Haberler

Bakan Faruk Özlü Düzce Şehirler Arası Otobüs Terminalinin Açılışını Yaptı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin sorunlarının tek tek çözüldüğünü söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce'nin sorunlarının tek tek çözüldüğünü söyledi.

Düzce Şehirlerarası Otobüs terminali yapılan görkemli törenle açıldı. Açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fevai Arslan, Vali Zülküf Dağlı, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İlçe Belediye Başkanları ile daire müdürleri, AK Parti teşkilatları katıldı. Açılışta konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise konuşmasında 1 yıl içinde yapılan çalışmalara değindi. Bakan Özlü; "Ben ikinci kez aday olduğumda Düzce'de önemli 5 sorun vardı. Birisi Devlet Hastanesi inşaatıydı. Birisi depremden sonra yapılan kalıcı konutlardaki işyerinin atıl haldeki durumuydu, bir diğer sorun, 1994 yılında temeli atılan Kültür Merkezi'nin bir türlü bitirilememesiydi. Bir diğer sorun bugün açılışını yaptığımız otogardı. Bir başka sorun ise organize sanayi bölgeleri için önemli olan Otoban Bağlantı yoluydu. Bu beş konu Düzce'nin çözülemeyen sorunlarıydı. Bu sorunlar Düzce'nin hep gündeminde olan, Düzcelileri meşgul eden, eleştirilere hedef olan 5 konuydu. Bu sorunlardan biliyorsunuz hastanemizi geçen ay açtık. Şu an faaliyette devam ediyor. Metruk işyerlerini üniversite öğrencilerine yurt olarak verdik ve 1746 öğrenci burada kalıyor. Üniversite şehri olmasını istediğimiz şehrimize ciddi bir katkı sağlıyor. Kültür Merkezini bayramda açtık. Bu günde otogarı açıyoruz. Ben Belediye başkanı Mehmet Keleş'e teşekkür ediyorum. Kültür merkezini 2 ay içerisinde bitirdi ve açtı. Bu gün açılışını yaptığımız otogar yine öyle. Bir diğer konu OSB TEM Bağlantı yolu. Bu yol da kısa süre içerisinde biterek hizmete girecek" diye konuştu.

Yatırım daha yolda

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuşmasında yapımı planlanan ve yapımına başlanan projeleri de anlattı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü; "Devam eden işlerimizde var. Bunlardan bir tanesi Efteni gölü kenarındaki otelimiz. Bu otel için çalışmalara başladık. Burası için ya belediye başkanımız ya da bir kamu kuruluşu burayı alarak değerlendirecek. Görüşmelere başladık. İyi de gidiyor en kısa süre de inşallah burayı faaliyete geçireceğiz. Yine Efteni gölü ile ilgili bir projemiz var. Bu gölün etrafını kapattığı devlet Su İşlerimiz vasıtasıyla burayı 300 hektarın üzerinde bir göl haline getiriyoruz. Burası bittiği zaman Abant Gölü kadar bir gölümüz olacak. Mehmet Keleş konuşmasında, Düzce'ye bir liman gerektiğini söyledi. Bizde bunun için çalışıyoruz. Geçen hafta Akçakoca'da bir toplantı yaptık. Akçakoca çok güzel bir ilçemiz. Akçakoca Düzcesiz, Düzce Akçakocasız düşünülemez. Akçakocalı balıkçılarımızın barınak var ama yetersiz. Akçakocalı balıkçılar için bir proje hazırladık, mevcut barınağın çok daha kapsamlı olacak. Burada ticari anlamda bire alanda olacak. Yaklaşık bir yıldır Ulaştırma Bakanlığı konu üzerinde çalışıyor. 21 Kasımda proje ihalesi yapılacak. Bir konumuz arıtma tesisi. Bugün DSİ Yatırımlar Genel Müdürü ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıdan sonra Genel Müdürümüz Düzce'yi gezdi ve arıtma tesisi için çalışmalara başladı. Düzce ve ilçelerini de kapsayan bir arıtma tesisini şehrimiz kazanacak. Bir başka sorunumuz ise çöp konusu. Çöpte ise hiç kimseyi rahatsız etmeyecek bir çözüm için çalışıyoruz. Limana ise sıra balıkçı barınağını taşıdıktan sonra ortaya çıkacak. Barınağı taşıdıktan sonra o yere yat limanı yapmayı planlıyoruz. Üzerinde çalıştığımız bir başka sorun ise kuzeybatı çevre yolu. Bunun içinde arkadaşlarımızla birlikte kafa yoruyoruz. Üçköprüden giren ve Çamköy'den çıkan bir çevre yolumuz var. Ama bu yolu bir Çilimli'de biten bir çevre yolu yapacağız. Proje için Şubat ayında proje ihalesi yapıldı. Bu yol bittiğinde Çoban'da ki sıkışıklık bitmeyecek. Bir başka projemiz ise teknopark. 14 bin metrekare alan üzerine bir teknopark yapıyoruz. Bu projenin de ihaleleri bitti. Bir yıl içinde de yapımı tamamlanacak ve Düzceli firmalarımızın daha yüksek teknolojili ürünler üretmesini sağlayacak bir teknoparka kavuşmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Vali Dağlı "Güvenlik için önemli"

Düzce Valisi Zülküf Dağlı kentin güzel bir terminale kavuştuğunu belirterek "Her gün D-100 Karayolundan 13 bin -15 bin otomobilin geçtiği, Otobandan 25 bin civarında aracın geçtiği hatta bayramlarda bunun 2'ye 3'e katlandığı bir şehrimizin böyle bir yapı ile taçlandırılması gerekiyordu. Güzel bir tesis olduğu her halinden anlaşılıyor. Düzce Halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu otogar sadece şehrimizin konforunu artırmakla kalmayacak, ilimizde en üst düzeyde olması gereken bugünlerde güvenlik açısından da önemli kazanım olacak. Her ne kadar ilimizde güvenlik açısından bir sıkıntı, terör tehdidi olmasa da şehrimize gelenler çıkanlar, buradan yolculuk yapacaklar iyi bir şekilde aranmak suretiyle yine sizlerin güvenliği artırılmış olacak. Sadece burada değil, şehrin giriş ve çıkışlarında güvenliğimiz için ekiplerimiz 24 saat esasıyla çalışmalarına devam ediyor. Yine burada hoşgörümüzün yardım severliğimizi de her zaman takdir ediyoruz" dedi.

Başkan Keleş bakandan taleplerde bulundu

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, terminalin hayırlı olmasını diledikten sonra belediye ile ilgili olarak polemik konusu olan Belediye kasasını doldurma polemiğine cevap verdi. Mehmet Keleş; "Bugün çok önemli bir gün. Bu gün Düzce tarihinde ilk defa yüksek konforlu, böyle güzel böyle muhteşem yüksek komplikasyonlara sahip yüksek kapasiteli bir otobüs terminali var. Yıllardan beri bu otobüs terminalinin eksikliğini yaşıyoruz. Düzceliler yıllardan beri bir terminal istiyorlar. Depremden sonra Düzce'nin ilk terminali Asar kenarında bir prefabrik yapıdan ibaretti. Daha sonra derme çatmalık ortadan kalksın diye bire Çoban mevkiindeki yere taşımıştık. Ama yetersiz bir haldeydi. Şimdide gördüğünüz bu muhteşem alana taşıyoruz. İnanıyorum ki bu terminal Düzce'nin 50 yıllık bir ihtiyacı karşılayacak. Bağlantı yolu tamamlanınca terminal daha fazla ihtiyacı çekecek. Düzce'nin Kaynaşlı ve Çilimli de bir otoban bağlantısı var ama Düzce merkezde bir bağlantı yolu yok. Burası tamamlanınca 5 kilometrelik bir mesafede Düzceliler otobana bağlanacaklar. Yi ne yollardır sıkıntısını çektiğimiz organize sanayi bölgeleri yine bu bağlantı yolu ile otobana bağlanacaklar. Düzce'nin karayolu var, her şeyi var ama bir limanı yok, bir tren garı yok. Ama en kısa sürede hızlı tren için milletvekillerimizle birlikte çalışmalara başlıyoruz. Gelecekte Düzce'de hızlıu tren ile ilgili de bir sempozyum gerçekleştirilecek. Umuyorum bu projede Düzce'den geçtiğinde Düzce'nin uluslar arası bir önemi olacak. Düzce'de bir havaalanı yok biliyorsunuz. İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasında bir havaalanı var. İzmit'te de br havaalanı var. 3. Havaalanının ardından bir havaalanı da 4. havalimanı Düzce'de olacak inşallah. Düzce havadan, denizden ve demiryolu ile ulaşılan bir şehir olacak inşallah. Düzce ç.ok hızlı büyüyor. Ben ilk defa başkan olduğumda Düzce'nin nüfusu sadece 56 bindi. Bugün 154 bin. Türkiyede bu kadar hızlı büyüyen başka bir şehir yok. Düzce her imkana sahip bir il. Depremle birlikte birçok değerini yitirdi. Ancak hepsini tamamlıyoruz" diye konuştu.

Başkan Keleş "Dedikodulara itibar etmeyin"

Mehmet Keleş, polemiklerle ilgili olarak ise; "Bazı kimseler Düzce Belediyesi kasasını dolduruyor şeklinde spekülasyonlar yapıyorlar. Bunlar her yolu denediler bir tek bu dedikoduları kaldı. Bunlara itibar etmeyin Düzce Belediyesi kazandığı her kuruşu bir gün sonra Düzce'ye harcıyor. Düzce Belediyesi AK Parti iktidarıyla, milletvekiyle, valisiyle, bakanı ile Düzce'nin hizmetindedir. Bütün bunlarla birlikte bütün işlerimizi tamamlayacağız ve inşallah tamamladığımız günde görevimizi bir kardeşimize devredeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından ise Halk oyunları ekipleri ve mehter ekibi bir gösteri yaptı. sonrasında okunan dualarla terminalin açılışı yapıldı. Bakan terminal açılışının ardından Düzce'de faaliyete geçen bir kafenin açılışını yaptı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Keleş Faruk Özlü AK Parti Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title