Haberler

Bakan'dan Karaosmanoğlu'na Ağaçlandırma Beraatı

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarihinde ilk kez bir belediye başkanına ağaçlandırma beratı verdiklerini söyledi


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na ağaçlandırma konusundaki üstün çabalarından dolayı ağaçlandırma beratı takdim etti.

İLK KEZ VERİLDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin İSU kanalıyla yaptığı yatırımların temel atma töreni ve bir dizi ziyaret için geldiği Kocaeli'de Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na övgüler yağdırdı. Başkan Karaosmanoğlu'nun Kocaeli'nde ağaçlandırma konusunda yaptığı çalışmaların Türkiye'ye örnek olduğu vurgusunda bulunan Bakan Eroğlu "Biz de bu üstün çalışmaları takdir edelim istedik. Kendisi adına bakanlık olarak üstün hizmetlerini belgeleyen ağaçlandırma beraatı yaptırdık. Tarihinde ilk kez bir belediye başkanına böyle bir belge sunuyoruz. Bu beratı büyük bir onurla sunuyorum. Onun bu çalışmaları umarım diğer belediyelere de örnek olur"dedi. Başkan Karaosmanoğlu da "Bu belge bana doping olacak" sözleriyle Bakan Erdoğlu'na teşekkürlerini sundu.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DOYAYISIYLA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu imzasını taşıyan ağaçlandırma beratında şu sözler yer aldı "Büyükşehir Belediye Başkanlığının açık alanların ağaçlandırılması, yol kenarlarının ağaçlandırılması, Sekapark'ı olmak üzere çok sayıda park ve mesire alanları tesis etmesi dolayısıyla işbu berat, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na takdim edilmiştir"

BERATIN 12 GEREKÇESİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ağaçlandırma beratının hak edilme gerekçelerini de bir tablo halinde Başkan Karaosmanoğlu'na sundu. Gerekçede şunlar yer aldı
"Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığınca 2004-2014 yılları arasındaki
10 yıl içinde 6 milyon 294 bin fidan dikilmiştir.
Otoban kenarları ve D-100 kenarına 2 milyon 100 bin adet
Mesire alanlarına 850 bin adet
Parklara 2 milyon 350 bin adet
Baraj alanlarına 544 bin adet
Diğer ağaçlandırma alanlarına 450 bin adet dikilmiştir.
Kocaeli sınırları içerisindeki otoban kenarları, D-100 Karayolu, Kandıra yolu, Gölcük-Karamürsel ilçe yollarının tamamı ağaçlandırılmıştır.
Toplan yeşil alan miktarı 500 bin metrekareden 17 milyon 898 bin 782 metrekareye, kişi başına düşen yeşil alan miktarı 0,37 metrekareden 11 metrekareye çıkarılmıştır.
21 adet mesire alanı tesis edilmiştir.
85 adet park tesis edilmiştir. 43 adet kavşak düzenlemesi yapılmıştır.
15 adet engelli parkı tesis edilmiştir.
2010 yılından bu yana Bakanlığımızca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz tahsil edilen fidan miktarı 400 bin adettir."

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Veysel Eroğlu Türkiye Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title