Haberler

Bakan Güneş: Hangi İne Girerlerse Bulup Çıkartacağız

İçişleri Bakanı Güneş, Kastamonu'da bir PKK'lı teröristin öldürüldüğünü hatırlatarak, "Şehit polisimizin cenaze töreninde söylemiştim. 'Hangi ine girerlerse girsinler, bulup çıkaracağız' demiştik"

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Kastamonu'da bir PKK'lı teröristin öldürüldüğünü hatırlatarak, "Şehit polisimizin cenaze töreninde söylemiştim. 'Hangi ine girerlerse girsinler, bulup çıkaracağız' demiştik. Hamdolsun güvenlik birimlerimiz, büyük gayret gösterdi neticede sıcak temas yaptı. Bir terörist ölü ele geçirildi. Operasyonlar sürüyor" dedi.

Seçim güvenliği uygulamaları çerçevesinde Kayseri'ye gelen ve sabah kahvaltısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekilleri, Vali Mevlüt Bilici ile birlikte buluşan Bakan Güneş, daha sonra Valiliği ziyaret etti. İçişleri Bakanı Güneş, burada yaptığı konuşmada, "2 yıl valilik yaptığım Kayseri'ye gelmekten çok mutluyum.

Ülkemiz seçim dönemine girdi. Bu ara dönemde de İçişleri Bakanlığı görevi bana tevdi edildi. Elimizden geleni yapıyoruz. Seçimlerin güven içinde yapılması, huzurlu geçmesi için her türlü önlemi alıyoruz. Seçimlerle ilğili olarak Yüksek Seçim Kurulu, il ve ilçe seçim kurulları yetkilidir. Ülkemizde bölge bölge seçim güvenliğini elden geçiriyoruz. 81 ilin valisiyle gereken değerlendirmeleri yaptık. Bu çerçevede Kayseri'de de seçim güvenliğiyle ilgili önlemleri gözden geçirdik" dedi.

Bakan Osman Güneş, Kastamonu mitinginden dönen Ak Parti ve Başbakanlık görevlilerinin bulunduğu konvoya Ilgaz Dağı eteklerinde pusu kurup 1 polisi şehit eden 1 polisi de yaralayan PKK'lı teröristlerden birinin dün öldürülmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"O olaydan öncede yani Kastamonu'da Başbakanımızın konvoyuna yapılan saldırı ve bir polis memurumuzun şehit olmasından önce de o bölgede tedbirlerimiz vardı. 3-5 kişilik bir grubun o yörede dolaştığını biliyorduk. Eylemlere karşı güvenlik birimlerimiz tedbir almıştı. O gün malesef öyle bir olay oldu. O bölgedeki tedbirlerimizi artırdık.

Sizlerin de bildiği gibi geçen gün en son yapılan operasyonda bu grup bizim tespitlherimize göre o eylemi yapan gruptu. Yakından izliyorduk. Her tarafta tedbirimiz vardı. Nihayet düşürdük. Şehit polisimizin cenaze töreninde söylemiştim. 'Hangi ine girerlerse girsinler, bulup çıkaracağız' demiştik. Hamdolsun güvenlik birimlerimiz, büyük gayret gösterdi neticede sıcak temas yaptı. Bir terörist ölü olarak ele geçirildi.

Operasyonlar sürüyor. Bunların maksadı belli. Ülkede kaos ortamı yaratmak. Bazı bölgelerin güvensiz olduğunu belirterek vatandaşı korkutmak. Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir ülke değildir. Bizim bunlarla başa çıkacak gücümüz var. Ama biz devlet ciddiyeti içerisinde, hukuk çerçevesinde hareket ediyoruz. Masum vatandaşlarımızı sıkıntıya düşürmek istemiyoruz.

Memleketimizin her köşesinde özellikle teröristlerin yoğun olarak da faliyet gösterdikleri bölgelerde seçim nedeniyle ve seçim dışında önlemlerimiz var. Kan dökerek bir takım ilkel davranışlarla bir yere varamayacaklarını defalarca anlamış olmalılır. "

Bakan Güneş, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Mehmet Özhaseki ile bir süre görüştü. Özhaseki'nin Osmanlı dönemi ibriği armağan ettiği Güneş, "Ben Yozgatlıyım ama Kayseri benim memleketim gibidir. 2 yıl Başkan'la birlikte çalıştık. Güzel hizmetlerine şahit olduk" dedi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

title