Haberler

Bakan Lütfü Elvan: 'Utanmalısınız'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, İzmir’in hak ettiği hizmetleri alamadığını belirterek yerel yönetimlerin bunun sorumlusu olduğunu söyledi.

İzmir’de, şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatması planlanan Konak Tünelleri’nin Yeşildere Köprülü Kavşağı’nın açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışta İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Hamza Dağ, Mehmet Tekelioğlu, Ali Aşlık, parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım sloganlar eşliğinde alana geldi. Törende konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım konuşmasına başlamadan önce vatandaşlardan alkış ve ıslıklı tezahürat aldı. Yıldırım da bunun üzerine vatandaşlara, “Daha ne dedik yahu yine yoldan çıktınız. Siz bizim herşeyimizsiniz. Sağolun var olun” sözleriyle karşılık verdi.

İzmir’in ilkler şehri olduğunu hatırlatan AK Partili Yıldırım, kentte deniz, kara, iletişim ve demiryolu ulaşımına yönelik herhangi bir yatırımın olmadığını belirtti. Yıldırım; eskiden denizlerin İzmir’e kapalı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"2002 yılında ucuz yakıt teşvikini de verdik ama maalesef bu yerel yönetimler sırtını denize döndüğü için körfezdeki deniz taşımacılığını yeterince geliştiremedi. İzmir’de denizde taşımacılık toplamın 36 bin İzmirlinin deniz yolunu kullanarak karşıdan karşıya geçiyor. İzmir gibi İzmir’in sahip olduğu bu kadar güzel bir körfez bu kadar güzel su yolunda ihmal edilecek yok denecek kadar taşımacılıktır. Yine İzmir karayoluna da kapalıydı. 11 yıl önce İzmir’in çevre yolu yoktu. 11 yıl içerisinde 55 km dört tane tünel viyadüklerle donatılmış Çiğli’den Balçova’ya İzmir’in adeta felç olmuş şehir içi trafiğini rahatlattık. Konak tünelleri biliyorsunuz Çeşme’den Konak’a gelen trafik şehir içine giriyor ve trafik burada felç oluyor. Şehrin kalbi egzoz gazları ile trafik sıkışıklıkları ile yaşanmaz hale geldi. Her biri 1675 metre olan iki tünelin şu anda bin metresi tamamlandı. Bu yıl içerisinde inşallah bu tünellerde tamamlanıp bu gördüğünüz kavşağa bağlanacak ve Yeşildere caddesinden Körfezin istenilen tarafına trafik rahatlıkla sağlanacak. 10 yıl önce, İzmir’in iletişim kanalları da kapalıydı. İzmir’de geniş bantlı internet yoktu. Bugün İzmir'de 1,5 milyon internet kullanıcısı var. İzmir’i de Afrika seviyesinden aldık Avrupa’nın ilk 5 seviyesine kazandırdık.”

AK Partili Yıldırım’ın konuşması sırasında, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ve Başkan adayı Aziz Kocaoğlu’nun projeleri arasında 300 km metro projesinin olduğunu hatırlatması vatandaşlar arasında gülüşmelere neden oldu ve ‘yuh’ çekildi. Bunun üzerine Yıldırım da şöyle konuştu: “Eser siyasetinin birer ferdi olarak karşınızdayız. İzmir’in tıkanmış damarlarını açmak İzmir’in 10 yılda kaybettiği değerlerini tekrar kazandırarak İzmirimizi yeniden marka şehir haline getirmek için birlikte yola çıktık. Bu yolda emin adımlarla birlikte çalışıyor gayret ediyor ve sonunda İzmir’in kazanacağına inanıyoruz. Bu görüntü İzmir’in layık olduğu bir görüntü değil. İzmir’in kaderi hiç değil bu olsa olsa İzmir’e hizmet etmeyen, İzmir’i geri bırakan yerel yöneticilerin sorumluluğudur. Yuh yok. Onlarda bizim hizmetimizden yararlanacak onların da bu hizmetlere ihtiyacı var. Manisa Turgutlu’ya kadar 30 km‘lik demir yolunun açılışı da İzmir’i Kemalpaşa yüklerin limana demir yolu il taşınması için önemli bir proje. Açılıyor. İki yılda yaptık ama 3 km maalesef İzmir’e 10 yılda metro hala yapılamadı. Şimdi bu metroyu 3,5 km metroyu 10 yılda yapamadılar şimdi de diyorlar ki 300 km metro yapacağız. Kim inanır? Gördünüz sizler de gevrek gevrek gülüyorsunuz.

Bunların hep böyle vaat derler ama ondan sonra vaatlerini de unuturlar. Bugün yine vaat etme günü. Bol keseden atma günü. Bunlar geçmiş dönemlerde de bir elinize güneşi değil elinize ayı vereceğinizi vaat ettiler. Mazotu 1 TL vereceklerini herkese maaş bağlayacaklarını söylediler ama millet bunlara kanmadı çünkü bunların sicili bozuk. Geçmiş dönemlerde dedikleri hiçbir işi yapmadıkları yapamadıkları için İzmirli artık bunların doğru söylediğine bile inanmıyor. Bunun için hiç merak etmeyin İzmir tekrar Akdenizin incisi olmaya layık bir şehirdir. Hayat İzmir 1414 proje ile Türkiye’nin Akdeniz’in incisi marka şehir yapmaya kararlıyız. Bunun için hazırlıklarımızı tamamladık. İzmir Türkiye’ye lazım."

“UTANMALISINIZ”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan da konuşmasında sık sık bakanlık olarak projelerin mimari isminin Yıldırım olduğunu hatırlattı. Konak tünellerinin 2012 yılında temelinin atıldığını hatırlatan Bakan Elvan da AK Partili Yıldırım gibi metro projesi üzerinden muhalefete gönderme yaparak şöyle konuştu:

“İzmir’in çılgın projesi olarak adlandırılan Konak tünellerinin 23 Eylül 2012 tarihinde temeli atıldığını bu projenin yapılamayacağını söyleyenler vardı. Ancak 2005 yılında inşaatına başlanan Üç yol- Üç kuyular metro hattı aradan geçen 10 yıllık süreye rağmen kaplumbağa hızı ile ilerleyemiyor. İşte bu projelerin mimarı da gerçekleşmesinde emek sarf eden Yıldırım, ulaştırma açısından çığır açtı. Türkiye’de değişim ve dönüşüm başlattı. Hiçbir vatandaşların hayal bile edemeyeceği projeleri geceli gündüzlü gerçekleştirdi. Binali Yıldırım bakanımız İzmir için büyük bir şans İzmir’in geçmişten gelen bir talihsizliği var. Maalesef İzmir Ak belediyecilik ile tanışamadı. İzmir’in Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine bakalım. İzmir o dönemlerde en büyük liman ve ticari merkezleriydi. İzmir’i idare etmeyen yöneticiler modern bir çağdaş kent yapma anlayışından çıkarmış bir gecekondu şehri yapmıştır. Utanmalısınız. İster sağcı olun solcu olun İzmir’i seviyorsanız kalkınmasını istiyorsanız yeniden şahlanmasını istiyorsanız hepiniz Yıldırım demelisiniz. İzmir’in tek kurtuluş yolu odur. 1414 Projeden bahsetti. 1414 projeyi inşallah sizlerin desteği ile gerçekleştirecektir.”

ALEV HAMİTOĞULLARI -FERRUH SERÇE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Konak İzmir Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title