden bu güne geldik. Bunu millet gerçekleştirdi. Bunu ortaya koyduğu siyasi irade gerçekleştirdi. Bunu demokrasiyle ve hukukun üstünlüğüyle gerçekleştirdik. Bir grubun imtiyazı için hukukun üstünlüğünün ayaklarının altına alınmasına izin vermeyeceğimizi Türkiye'de herkesin bilmesini istiyoruz. Burası imtiyazı bir ülke değildir. 79 milyon herkes eşittir ve birdir."

Törene beraberindekilerle kurdela keserek açılışı yapan Bakan Soylu,  ardından da, basına kapalı toplantıda işadamlarıyla bir araya geldi.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Süleyman Soylu Can Dündar Trabzon Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title