Haberler

Bakan Davutoğlu: İnsan Gücümüzle Dünyaya Meydan Okuyacak Düzeydeyiz

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Belki doğalgaz kaynağımız, petrol kuyularımız olmayabilir. Ama güvendiğimiz birşey var ki o da insan gücümüz. O gücümüzle dünyaya meydan okuyacak güce sahibiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da sürdürdüğü seçim çalışmalarında Türkiye'nin sahip olduğu güce dikkat çekerek, "Çok büyük ekonomik kaynaklarımız olmayabilir, belki doğalgaz kaynağımız, petrol kuyularımız olmayabilir. Ama güvendiğimiz birşey var ki o da insan gücümüz. O gücümüzle dünyaya meydan okuyacak güce sahibiz" dedi.

Suriye'deki olaylar nedeniyle bir grup Suriyelinin sınırı araşarak Türkiye'ye sığınmasının ardından Konya'daki seçim çalışmalarını dün yarıda kesip Dışişleri Bakanlığı konutunda yapılan toplantıya katılan Bakan Davutoğlu, bugün seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam etti.

İlk olarak Kulu Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Yıldız'ı makamında ziyaret etti. Belediye binası girişinde bir kişi Bakan Davutoğlu'na 12 Eylül mağduru olduğunu ve sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Ziyaretin ardında Kulu Belediyesi tarafından yapılan tesislerinin toplu açılış törenine geçti.

Tören alanına gelen Bakan Davutoğlu, Merkez Kulu Camisi'nde 2 kişinin cenazesinin kılınacağının anons edilmesi üzerine beraberindeki heyetle birlikte camiye geçerek önce öğle namazını kıldı, ardından cenaze namazına kaldı.

Daha sonra tekrar beraberindeki heyetle tören alanına gelen Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada Kulu halkının bir çoğunun İsveç'de yaşadığını hatırlattı. Kulu'nun arzu ettikleri Türkiye idaelini yansıtan bir ilçe olduğunu belirten Bakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Kulu, sembol bir ilçe. Tam da bizim arzu ettiğimiz Türkiye idealini yansıtan bir ilçe. Türklerin, Kürtlerin, Yörüklerin, Nogayların bu toprakların tarihini birliştiren, şekillendiren, bütün kardeşlerin birarada huzur ve barış içinde yaşadığı ve gelecek nesillere en güçlü mesajı ilettiği bir ilçemiz. Bu kardeşliği bozmak isteyenlere en güçlü mesajı ileten bir ilçemiz. Kulu bu haliyle diyor ki, 'kim ne yaparsa yapsın, bu topraklardaki kardeşlik bozulmayacak'. Kulu bu haliyle dünyaya şunu ilan ediyor. 'Biz bu toprakları dünyada en iyi şekilde temsil ettiğimiz gibi ülkemizde de kardeşliği temsil ediyoruz'. Etmeye devam edeceğiz. Ben bunun için bütün Kululara teşekkür ediyorum. "

2023 hedefleri arasında yer alan yer alan ileri demokrasiden bahseden Bakan Davutoğlu, bu milletin yeni bir anayasa istediğini belirtti.

Dünyaya meydan okuyacak güce sahip olduğumuzu belirten Bakan Ahmet Davutoğlu, "Çok büyük ekonomik kaynaklarımız olmayabilir, belki doğalgaz kaynağımız, petrol kuyularımız olmayabilir. Ama güvendiğimiz birşey var ki o da insan gücümüz. O gücümüzle dünyaya meydan okuyacak güce sahibiz. Sizlersiniz. Sizlerin kültürü, geleneği ve asırlar boyu bu topraklarda taşınan misyonu gelecek nesillere aktarma iradeniz, sizlere güveniyoruz. İnsan unsuruna güveniyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title