Haberler

Bakan Çelik'ten "Hile" Uyarısı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, seçime hile karıştırılacağı iddialarıyla ilgili, "Anketler seçim sonucu değil. Birileri anketleri seçim sonucu gibi gösterip yarın sandıklardan istediği sonuç çıkmadığı zaman ‘oylarım çalındı’ diye provokatif bir tutuma zemin hazırlamaya çalışıyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, seçime hile karıştırılacağı iddialarıyla ilgili, "Anketler seçim sonucu değil. Birileri anketleri seçim sonucu gibi gösterip yarın sandıklardan istediği sonuç çıkmadığı zaman 'oylarım çalındı' diye provokatif bir tutuma zemin hazırlamaya çalışıyor" dedi.

TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Yusuf Ziya Orhan'ın programına konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Seçimlere hile karıştırılacağı iddialarına cevap veren Bakan Çelik, "Sandık güvenliği esastır. Çünkü hangi partiye oy verirse versin bütün vatandaşlarımızın oyları saygıdeğerdir, milli irade esastır. Sandığın güvenliğini sağlanmasının, tek bir oyun bile zayi olmaması çerçevesinde yapılan çağrıların on katını da ben yapıyorum. Bütün partiler, görevlileri, vatandaşlarımız hep beraber sandıklara sahip çıkalım. Bu hepimiz için önemli bir konu" dedi.

Yerel seçimlerde Adana'da yaşanan olayları hatırlatan Çelik, "Bizim Adana'da bir tecrübemiz var. Adana'da biraz dolaştığınızda kime sorarsanız sorun, ismini bildiğiniz bazı siyasiler tarafından AK Parti'nin oyları sistematik olarak çalınmıştır. Bu konuda biz hassassız" diye konuştu.

Seçim güvenliğine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, seçmene şu uyarılarda bulundu:

"Olayın ikinci boyutu var. Anketler seçim sonucu değil. Birileri anketleri seçim sonucu gibi gösterip yarın sandıklardan istediği sonuç çıkmadığı zaman 'oylarım çalındı' diye provokatif bir tutuma zemin hazırlamaya çalışıyor. Burada manipülasyonu iyi görelim. Bu manipülasyon aslında seçim sonucu beklediği sonucu alamayacak birtakım siyasi parti liderlerinin kendi koltuklarını koruma manipülasyonudur. Kendi koltuklarını korumak için şimdiden tansiyonu yükselterek altyapı oluşturuyorlar. Gerçekten sandık güvenliği konusunda bir hassasiyet varsa hepimiz üzerimize düşeni yapalım. Ama bu ikinci boyuta da sandıktan beklediği sonucu alamayacağını düşünen bir takım siyasi kadroların koltuk koruma kaygısı çerçevesinde bir şekilde manipülasyona girdiğini ve bu şekilde bir altyapı hazırlığında olduğunu da görelim."

"KOALİSYON OLURSA DEVLET İFLAS EDER"

" Türkiye'yi 8 Haziran'da ne bekliyor? Sandıktan koalisyon çıkar mı?" sorusuna yanıt veren Çelik, Türkiye'nin 2023 hedeflerine işaret ederek, "Rakip ülkeler Türkiye'nin bu hedeflerine ulaşmasını istemezler. Onları hedefleyecekleri şey şudur; Türkiye'de istikrar olduğu müddetçe ekonomi büyüyecek, dış politikada etki artacak. O zaman zincirin ilk halkasını vurmaya çalışırlar. Siyasi istikrar olmasın isterler. Bu rakip ülkeler açısından doğru bir proje olabilir. Çünkü onlar Türkiye'yi değil kendilerini düşünürler. İstikrar gittiği zaman ekonomik büyüme de gider dış politikadaki etkinlik de gider. Şu anda vatandaşımızın sahip olduğu sosyal yardımlardan ekonomik kazanımlara kadar büyük özgüven tablosu zedelenir. O zaman Türkiye bütün bu projeleri rafa kaldırmak zorunda kalır. Yani Avrupa'da İtalya örneğinde olduğu gibi neredeyse koalisyonu yasaklayacak duruma gelmiş bir Avrupa kültürü şimdi Türkiye'ye koalisyon üretiyorsa bu kültür içerisinden bazı kadrolar, bunun arkasındaki tırnak içerisindeki o beklentiyi görelim. Koalisyon demek Türkiye'nin yerinde sayması, geriye gitmesi, bütün projelerini rafa kaldırması demektir. Rakiplerimiz bunun için Türkiye'ye koalisyon önerirler" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin siyasi tarihinde koalisyon dönemlerinde her zaman geriye gittiğini anlatan Çelik, "Şimdi düşünebiliyor musunuz? MHP, CHP, HDP yani birbirine benzemeyen, yan yana gelmesi mümkün olmayan yapılar koalisyon kurduğunda ortaya çıkacak tablo Türkiye'de devletin iflas etmesidir. Bütün kazanımların berhava olmasıdır. Ben bir koalisyon ihtimali görmüyorum. Yine tek başına iktidarın çıkacağını düşünüyorum. Ama tek başına iktidarın yeni bir anayasa yapacak kadar güçlü çıkmasını arzu ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faruk Çelik Ömer Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title