Haberler

Bakan Işık: " 'Evet' Çıkması Inanın CHP Için de Çok Hayırlı Olur"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "CHP'nin olayı bir rejim tartışmasına çekmesi aslında Türkiye Cumhuriyeti'ni de küçümsemek anlamına geliyor.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "CHP'nin olayı bir rejim tartışmasına çekmesi aslında Türkiye Cumhuriyeti'ni de küçümsemek anlamına geliyor. CHP ne yapmaya çalışıyor. Bu bir rejim değişikliği değildir. Bu bir hükümet sistemi değişikliğidir." dedi.

Işık, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kırıkkale İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugün çok önemli bir sürecin eşiğinde olduğunu söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bugün referandum tarihini 16 Nisan 2017'de olarak açıkladığını belirten Işık, tekrar milletin sandık başına gideceğini ve bu defa yönetim sistemi değişikliğiyle ilgili halkın iradesini hiçbir baskı ve etki altında kalmadan sandığa yansıtacağını ifade etti.

Bakan Işık, bunun Türkiye tarihi açısından bir dönüm noktası olacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu 367 garabetiyle Türkiye Cumhuriyeti'nde bir gövdeye iki baş konmuş oldu. Bir gövde var, iki baş var. Bir gemi var iki kaptan var. Bizim askerler der ki 'Bir gemiyi 2 kaptan batırır'. Şimdi Türkiye'nin bu iki başlılıktan kurtulup tek başlılığa dönme mecburiyeti vardır. AK Parti olarak baştan beri savunduğumuz sistem, hükümet şekli başkanlık sistemidir. Şimdi buna 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi' diyoruz. 16 Nisan'da halk oylamasına sunacağımız paketin temel espirisi aynı gövdedeki iki başlılıktan kurtulmaktır. Bir gemide iki kaptan olmasını engellemektir. Bu bir sistem, hükümet değişikliği değil rejim değişikliğiymiş. ya bırak Allah'ını seversen. Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılında rejimini belirlemiş. Türkiye devleti bir cumhuriyettir. Var mı itirazı olan? Yok."

CHP'nin ısrarla tartışmayı rejim değişikliğine çekerek vatandaşa bir korku vermeye çalıştığını savunan Işık, bu referandumun reddedilmesine veya halk oyunda bu paketin reddedilmesine çalıştıklarını belirtti.

Işık, halkın feraset sahibi olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"CHP'nin olayı bir rejim tartışmasına çekmesi aslında Türkiye Cumhuriyeti'ni de küçümsemek anlamına geliyor. CHP ne yapmaya çalışıyor. Bu bir rejim değişikliği değildir. Bu bir hükümet sistemi değişikliğidir. Başka partilerden milletvekili transferleri yapılarak hükümetlerin nasıl kurulduğunu bilmiyor muyuz? 28 Şubat'tan sonra Doğru Yol Partisi'nin nasıl bölündüğünü, şemsiye partisinin nasıl kurulduğunu o milletvekillerine Doğru Yol Partisi'nden nasıl ayrılın ve şemsiye partisine geçin diye baskı yapıldığını unuttuk mu? Şimdi bu sistemde bunların hiçbiri yok. Artık sandığa gideceğiz ve ülkeyi kimin yönettiğini doğrudan belirleyeceğiz. O zaman milletvekili transferi şöyleydi, böyleydi gibi ahlaki olmayan hiçbir şey de vuku bulmayacak. Buna niye 'hayır' diyorlar ki anlamıyorum. Doğrudan Cumhurbaşkanını, yürütmenin başını seçmenin ne mahsuru var. CHP'ye göre çok büyük mahsuru var. Niye? CHP bu halka güvenmiyor ki, bu halkın seçtiğine de güvensin."

" 'Evet' çıkması inanın CHP içinde çok hayırlı olur"

Bu sistemin CHP, HDP, PKK, FETÖ için kabus ve kıyamet senaryosu olduğunu dile getiren Işık, FETÖ ve PKK için düşünüldüğünde millet iradesinin doğrudan sandığa yansıyacağını ve bunlarla mücadelede en küçük bir zaafın olmayacağını ifade etti.

"CHP için niye felaket senaryosu. CHP bugünkü anlayışıyla bu halktan, milletten yüzde 50 oy alma şansı var mı?" diyen Işık, "100 sene geçse CHP bugünkü anlayışıyla bu milletten yüzde 50 oy alamaz. Onun için felaket senaryosu. Aslında referandumdan 'evet' çıkması inanın CHP içinde çok hayırlı olur. Niye biliyor musunuz? Çünkü 16 Nisan'da 'evet' çıkması ve anayasa değişikliğinin kabul edilmesi CHP'yi de kaçınılmaz olarak değişime zorlayacak." diye konuştu.

Bu yönetim sistemi değişikliğiyle Türkiye'de kalıcı istikrarı hedeflediklerini anlatan Işık, ülkenin istikrar yakaladığı zaman şahlandığını, istikrarını kaybettiğinde ise durduğu yerde patinaj yaptığını söyledi.

Işık, bu sistemde yüzde 10 gibi çok yüksek bir baraja gerek olmadığına da değinerek, şöyle devam etti:

"Hükümet TBMM'de gensoru verirdi. Gensoruyu da güvenoyunu da kim veriyor? Halk veriyor. Doğrudan sandıkta veriyor. Dolayısıyla yüzde 10 gibi yüksek bir baraj artık Türkiye için hiçbir şekilde gerekli değil. İnşallah temsilde adaleti sağlayan düzenlemelerde halk oylamasında 'evet' çıkmasıyla gündeme gelecektir. Burada kalıcı siyasi istikrarı ve temsilde adaleti sağlamış olacağız. Efendim bu sistemle Cumhurbaşkanı çok yetkiye sahip olurmuş. Hayır arkadaş. Burada Cumhurbaşkanı TBMM'yi feshetmiyor. Eğer Cumhurbaşkanı TBMM'yi feshederse kendisi de düşüyor. veya TBMM erken seçim kararı alırsa Cumhurbaşkanı'nın görev süresi de otomatik olarak düşüyor. Karşılıklı bir denge mekanizması var. Sistem belki mükemmel değil ama Türkiye için artık kaçınılmaz bir değişiklik haline gelmiştir."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Fikri Işık Kırıkkale AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title