Haberler

Bakan Müjdeyi Verdi

Güncelleme:

Taner Yıldız, "Şu Anda Zam Yapmayı Gerektirecek Bir Şey Yok" Dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Doğal gazda şu an zam yok. Şu anda zam yapmayı gerektirecek bir şey yok" dedi.

Venezuella'ya 10-11 Şubat tarihlerinde teknik bir heyet gönderileceğini kaydeden Yıldız, bu ülkenin Türkiye'de petrolü de depolamak istediğini belirtti.

Arena stadının açılışında Galatasaray taraftarlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etmesi üzerine sarf ettiği, "Galatasaraylı olmayı askıya aldım" yönündeki sözlerine açıklık getiren Yıldız, "Ben o andaki üzüntüyü belirtmek için söyledim. Oysa ben Galatasaraylıyım" diye konuştu

Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Taner Yıldız, Bakanlığın gündemindeki bir çok konuyu değerlendirirken Galatasaray stadındaki protestolar gibi kamuoyunda yoğun tartışılan konulara da değindi.

Taner Yıldız, bir soru üzerine "Doğal gazda şu an zam yok. Şu anda zam yapmayı gerektirecek bir şey yok" dedi. Petrol ürünlerinin tek tarif üzerinde satılmasını istemediklerini de söylerken rekabet ortamının oluşmasını gereğine de vurgu yapan Yıldız, 2010-2011 döneminde enflasyona rağmen vergilerin sabit tutulmasının bir ucuzlama anlamına geldiğinin altını çizdi.

VENEZUELLA'YA HEYET GÖNDERİLİYOR-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, kahvaltı sırasında Venezuella'da yaptığı görüşmeler ve izlenimlerine ilişkin ayrıntılı bilgi verdi. Dünyada petrol rezervleri açısından bir numara haline gelen Venezuella'da tatmin ettiklerinden çok daha büyük işler yapılabileceğini belirten Yıldız, Venezuella'da petrol arayıp çıkartılmasının karşılığında TOKİ tarafından 2 milyon kadar konut inşa edilmesi konusunu TOKİ ile konuştuktan sonra Başbakan Erdoğan'a arz edeceklerini ifade etti.

Venezuella'da çıkarılıp Türkiye'ye getirilecek petrolün ucuz olacağını, nakliye maliyetinin 4-5 dolar olacağının hesaplandığını belirten Taner Yıldız, Venezuella'da üzerinde durulan işbirliğinin gerçekleşmesi halinde Türkiye'nin bu ülkede 2.4 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını da kaydetti. Yıldız, 10-11 Şubat günlerinde Venezuella'ya teknik bir heyet gönderileceğini, heyetin bu ülkedeki altyapıya bakacağını belirtti.

Venezuella ayrıca, Türkiye'de petrol depolamak istediğini de anlatan Yıldız, Venezuella'nın halen Beyaz Rusya gibi bazı bölge ülkelerine petrol sattığına dikkat çekti.

CHAVEZ: "ERDOĞAN FAKİRLERİ SEVİYOR"-

Taner Yıldız'ın verdiği bilgiye göre, Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez, Türk heyetine büyük ilgi gösterdi. Türk heyetiyle beklenenden samimi bir görüşme yapan Chavez, Türkiye'ye gelmeyi düşündüğünü söyledi. Chavez'in bu arzusu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilecek. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile Chavez arasında kurulacak empatinin, işbirliğinin geliştirilmesi açısından çok sonuç verebileceği düşünülüyor.

Hugo Chavez, Türk heyetiyle görüşmesi sırasında Türkiye'yi anlattı. Türkiye'nin büyük bir sıçrama gösterdiğini ve Venezuella'nın çok dikkatini çektiğini söyleyen Chavez, Erdoğan ile ilgili düşüncelerini dile getirirken de "Fakirleri seviyor" ifadesini kullandı.

- NÜKLEER SANTRAL GÖRÜŞMELERİ-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Rusya'dan geçen hafta gelen bir heyetin, nükleer santral kurulması öngörülen Akkuyu'da incelemelerde bulunduğunu anlatan Yıldız, "Bir nevi şantiye çalışmasına doğru gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Nükleer santral konusunda Japonya ile görüşmelerin sürdüğünü belirtirken Fransa'dan teklif yaptığını da doğrularken Japonya ile görüşmeler sonuçlamadan başka bir ülke ile masaya oturulmayacağını söyledi.

Fransa'nın, Türkiye'nin AB süreci gibi konularda takındığı olumsuz tavrına dikkat çekilmesi üzerine Yıldız, Fransa ile nükleer görüşmeler olasılığı konusunda hiçbir şey olmadığı gibi davranamayacaklarını belirtti. "Mutlaka yeni dizaynlar gerekecek" ifadesini kullanan Yıldız, Fransa'nın AB konusundaki tutumunu gözden geçirmesi beklentisinin olacağı mesajını verdi.

- İRAN İLE ENERJİ İŞBİRLİĞİ-

- Taner Yıldız, Türkiye'nin, 5.5 milyar dolarlık bir proje olan, İran'daki Güney Pars projesinden vazgeçme kararını tamamen teknik nedenlerle aldığını anlatırken İran'ın tutumunu gözden geçirerek Anayasa nedeniyle reddettiği üretim paylaşım modelini kabul etmesi halinde Türkiye'nin de projeyi kabul edebileceğini söyledi.

- "BEN GALATASARALIYIM"-

Taner Yıldız, Arena stadının açılışında Galatasaray taraftarlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etmesi üzerine sarf ettiği, "Galatasaraylı olmayı askıya aldım" yönündeki sözlerine açıklık getirdi. Yıldız, o sözler için, "Ben o andaki üzüntüyü belirtmek için söyledim. Oysa ben Galatasaraylıyım" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın stadın yapılması için gösterdiği gayret nedeniyle teşekkür edilmesi gerektiğini vurgulayan Taner Yıldız, insanların her şeyi beğenmeyebileceklerini ancak hakaretin kabul edilemeyeceğinin, Başbakan'ın böyle bir muameleye hak etmediğinin de altını çizdi.

Taner Yıldız, bu süreçte Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile iki defa görüştüğünü, Polat'ın kendisine "birlikte maç seyredebiliriz" dediğini de aktardı. "Ben hiçbir şey olmadığı gibi davranamam" da diyen Yıldız, "Ben çocukluğumdan beri Galatasaraylıyım" sözlerine ekledi.(ANKA)

(CN/ÖMR) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title