Haberler

Bakan Davutoğlu "Libya Turu'na DP ve Sp ile Devam Etti

Bakan Davutoğlu Libya'ya Yapılan Uluslararası Müdahaleye İlişkin Siyasi Partileri Bilgilendirme Turu Kapsamında Sırasıyla Demokrat Parti ve Saadet Partisi'ni Ziyaret Etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Libya'ya yapılan uluslararası müdahaleye ilişkin siyasi partileri bilgilendirme turu kapsamında sırasıyla Demokrat Parti(DP) ve Saadet Partisi'ni(SP) ziyaret etti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Libya'ya yapılan uluslararası müdahaleye ilişkin siyasi partileri bilgilendirme turu kapsamında sırasıyla Demokrat Parti(DP) ve Saadet Partisi'ni(SP) ziyaret etti. Yaklaşık birer saat süren görüşmelerin ardından Davutoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bölgedeki etkinliği ve geleceği anlamında olağanüstü bir dönemden geçildiğini belirterek, "Siyaset üstü olarak hepimizin anlaşması gereken, üzerinde mutabık kalınması gereken bir süreç yürüyor" diye konuştu. Davutoğlu ziyaretlerinde Türkiye'nin Orta Doğu'ya bakışını, vizyonunu, Libya'daki gelişmeleri ve bugün TBMM'de yapacakları bilgilendirmeye ilişkin konuları paylaştıklarını ifade etti.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek de, Libya halkına Türkiye'den en küçük bir zarar verilmemesini istediklerini belirterek, "Hiçbir şekilde başkalarının oyunlarına alet olmamalıyız. Sarkozi'nin maceralarına destek vermemeliyiz. "Haçlı seferi' gibi sözler karşısında elbette ki, biz de gereken duyarlılığı göstermeliyiz. Yani Sarkozi'nin yaptığı işler ve arkasından gelenlerin Libya halkına katliama dönüşmemesi konusunda Türkiye elinden gelen her şeyi yapmalıdır. Ayrıca başkalarının, global güçlerin, bölgedeki çıkar tanzimlerine de Türkiye alet olmamalı, bölgedeki ve dünyadaki itibarını, gücünü bölgede yaşayan halklar için değerlendirmelidir" dedi.

-"TEK ÇARE ORTADOĞUNUN BİRARAYA GELMESİ"-

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise Davutoğlu'na Libya konusunda "endişelerini' ifade ettikleri belirterek, Libya'ya yapılan müdahalenin asla kabul edilemeyeceğini belirtti. Fransa'nın müdahalesinin de bütünüyle hukuk dışı olduğunu söyleyen Kamalak, Davutoğlu'nun da böyle düşündüğünü ifade etti. Kamalak, kendilerine göre bu tür dış müdahalelinin anormal bir gidişin normal bir sonucu olduğunu belirterek, "Çare uzun vadede milli görüştür" dedi. Necmettin Erbakan'ın "İslam barış gücü" önerisini hatırlatan Kamalak, "Temel çözüm; merhum Hocamızın işaret ettiği, Orta Doğu'nun bir araya gelmesi, mazlum milletlerin işbirliği yapmasıdır" dedi. Kendilerinin TBMM'de olmaları durumunda böyle bir operasyona asla müsaade etmeyeceklerini ifade eden Kamalak, "Ne pahasına olursa olsun, Fransa'nın müdahalesinin önlenmesi gerektiğini, uluslararası hukuk nezdinde de bir müeyyideye tabi tutulmasını önerirdik, Sayın Bakana da bunu ifade ettik" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title