Haberler

Bakan Dinçer: Kosova'nın Tanınması İçin Girişimlerimiz Devam Ediyor

Kosova Demokratik Türk Partisi'nin Prizren'de düzenlediği iftara Başbakan Haşim Taçi, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanı sıra Kosova, Makedonya ve Karadağ'dan bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kosova Demokratik Türk Partisi'nin Prizren'de düzenlediği iftara Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanı sıra Kosova, Makedonya ve Karadağ'dan bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar, Türkiye'den gelen müzik sanatçılarının okuduğu ilahilerle başladı. Yemeğin ardından davetlilere konuşma yapan KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Yağcılar konuşmasında şunları söyledi:

"Ramazan ayı, birlik- beraberlik, dayanışma ve sadakat ayı olarak biliniyor. Bizler, bu birliği bu dayanışmayı, bu kalabalıkta görünce mutlu oluyoruz. Gücümüze güç katıyor. Türkiye ve komşu ülkelerden dostlarımız da yanımızda. Türkiye ve Kosova Eğitim Bakanlarımızın bizimle olması, eğitime verdiğimiz önemin göstergesidir. Çünkü bizler bugüne kadar ayakta eğitim sayesinde kaldık ve başarılı olduk.

Eğitim sayesinde de başarılı yolumuza devam edeceğiz ve güçlü olacağız. Şimdiye kadar eğitime verdikleri destekleri için eğitim bakanlarımıza ve Başbakan Haşim Taçi'ye teşekkür etmek istiyorum. "

Yağcılar, Kosova Türk Toplumu ve tek partisi KDTP'nin son 11 yıldır Kosova siyasi sahnesinde önemli bir rol üstlendiğini belirterek, "Bu rolü başarılı bir şekilde yürütmektedir. Kosova'daki son gelişmeleri yakından takip etmekteyiz.

Başbakan Taçi ve Hükümeti'nin son kararlarını tamamen destekliyoruz. Kosova bağımsız bir devlettir. Perspektifi Avrupa Birliği'dir. Egemenlik ve devlet bütünlüğü tartışılmazdır. Diyalogdan yanayız fakat eşit şartlar tüm taraflar için zaruridir" dedi.

DİNÇER, KOSOVA'NIN TANINMASI İÇİN TÜRKİYE ÇABALARINI SÜRDÜRÜYOR

Kosovalılar'la birlikte iftar açmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, konuşmasının başında bu iftarı düzenleyenlere teşekkürlerini ifade etti.

Türkiye ve Kosova arasında ilişkilerin mükemmel olduğunu söyleyen Dinçer, siyasi ilişkilerin bu kadar güzel olması, ekonomik, sosyal ve eğitim alanında da ilişkilerin gelişmesi konusunda da büyük umutlar vaat ettiğini belirtti.

Kosova bağımsızlığını ilk tanıyan ülke Türkiye olduğunu söyleyen Dinçer, tanımaların artması çabalarının da devam ettiğini belirtti. Dinçer,

"Kosova'nın bütün sorunlarını kendi sorunlarımız gibi görüyor ve çözülmesinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Türk, Arnavut veya başka etnik yapıdan olsun hepiniz kardeşimizsiniz. Kardeşliğin gerektirdiği sorumlulukları taşımaya ve elden geldiğince uygulamaya çalışacağız" dedi.

Kosova'nın kısa zamanda demokrasisini sağlamaya başladığını söyleyen Bakan Dinçer, Kosova'nın istikrarının Balkanlar ve Türkiye için de önemden olduğunu söyledi.

Çok etnikli ve çok dinli bir ortamın sağlanması, herkesin kardeşçe yaşaması gereğine işaret eden Dinçer, Türklerin de Kosova'da entegre olması ve toplumda önemli rol oynamasının Türkiye'yi memnun ettiğini belirtti.

Türkiye ve Kosova arasında tarihten gelen bağlar varlığına işaret eden Bakan Dinçer, yöneticilerin bu güçlü bağın daha ileri götürülmesi ödevi olduğunu vurguladı ve konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz elimizden geleni yapıyoruz ama eğer bu sorumluluklarımızı unutursak lütfen bize hatırlatın. Sözlerimi tamamlarken hepinize Türk Hükümeti'nin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın selamını sizlere sunmak istediğimi bildirmek isterim" dedi.

TAÇİ, TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasına Türkçe "Merhaba" diyerek başlayan Kosova Başbakanı Haşim Taçi ise, iftar buluşmalarının karşılaşma fırsatı olduğunu söyledi.

Ramazan ve ibadetlerin toplum değerlere etkisinden konuşan Başbakan Taçi, iftarda bir araya getiren Mahir Yağcılara teşekkürlerini ifade ederken Kosova Hükümeti'nde de olağanüstü büyük katkısı olduğunu vurguladı. Prizren, dinlerin bir arada yaşanan en iyi örneğini teşkil ettiğini vurgulayan Taçi, konuşmasına şöyle devam etti:

"3. 5 yıllık Kosova bağımsızlığında bu gece 80 ülkenin tanımasını kutluyoruz. Fırsattan yararlanarak, Kosova Hükümeti ve Kosova halkı adına, Kosova'yı dünyada ilk tanıyan ve diğer ülkelerin tanımasında destek olan Türkiye Hükümeti ve Başbakanı Recep Tayip Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den üst düzey ziyaretlerin sıkça gerçekleştiğini söyleyen Başbakan Taçi, Kosova'da en büyük ekonomi yatırımların Türk firmalarının yapmasının da rastlantı olmadığını vurguladı.

KDTP'nin geleneksel iftar gecesi Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava'nın duasıyla sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title