Haberler

Bakan Şahin: "Soruşturma Kapsamında İdari Tedbirler Alınıyor"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Polis Akademisi Gölbaşı Kampüsü'nde, 40. Dönem Temel Özel Harekat Kursu mezuniyet törenine katıldı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Polis Akademisi Gölbaşı Kampüsü'nde, 40. Dönem Temel Özel Harekat Kursu mezuniyet törenine katıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yaşanan terör saldırısı ile ilgili, Jandarma Genel Komutanlığı'nın tabur ya da bölük komutanı rütbesindeki askerleri görevden aldığını ya da yerlerini değiştirdiğini belirtti.

Bakan Şahin, "İdari olarak Jandarma Genel Komutanlığımızın bu yönde bir uygulaması oldu. Sayısı önemli değil. Rütbesi tabur komutanı ya da bölük komutanı olabilir. Devamı da olabilir, olmayabilir de. Bundan sonrası kurumun kendi prensipleri ve çalışma anlayışı çerçevesinde yürüyecek bir husustur. Soruşturmaya paralel bir şekilde idari tedbirler alınıyor. Günübirlik basınla ve kamuoyu ile paylaşılması gereken bir konu olmaktan artık çıkmıştır" diye konuştu.

-KARADENİZ BÖLGESİ'NE ÖZEL BİRİM-

İçişleri Bakanı Şahin, Karadeniz Bölgesi'nde görev yapacak özel bir birim oluşturulduğu yönünde çalışmaların başlatıldığını da sözlerine ekledi. Şahin, çalışmalar sonuçlanana kadar detay vermeyeceğini açıkladı.

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İLE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NIN RAPORLARI BİRBİRLERİ İLE ÖRTÜŞÜYOrdu"

Bakan Şahin, Bakanlığın Silvan saldırısı ile ilgili hazırladığı raporun içeriği hakkında da şunları söyledi:

"Meydana gelen olayın askerimiz tarafından inceleme ve soruşturması başlatılmıştı. Bu görev, iç güvenlik görevi olduğu için, Jandarmamız da Bakanlığımıza bağlı olduğu için, aynı zamanda mülki açıdan İçişleri Bakanlığımız açısından konunun incelenmesi ve araştırılması için biz de çalışma başlatmıştık. Her iki kurumun, iki gün arayla başlattığı bu inceleme çalışması bir eşgüdüm içerisinde gerçekleşti. Konu aynı olduğundan ve karşılıklı bilgilenme süreci yaşandığından, raporların müşterek bir değerlendirmesi yapıldı ve kamuoyumuzun bilgilendirmesi incelemeyi ilk onlar başlattığı için Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapıldı. Zaten Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi iki çalışma birbiri ile örtüşüyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title