Haberler

Bakan Kavaf'tan Büyük Gaf

Güncelleme:

Hayırsever Vatandaşın Hayatta olan Anne Ve Babasına Rahmet Diledi.

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde, çocuk yuvası ve huzurevinin açılışında konuşan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, hayırsever Fernur Sözen'in hayatta olan annesi Hamiyet Sözen'e rahmet dileyerek büyük bir gafa imza attı. Ardından rahmet dilediği Hamiyet Sözen ile birlikte kurdele kesip, açılış yaptı.

Çanakkale'de gün boyu öğrenci yurtları ve çocuk yuvalarına ziyaretlerde bulunan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın son durağı, Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükuyu Beldesi oldu. Kavaf, Küçükkuyulu hayırsever iş kadını Fernur Sözen tarafından 2006 yılında yaptırılarak Sosyal Hizmet ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağışlanan, Hamiyet-Ferudun Sözen Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ile Hamiyet- Ferudun Sözen Huzurevi'nin açılış törenine katıldı.

Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, SHÇEK Genel Müdürü Dr. İsmail Barış, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile Müjdat Kuşku, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof.Dr. Ali Akdemir, Küçükkuyulu hayırsever iş kadını Fernur Sözen, annesi Hamiyet Sözen ile çok sayıda davetlinin yer aldığı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çocuk yuvası ve huzurevinin yanı sıra son olarak ilkokul, lise bir de anaokulunu Küçükkuyu'ya kazındıran Fernur Sözen törende yaptığı konuşmada, kimsesizlerin kimsesi olmak, sahipsizlere sahip çıkmak amacıyla dört yıl önce yola çıktıklarını ifade ederek, "Doğup, büyüdüğümüz bu topraklara vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. 2006 yılında SHÇEK ile imzaladığımız bir protokolle 8 dönüm araziye 5 Sevgi Evi ve bir yönetim binası yaptık. 8 ay gibi kısa bir sürede bitirip SÇHEK'e bağışladık. Bugün rahmetli babam ve sevgili annemin adını taşıyan Hamiyet- Ferudun Sözen Sevgi Evleri 81 kayıtlı çocuğuyla, 71 çalışanıyla faaliyet göstermektedir. Buraya gelen çocuklarımızın, bu beldeye ve bana hayırlarla, uğurlarla geldiklerine inanıyorum" dedi. Küçükkuyu'da 4 yılda 5 kurum ve kuruluşu hayata geçiren Sözen, "Ben çiftçi bir ailenin kızıyım. Bütün bunları ailemden bana kalan mal varlıklarımı büyük bir coşku ve gönüllülükle satarak yapmaktayım" dedi.

BAKAN KAVAF'TAN BÜYÜK GAF

Açılış töreninde konuşan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, büyük bir gafa imza attı. Bakan, konuşması sırasında hayırsever iş kadını Fernur Sözen'in rahmetli babası Ferudun Sözen ile birlikte halen hayatta olan annesi Hamiyet Sözen'e Allah'tan rahmet diledi. Bakan Kavaf gaf yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

"İnanıyorum ki, bu Sevgi Evleri ve huzurevi Fernur Sözen'in çok kıymetli anne ve babasının isimlerinin hayırla yâd edilmesine vesile olacaktır. Hamiyet ve Ferudun Sözen'e Allah'tan rahmet diliyor, hayırlı bir evlat olarak hem ailesine hem de ülkesine hizmet eden Fernur Sözen'e de sosyal projelere gösterdiği duyarlılık ve yardım faaliyetleri için çok teşekkür ediyorum."

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye'de yardımlaşma ve hayır işlerinin bir yarış içinde olduğunu belirterek, "Sosyal hizmetler alanında devlet olarak çalışmalarımız hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle çok daha başarılı biçimde devam etmektedir. 89 yıldır hizmet veren Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'muzun bünyesindeki korunmaya muhtaç çocuklarımızın öncelikle kendi aile ortamlarında ve sosyal çevreleri içinde yaşamaları temel hedefimizdir. Bu bakış açısıyla verdiğimiz hizmetleri yeniden yapılandırdık. Bu doğrultuda Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu himayesindeki çocuklarımızın öncelikli olarak aile ortamında yaşamalarını sağlayıcı tedbirler almaktayız. Sosyal yardımlarla çocuklarımızın öncelikle öz ailesi ya da akrabası yanında bakımlarını sağlamaya çalışıyoruz. Kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında iken sosyal yardımlarla ailesi yanına döndürülen çocuk sayısı 6 bin 433'tür, bu rakamın kuruluşlarımızda fiilen kalan çocuk sayısına oranı ise yüzde 49,39'dur. Yani çocuklarımızın yarısını bu çalışmalarımızla aileleri yanında kalmaların sağladık. Öz ailesinin yanına dönmesi mümkün olmayan çocuklarımız içinse, koruyucu ailede bakım veya evlat edindirme yoluyla aile yanında bakım hizmetine yöneliyoruz. Halen bin 210 çocuğumuz Koruyucu Aileleriyle yaşamaktadır" dedi.

Bakan Kavaf, çocukların ve gençlerin gelişimleri üzerinde yaşam boyu sürecek etkiler bırakan kışla tipi kuruluşlar ve koğuş sistemi yerine artık küçük kapasiteli çocuk yuvaları, küçük grup evlerinden oluşan çocuk kompleksleri, çocuk ve sevgi evleri almaya başladıklarını da belirterek, "Şu anda 212 çocuk evimizde bin 171 çocuğumuz yaşamaktadır" dedi.

Konuşmasının ardından yerine geçen Bakan Kavaf yuvadaki çocukların dans gösterilerini izledi. Davetliler açılışın yapılması için oturdukları yerden kalktıkları sırada, Bakan Kavaf konuşmasında rahmet dilediği Hamiyet Sözen ile tanıştırıldı. Gaf yaptığının hala farkında olmayan Kavaf, Hamiyet Sözen'e açılışı birlikte yapma teklifinde bulundu. Ardından da Hamiyet Sözen ve çocukların da katılımıyla kurdeleyi keserek açılışı yaptı. Çocuk yuvasını gezen Bakan Kavaf, Fernur Sözen İlköğretim Okulu ve lisesinde incelemelerde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç nereli, neden öldü, eşi kim? Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri? Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Melisa Aslı Pamuk soyadını neden değiştirdi? #128141 17 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128250 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Hipermetrop nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title