Haberler

Bakan Müezzinoğlu Valiliği Ziyaret Etti

Güncelleme:

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Valiliği ziyaret etti.

Bakan Müezzinoğlu'na Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Bakan Yardımcısı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, Müsteşar Yardımcısı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı ve Sağlık Bakanlığı üst düzey bürokratları da eşlik etti.

Şeref defterinin imzalanmasının ardından Bakan Müezzinoğlu, Vali Aksoy, milletvekilleri ve diğer misafirler Valilik makamına geçti. Burada bir konuşma yapan Vali Aksoy; "Diyarbakır, milattan önce 12 binli yıllardan bugüne kadar uzanan tarihi kalıntıları günümüze kadar taşımış ve 33 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kent. Yeni nüfus sayımına göre 1 milyon 654 bin nüfusuyla Türkiye'nin 12. büyük şehri. 17 ilçe ve 1040 mahallesi bulunmakta. Son 12 yılda Türkiye'de önemli çalışmalar yapılmakta ve bu çalışmaların en önemli kollarından biri de sağlık alanı diyebiliriz. Diyarbakır da, sağlık alanındaki değişim ve dönüşümlerden önemli ölçüde hizmet alan bir kent olarak öne çıkıyor" dedi.

Vali Aksoy'dan sonra konuşan Bakan Müezzinoğlu ise "Bugün burada Diyarbakır'daki sağlık yöneticilerimizle bölgenin sağlık değerlendirilmesini yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hem hastanelerimizi ziyaret edeceğiz hem de bu medeniyet şehri kardeşlik şehri kültür şehri Diyarbakır'da; hem Diyarbakır'ın sağlık alanında geleceği için, hem de bölgenin sağlık alanında geleceği için çalışacağız. Bu kültür kentinde bulunmaktan dolayı son derece mutluyuz. Yaklaşık 4-5 aydır Diyarbakır halkı ve bölge halkımızın bazı sorunları var. Bu sorunlar vatandaşlarımızın hak ettiği hizmetleri almasında aksamalara yol açıyor. Bu sıkıntıları nasıl çözeceğimizi konuşacağız bugün. Asıl amacımız, bu sokakları bu şehirleri, kardeşçe ve farklılıkların zenginlik olarak yaşandığı mekânlar haline getirmektir. En kısa zamanda huzurlu, güvenli, geleceğe umutla bakacağımız noktaya geleceğimizi temenni ediyorum. Diyarbakırlı kardeşlerimizin, hemşerilerimizin, bölge insanının yarınlarının bugünden daha güzel olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler Diyarbakır programlarına devam etmek üzere Valilikten ayrıldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title