Haberler

Bakan Ergin'den "Cezaevi" Açıklaması: Hak İhlalleri Yok Mudur, Derseniz "Tamamen Yoktur" Diyemem

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerindeki şiddet, taciz ve tecavüz iddialarına ilişkin, "Sorunlar yok mudur, hak ihlalleri yok mudur, derseniz tamamen yoktur diyemem Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerindeki şiddet, taciz ve tecavüz"...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerindeki şiddet, taciz ve tecavüz iddialarına ilişkin, "Sorunlar yok mudur, hak ihlalleri yok mudur, derseniz tamamen yoktur diyemem Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerindeki şiddet, taciz ve tecavüz iddialarına ilişkin, "Sorunlar yok mudur, hak ihlalleri yok mudur, derseniz tamamen yoktur diyemem. Zaman zaman belli cezaevlerimizde olabiliyor. Bunların olduğu yerde de kesinlikle tolerans göstermiyoruz. Yapılması gereken idari, adli soruşturmalar ve verilmesi gereken cezalar varsa onların da tertibi noktasında geri durmamız söz konusu olmuyor" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Toplantısı'nın sonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergin, gazetecilerin İzmir ve Antalya cezaevlerinde kalan çocukların uğradığı şiddet, taciz ve tecavüz iddialarının anımsatılması üzerine, " Türkiye'deki cezaevlerinde bu iddialara karşı sıfır toleransla gayret sarf ediyoruz. Geçmişten bu yana, varsa bir sorun, bu sorunu kilimin altına süpürme gibi bir yaklaşımımız olmadı, olmayacak. Sorunlarla yüzleşiyoruz ve her geçen gün ceza infaz kurumlarımızı daha iyi bir noktaya taşıyoruz. Ceza infaz rejiminde de insani iyileştirmeler yapıyoruz" dedi.

Şakran Cezaevi ile ilgili iddiaların çok fazla mesnetinin varmış gibi görünmediğini, buna rağmen olayları tek tek incelediklerini söyleyen Ergin, iddiaları cezaevinde kalanlara tek tek sorduklarını, aldıkları yanıtları basınla paylaştıklarını hatırlattı. Söz konusu cezaevinde yaşandığı belirtilen iddiaların incelemesinin derinleştirilerek, devam ettiğini ifade eden Ergin, Antalya cezaevindeki iddialara ilişkin iki kontrolör müfettişin olay yerinde incelemelere başladığını söyledi. Müfettişlerin çalışmalarının sonucunun birkaç gün içinde kamuoyuyla paylaşılacağını dile getiren Ergin, " Türkiye'de cezaevi gerçeği, her geçen gün insan haklarına, evrensel kurallara daha uygun hale geliyor. Avrupa Konseyi üyesi ülkeler arasında şartları en iyi olan birkaçından bir tanesiyiz şu anda. Biz tam 230 ceza infaz kurumu kapattık. 170 tane daha kapatıyoruz ama bunların yerine sosyal donatılarıyla, ıslaha dönük imkanlarıyla daha modern ceza infaz kurumları inşa ediyoruz. Bazı ceza infaz kurumlarında yoğunluktan kaynaklanan şikayetler oluyor zaman zaman. Bu şikayetleri giderecek tesislerin yapımı devam ediyor. Bu defa da şöyle bir eleştiri geliyor; "Ancak cezaevi yaparsınız siz' deniliyor" diye konuştu.

Cezaevlerinin her ülkede ihtiyaç olduğunu ifade eden Ergin, bu cezaevlerinin insani koşullarda cezanın infazına imkan sağlayacak şekilde olmasının önemli olduğunu kaydetti. Önümüzdeki süreçte cezaevlerine ilişkin şikayetlerin daha aza ineceğini söyleyen Adalet Bakanı, "Bir yanlış varsa üzerine gidelim ama farklı hesaplarla olmayan bir şeyde varmış gibi takdim etme gayretine girmeyelim. Bakanlık olarak tüm iddiaların üzerine gidiyoruz, iddiaların kaynağına iniyoruz. Sadece bürokratların verdiği bilgilerle yetinmiyoruz. Ben kendi danışmanlarımı, müşavirlerimi gönderiyorum. Orada yapılan çalışmaların sağlamasını yaptırıyorum" dedi.

Cezaevleri gerçeğinin herkesin memnun kalacağı bir noktaya doğru gittiğini vurgulayan Ergin, "Sorunlar yok mudur, hak ihlalleri yok mudur, derseniz tamamen yoktur diyemem. Zaman zaman belli cezaevlerimizde olabiliyor. Bunların olduğu yerde de kesinlikle tolerans göstermiyoruz. Yapılması gereken idari, adli soruşturmalar ve verilmesi gereken cezalar varsa onların da tertibi noktasında geri durmamız söz konusu olmuyor" diye konuştu.

-"SONRADAN BİR YANLIŞ OLABİLİR"-

Bir gazetecinin Şakran ve Antalya gibi cezaevlerini tebdili kıyafetle ziyaret edip etmediğini sorması üzerine Ergin, bu tür ziyaretler yaptığını, bunları yaparken de peşine gazeteci ordusu takmadığını söyledi. İstanbul'da Silivri Cezaevi'ne haber vermeden gittiğini kaydeden Ergin, "Silivri Cezaevi Kampüsü'ne 5 dakika mesafe kalıncaya kadar haber vermeden gittim. Cezaevi idarecilerinin de haberi olmadığı bir şekilde gittim. 5 dakika sonra oradayız diye haber verdik. Ancak bizi karşılamak için aşağı inebildiler. Herhangi bir hazırlık yapılmadan ve yemeklerinden tutunuz, her türlü noktasına varıncaya kadar tek tek dolaştık. Şakran Cezaevi'nde aynı, Çocuk Cezaevi'nde aynı, tek tek oda oda gezerek incelemeler yaptım. Türkiye'nin değişik yerlerinde gittiğim her vilayette hemen hemen bunları yapıyorum. Bunları yaparken de basın mensuplarını yanımda götürüp onları bir aktör olarak kullanmak istemediğimi ifade ediyorum" dedi.

"Şakran Cezaevi'nde yaşanan iddialara ilişkin açıklamanın böyle bir ziyaret sonrası gerçekleşip gerçekleşmediğinin" sorulması üzerine Ergin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la Şakran Cezaevi'nin bütün ünitelerinde incelemelerde bulunduğunu, bu incelemeleri iddialardan önce gerçekleştirdiklerini söyledi. Meclis Cezaevleri Komisyonu'nun Şakran Cezaevi'nde incelemelerde bulunduğunu anımsatan Ergin, "Şakran Cezaevi'ndeki uygulamaların Türkiye'de örnek bir cezaevi olduğuna ilişkin raporları önümüzde. Böyle ilan (örnek cezaevi) edildi. Sonradan bir yanlış olamaz mı? Olabilir. Bunun da üzerine gitmek lazım. İnceliyoruz, araştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

-"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERİ BİR GÖRELİM BAKALIM"-

Ergin, terör örgütü PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı Cezaevi'ne 6. heyetin gidip gitmeyeceği konusunda, "Önümüzdeki günleri bir görelim bakalım" demekle yetindi.

Adalet Bakanı Ergin'e, Anayasa Mahkemesi'ne uzun tutukluluk ve Öcalan'ın yaptığı bireysel başvuruya Adalet Bakanlığı'nın görüşünün sunulup sunulmadığına ilişkin soru yöneltildi. Ergin, Öcalan'ın dosyasının yeni geldiğini ifade ederek, uzun tutukluluğa ilişkin bazı dosyalarla ilgili görüşlerin Anayasa Mahkemesi'ne gönderildiğini dile getirdi.

-"TARİHE SAYGI ADINA BİR PROJE YÜRÜTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR"-

İstanbul Gezi Parkı'nda yaşanan gerginliğin sorulması üzerine Adalet Bakanı, "İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde muhalefetin de katıldığını bildiğim bir projedir o. Yanlış bilmiyorsam, muhalefetin de Taksim'in yayalaştırılması, araç trafiğinden arındırılması projesine destek verdiğini biliyorum. Bu tür toplumun yararına olan projelerin bir gerilim ortamında tartışılması bu şekilde kamplaşmalara vesile olmasını doğru bulmuyorum. Taksim, İstanbul'un kalbi noktasında bir yer. Oraya yurtiçinden, yurtdışından milyonlarca insan gelip gidiyor. Orayı daha yaşanabilir bir hale getirmek ve tarihe de saygı adına bir proje yürütülmeye çalışılıyor. Eleştiriler yapılabilir ama bunun bu kadar gerilime ve kamplaşmaya yol açmasını yadırgadığımı ifade ediyorum" yanıtını verdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdullah Öcalan İstanbul Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title