Haberler

Çalışanların Fazla Mesai Ücretleri Ödenecek

Güncelleme:

Bakan Çelik: Fazla mesai ücretleri için Maliye Bakanlığı'na başvurduk, en kısa zamanda mesai ücretleri ödenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için Maliye Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını belirterek, "Adalet Bakanlığı'nda fazla mesai ücretlerinin ödenmesi ile ilgili çalışma tamamlanmak üzere. En kısa zamanda fazla mesai ücreti bizim kurumumuzda da olacaktır" dedi.

"YENİ UYGULAMA MAAŞLARDA CİDDİ DÜŞÜŞE YOL AÇACAKTIR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, SGK sağlık çalışanları Dr. Sevinç Tunç Aydın, Dr. Emre Aydın ve Ecz. Naci Kayın'ı makamında kabul etti. SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ve kurum yöneticileri de görüşmede hazır bulundu.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yeniden düzenlenmekte olan SGK Ek Ödeme Usul ve Esaslarının, SGK'da istihdam edilen sağlık çalışanlarının kazanılmış haklarını geriye götüreceğini belirterek, "Hazırlanmakta olan yönetmeliğe göre SGK'da çalışan sağlık çalışanlarına ek ödemelerde performans kriterinin getirilmesi maaşlarda ciddi düşüşlere yol açacak ve kazanılmış haklar geriye gidecektir. Yine sağlık çalışanlarının rapor almaları ya da izin kullandıkları sürelerde yapılacak kesinti hukuka uygun değildir ve çalışma barışını bozacaktır. Kurumda çalışma barışının korunabilmesi için bu uygulama tekrar gözden geçirilerek düzenlenmelidir" dedi. Yokuş, konuyla ilgili olarak hazırlamış oldukları raporu Bakan Faruk Çelik'e takdim etti.

Sosyal Güvenlik Kurumunda daha önceden ödenen ikramiyelerin ve fazla mesai ücretlerinin de kaldırıldığını hatırlatan Yokuş, bu uygulamaların SGK çalışanlarını mağdur ettiğini belirtti.

"ÇALIŞANLARIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yapılacak olan düzenlemedeki amacın, SGK'da istihdam edilen sağlık çalışanlarının maaşları, Sağlık Bakanlığı çalışanları ile eşitlemek olduğunu söyledi. Çelik, SGK'da istihdam edilen sağlık çalışanlarını mağdur etmeden, yine Sağlık Bakanlığı çalışanlarının rakamları ile karşılaştırarak çözüme kavuşturacaklarını belirterek, "Personelimizin motivasyonu bizim için önemlidir" dedi.

Bakan Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için Maliye Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını vurgulayarak, "Adalet Bakanlığı'nda fazla mesai ücretlerinin ödenmesi ile ilgili çalışma tamamlanmak üzere. En kısa zamanda fazla mesai ücreti bizim kurumumuzda da olacaktır" dedi.

"MALİYE BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR"

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini, kurumdaki Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı fatura inceleme biriminde çalışan sağlık personelinin hak kayıplarının yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Maliye Bakanlığı Fahrettin Yokuş Faruk Çelik Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (14)

çobansalsa0707h@hotmail.com:

BU ADAM NE DEDIYSE HIC BIRI GERCEKLESMIYOR...SENIN ÖBÜR DÜNYADA YATCAK YERIN YOK...

14
1
yanıtYanıtla
hüseyinaynas_38@hotmail.com:

BU ADAM HİÇBİR ŞEY YAPMAZ GÖREVDEN ALSINLAR ANCA BOŞA KONUŞUYOR

7
0
yanıtYanıtla
Canercnr_kc@msn.com:

Beş yıllık polis memuruyum normal devlet memurunun 8 saat çalışması gerekirken benim çalıştıgım süreleri toplasan en bir yıl fazladan mesai ücretide almadan eşşek gibi bedavadan devlete çalıştım. sonrada fazla çalışma ücretini vereceğiz diyor beyfendi. Verdiğim oylar için bin pişmanım emin ol öbür tarafta yakana yapuışacagım hakkım haram olsun

5
2
yanıtYanıtla
ibrahim surersurer1968@gimail.com:

nankör, bu mesleğe girerken neler ettin, ne hayaller kurdun, kimleri aramadın, kimleri devreye sokmadın, ah bir polis olsam diye Allaha gece gündüz yalvarmadın mı, alacağın parayı da biliyordun, şartları da biliyordun, şimdi kıçına basılmış tavuk gibi gıdaklıyorsun, pislik gibi davranma, edepli ol, milliyetçi ol, boş boş konuşma...

yanıt0
yanıt0
alim koçalime1451@hotmail.com:

polis liği girerken şartlarını her halde bliyordun girecem diyede bir sürü torpil aradın değilmi şimdi çıkkış konuşuyorsun özel sektörde bizim şartlarda çalışta görelim

yanıt0
yanıt0
Mehmet Vuralgennco@msn.com:

aldığın yan ödemelerden niye bahsetmiyorsun. şuan halihazırda bir polis memuru şarkta en az 3.500 TL alıyor. Hangi memur bu kadar alıyor. Nankörlük etmeyin

yanıt0
yanıt0
tarzanhakan_kaya1976@hotmail.com:

Olaya bak fazla mesaileri odenecekmis adam fazladan calismis ucreti haketmis bunlar ucretlerini vermemisler simdide vereceklermis aman ne kadar buyuk is cikarmissiniz valla bravo

6
0
yanıtYanıtla
secime az kaldı durbakayım ne olacakgdfgfd@ma:

yatın kalktın memur dedin özeldekinin çanı çıksa umurunda olmadın

5
0
yanıtYanıtla
abdulrahim kayaklavyeci.06@gmail.com:

Bu adamın fazla mesai ile ilgili sorulan sorulara verebileceği tek cevap'BEN NE BİLİYİM, YAAAAAAAAAAAAAAAANDEX MİYİM ? 'Ötesi boş hikaye...

5
0
yanıtYanıtla
yorgunyldrm2003@hotmail.com:

fazla mesai sağlık sisteminde olmaması gereken bir kavram bence.hastane ortamı hemşire sağlık memuru ve ebe çalışanlar için çok yorucu.yorgunluktan başını kaldıramayan insanları da hasta insanların başında bekletmek çok yanlış.sağlık hata götürmez çünkü.sağlık çalışanlarının sesini duyun.biz de insanız ve yaşadığımız hayattan gerçekten birşey anlamıyoruz.bunun üstüne bir değerimizde yok.biz çalıştığımız ortamda her işi yapıyoruz daha doğrusu kullanılıyoruz.sağlık çalışanı hakkını arayamıyor diye ezmek mi gerekir.

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title