Haberler

Bakan Elvan Karaman'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerinde güvenlik yönü itibariyle herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını, yılsonuna doğru sefer sayılarını artıracaklarını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerinde güvenlik yönü itibariyle herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını, yılsonuna doğru sefer sayılarını artıracaklarını söyledi.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Karaman'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Polisevi'nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Elvan, burada basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın reklam filmini yasaklamasıyla ilgili soruya Bakan Elvan, "Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu karar bizi üzmüştür. Tabi yasaklama gerekçesine biz baktığımızda özellikle bir vatandaşımızın Kur'an-ı Kerim okuması, bir de belli belirsiz bir ezan sesinin olması gerekçe gösterilerek YSK böyle bir yasak getirdi. Bu karara elbette saygı duyuyoruz. Ama bunun doğru olduğunu da düşünmüyorum. Çünkü biz günümüzde her birimiz herhangi bir toplantıda, herhangi bir ortamda şiir okuyabiliyor, sohbet edebiliyor. O şiirlerin içerisinde bile ezanla ilgili Kur'an-ı Kerim ile ilgili ifadeler bulunabiliyor. Bunu anlamış değilim açıkçası. Ama buna rağmen çok önemsemiyoruz. Neticede o bölümler çıkartılıp tekrar medyaya sunulmuştur. Reklamlar devam edecektir" dedi.

"ANKARA İSTANBUL YHT SEFERLERİ ARTACAK"

Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerinde zaman zaman olan aksaklıkların sebepleriyle ilgili olarak sorulan soruya ise Bakan Elvan, "Daha önce de söyledim. Güvenlik yönü itibariyle herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil. Ama bu tür yüksek hızlı tren seyahatlerinde zaman zaman bu tür arızalar söz konusu olabiliyor. Bu ilk defa olmuş bir hadise de değil. Hatırlarsınız Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren hattı açıldığında birkaç kez yine trenin yolda kalması söz konusu oldu. Keza Konya-Eskişehir, Ankara-Eskişehir güzergahında da böyle arızalar zaman zaman oldu. Ama maalesef özellikle Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının açılmasından rahatsız olan önemli bir kesim var. Bunu sizler de görüyorsunuz. Özellikle belirli bir medya grubu Ankara- İstanbul hattını küçük düşürmeye, bunun aslında Yüksek Hızlı Tren projesi olmadığını söylemeye çalışan kesimler var. Bunların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Ülkeyi seven, ülke için bir şeyler yapmaya çalışan her bir bireyin, her bir vatandaşın bu tür projelerden gurur duyması lazım. Biz anlam vermekte ve onları anlamakta inanın güçlük çekiyoruz. Herhangi bir sorunumuz söz konusu değil. Şuanda seferlerimiz rahat bir şekilde işliyor. İnşallah yıl sonuna doğru sefer sayılarımızı artıracağız. Şuan biliyorsunuz 6 gidiş 6 dönüş olmak üzere toplam 12 sefer söz konusu. 10 tren setimiz gelecek yeni. Onlarla birlikte yıl sonuna doğru sefer sayılarını artıracağız" diye konuştu.

Bakan Elvan, Konya- İstanbul arasında Yüksek Hızlı Tren seferlerinin ne zaman başlayacağı sorusuna ise, "Biz yeni gelecek olan 10 tren setiyle birlikte Konya- İstanbul arasında da yüksek hızlı tren seferlerine başlayacağız. Tabi bu trenler yıl sonuna doğru gelecek. Ama biz Eylül ayı sonu itibari Ekim ayı başında Konya- İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerini başlatma arzusundayız. Temel sıkıntımız tren setlerinin az olması. Gelen yeni setlerle birlikte hem Konya'yı, hem İstanbul'u rahatlatacağız" dedi.

Ankara-İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren biletlerinde yapılan indirimle ilgili olarak da konuşan Bakan Elvan, "Biz açıkçası fiyatların yüksek olmasını arzu etmedik. Özellikle uçak kullanamayan vatandaşlarımızın, uçak biletlerinin pahalı olduğunu düşünen veya uçakla gidemeyecek vatandaşlarımızın en azından yüksek hızlı trenle gitmelerini arzu ediyoruz. Bu çerçevede İstanbul-Ankara arasındaki otobüs fiyatlarına baktığımızda aşağı yukarı 40 ila 60 lira arasında değişiyor. Dolayısıyla ona yakın bir rakam 70 lira olarak belirledik. Biz özellikle öğrencilere indirim yapmayı uygun gördük. Öğrenciler için aşağı yukarı otobüs 55 lirayken, tren fiyatını 55 lira olarak öngördük. Yine 7 yaş altındaki çocuklara koltuk tahsis edilse bile para almıyoruz. 7-12 yaş arasındaki çocuklar ile 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan da 35 lira bilet ücreti alıyoruz. Bunun yanında havayollarında olduğu gibi erken bilet alanlara ilave indirimler getirdik. Biletinizi toplu veya erken alırsanız çok daha ucuza seyahat edebilmeniz mümkün. Tabi öneriler olursa da bu önerileri değerlendirmeye hazırız" dedi.

"YASADIŞI DİNLEMEYİ KİM NASIL YAPTIYSA BUNUN HESABINI VERECEK"

Bakan Elvan, paralel yapının yaptığı yasa dışı dinlemelere yönelik yapılan operasyonlarla ilgili olarak ise, "Başbakanımız dinlendi, bakanlarımız dinlendi. Sadece normal telefonları değil, kriptolu telefonları bile bu ülkede yasadışı dinlendi. Hatta başbakanımızın yurtdışındaki değişik devlet başkanlarıyla yaptığı görüşmelerin bile dinlendiğini görüyoruz. Bunu kabullenmek mümkün değil. Bu yasadışı dinlemeyi kim ve nasıl yaptıysa bunun hesabını verecek. Yargı önünde mutlaka bunun hesabını verecek. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Herkesin yasalara, kanunlarımıza uyma zorunluluğu vardır. Türkiye bir hukuk devletidir. Biliyorsunuz demokratikleşme alanında insan hakları alanında çok önemli gelişmeler kaydetti ülkemiz. Ama buna rağmen bu tür yollara tenezzül edenlere karşı da şiddetle, ısrarla, azimle üzerlerine hükümet olarak gideceğiz. Yargı önünde de herkes hesabını verecek. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na yönelik yapılan olay ise biliyorsunuz benimle ilişkili olan bir kurum. Bu kurumda geçmiş kayıtların silindiği Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından tespit edildi. Bunun üzerine biz Başsavcılığa suç duyurusunda bulunduk. Başsavcılık bu konuda gerekli soruşturmayı başlattı. Buna paralel olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile savcılığımızın yürüttüğü derin çalışmalar var. Biliyorsunuz dinleme kayıtlarının açıldığı yer, yani bir anlamda dinleme izninin verildiği yer Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'dır. Dolayısıyla orada da yasadışı mahkeme kararı olmadan yapılan dinlemeler ne ise bunlar teker teker bilirkişiler ve savcılık tarafından tespit edilecek. Zaten savcılık gerekli çalışmalarını yürütüyor. Bu konuda suçlu kimse, bunları kim nasıl gerçekleştirdiyse mutlaka cezasını görecektir" dedi.

HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin yargı bağımsızlığıyla ilgili açıklamasıyla ilgili olarak da Bakan Elvan, "Yargı mensuplarının bu tür beyanatlarda bulunmasının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Yargı mensupları kararlarıyla konuşur. Yani basının karşısına çıkıp bir takım beyanatlar vermek bir yargı mensubuna yakışmaz diye düşünüyorum" dedi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İstanbul Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title