Haberler

Bakan Özak: "Kaliteli Bir Maç Olmadı"

Bakan Özak, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1- 0 Mağlup Ettiği Maçla İlgili Olarak, "Çok Kaliteli Bir Maç Olmadı" Dedi.

çeşitli incelemeler ve ziyaretler için Burdur'da bulunan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Galatasaray- Fenerbahçe derbisini Burdur Yeşilova İlçe Jandarma Komutanlığı'nda izledi. Maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özak, Galatasaray Fenerbahçe derbisini çok kaliteli bulmadığını açıkladı. Bakan Özak, "çok kaliteli bir maç olmadı. Biraz mücadele oldu. Top yere inmedi, pas güvenliği yoktu. Orta sahalar pek iyi değildi, ama iki takım da mücadele etti. Biraz stresli bir maçtı. Fenerbahçe deplasmanda iyi bir galibiyet kazandı. Bütün bunlara rağmen hem Fenerbahçe'nin, hem Galatasaray'ın, hem Bursaspor'un hem de Beşiktaş'ın matematiksel olarak şampiyonluk şansı var. Belki de çok az da olsa Trabzonspor'un matematiksel olarak şampiyonluk şansı var. 7 maç kaldı, 21 tane alınmamış puan var. Bunları bir takıma ilave et, diğerleri o takım altında kalabilirler. Ama en avantajlısı Bursa, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray olarak görülüyor. Ama centilmence bir mücadele oldu. İnşallah maç sonrası da bir şey olmaz. Maçta rahmetli Özhan Canaydın'ın orada anılması çok önemli. Özhan Bey yaşarken verdiği centilmenlik mesajını, aramızdan ayrıldıktan sonra da vermeye devam ediyor, Allah Rahmet eylesin" diye konuştu.

'STATTAKİ OLAYLAR ÖNLENECEK'

Maçlarda tribünden atılan maddelere de değinen Bakan Özak, "Bütün statlar kamera sistemiyle donatılacak. Özellikle Süper Lig ve Bank Asya'yı kendi takımları yapacak, diğerlerini biz yapacağız. Pet şişe atmak, küfür etmek bunların bir cezası olması gerekiyor. Bunlar gözlem odalarından tespit edilecek, suçlular gerekirse mahkemeye çıkarılacak. Şiddet ve düzensizlik davranışlarında bulunanlar hiç bir maça giremesinler. Suç olursa ceza da olacak" dedi.

'TüRK FUTBOLUNDA KALİTE İYİ DEĞİL'

Türk futbolunun geldiği noktayı da değerlendiren Bakan Özak, kendisinin forma giydiği yıllarda çim sahalar olmadığını hatırlattı, "Türkiye teknik adam konusunda da yetişkin değildi. Bu kadar büyük paralar konuşulmuyordu. Trabzonspor'da başkanlık yaptığım dönemde havuz sistemini yapamaya çalıştık. Şu anda gelinen rakam çok büyük bir rakam. Bu kadar büyük harcamaya rağmen kalite iyi değil. Bu kadar büyük futbolcu gelirlerine karşılık kalite ve ortaya konulan ürün çok iyi değil. Bu milli takımada yansıyor. Ama Türkiye'de inanılmaz bir futbol sevgisi var. Alt yapıya çok önem vermek lazım. Barcelona'da alt yapıdan 8 oyuncu var, hocası eski futbolcusu ve dünyanın en iyi takımı, işte en büyük örnek" diye konuştu.

ONUR ÖZKAN/ BURDUR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title