Haberler

Bakan Eroğlu : ´Polatlı´Ya Milli Park Yapıyoruz´

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya Savaşı'nın Geçtiği Bölgeleri Milli Park'a Dönüştüreceklerini Söyledi. Bu Çerçevede 3 Milyon Fidan Dikildiğini Belirten Bakan Eroğlu, Su Kullanma Yönetimini Yeniden Belirleyerek Özellikle Tarımsal Sulamaların Kontrol Altına Alınacağını Vurguladı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya Savaşı'nın geçtiği bölgeleri Milli Park'a dönüştüreceklerini söyledi. Bu çerçevede 3 milyon fidan dikildiğini belirten Bakan Eroğlu, su kullanma yönetimini yeniden belirleyerek özellikle tarımsal sulamaların kontrol altına alınacağını vurguladı.

AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Haluk Özdalga ile birlikte park açılışı için Polatlı'ya gelen Bakan Eroğlu'nu İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ile Belediye Başkanı Yakup Çelik karşıladı.

Şehitlik Mahallesi'nde 7 dönümlük alan üzerine yapılan ve belediye eski başkanlarından Hacı Bekir Türker'in isminin verildiği parkın açılış töreninde konuşan Bakan Eroğlu, Polatlı'ya 'Milli Park' müjdesi verdi.

SAKARYA SAVAŞI MİLLİ PARKI

Türk ordusunu Viyana gerilemesinden sonra aldığı ilk tepe olan Dua Tepe ile Türkiye'nin en büyük anıtı ile Panoramik Müze'nin yer aldığı Kartal Tepe ve çevresini Milli Park yapacaklarını belirten Bakan Veysel Eroğlu, bu projenin savaşın geçtiği Haymana ovasına kadar sürdürülebileceğini vurguladı. Milli park çalışmaları kapsamında savaşın geçtiği bölgelere 3 milyon fidan dikildiğini söyleyen Eroğlu bölgenin orman olacağının altını çizdi.

EVET VEYA HAYIR DEYİN DEMİYORUM

Konuşmasında Anayasa değişikliğine ilişkin referandum oylamasına da değinen Veysel Eroğlu, ôburada siz vatandaşlarıma 'evet' veya 'hayır' deyin demiyorum. Anayasa değişikliği paketini okuyun ve sandık başına gidin oyunuzu kullanın diyoru" dedi. Anayasa değişiklik paketinde Türkiye'nin önünü açacak maddelerin bulunduğunu söyleyen Eroğlu, ôher vatandaşımız oyunu nasıl kullanacağını çok iyi bilir" dedi.

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra parkın açılışını gerçekleştirdiler. Burada çocuklara şeker dağıtan ve çocukları salıncakta sallayan Eroğlu, parkta oturan kadınların hatırını sordu. Çevre Bakanı, ardından Dua Tepe'ye geçerek burada 13 Eylül Sakarya Zaferi Şenlikleri kutlamaları için devam eden bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi ve sorumlu komutanlardan bölgedeki savaşı ilişkin bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

title