Haberler

Bakan Çelik Kütahya'da

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kütahya Temasları Kapsamında Tavşanlı'ya Gelerek, Yapımına 19 Ay Önce Başlanan ve 123'ü Erkek 73'ü de Kız Olmak Üzere Toplam 200 Öğrencinin Yararlanacağı Atatürk Anadolu Lisesi Orta Öğretim Yurdunun Açılışını Yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kütahya temasları kapsamında Tavşanlı'ya gelerek, yapımına 19 ay önce başlanan ve 123'ü erkek 73'ü de kız olmak üzere toplam 200 öğrencinin yararlanacağı Atatürk Anadolu Lisesi Orta Öğretim Yurdunun açılışını yaptı.

Bakan Çelik, Tavşanlı protokolü ve partililer tarafından Tepecik beldesindeki benzinlik istasyonunda karşılandı. Emet ilçesinden Tavşanlı'ya geçen Bakan Çelik'i başta Kütahya milletvekilleri Hüsnü Ordu ve İsmail Hakkı Biçer olmak üzere Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mahmut Yürüksoy, Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Karaduman, belde belediye başkanları partililer ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Buradan yurt binasına geçen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik toplam 1 milyon 826 bin YTL'ye mal olan öğrenci yurdunun açılışını yaptı.

Hava muhalefeti nedeniyle yurdun yemekhanesinde konuşan Bakan Çelik kendisinin de ilkokul dahil tüm tahsil hayatını yurtlarda geçirdiğini ifade ederek, "Küçük yaşta yurtlara gelen öğrenciler ayakta durmayı öğreniyor. Kütahya'ya baktığımızda çok sayıda belde ve köy olduğunu görüyoruz. Gençlerimizin iyi bir meslek edinebilmeleri için bu tür yurtlara ihtiyaç var. Biz de bunun farkındayız. Tavşanlı'yı eğitim alanında gelişmiş gördüm. Buranın açılışını da yapmak beni çok mutlu etti. Tavşanlı'da derslik başına 22 öğrenci düşüyor. Bu Avrupa standartları demek. Yani Tavşanlı çoktan Avrupa Birliği'ne girmiş. Hayırlı olsun.

Eğitim ve öğretimde bu tür binaların ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Türkiye genelinde 514 yurt inşaatı yaptık. Bu da toplamda 40 bin öğrenci yatağı demek. Göreve geldiğim günlerde öğrencilerimize günlük sadece 1,5 YTL yemek ödemesi yapılıyordu. Bu komik bir rakamdı. Bu gün bu miktarı 5,5 YTL'ye yükselttik. Dolayısıyla hükümetimiz de bu konuda çok ciddi çalışıyor" dedi.

Bakan Çelik konuşmasın da Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu'nun kendisini iki yıldır Tavşanlı'ya davet ettiğini söyleyerek, "Bu gün Milli Eğitim Bakanlığı'nı Kütahya'ya taşıdık. Burada 22 genel müdürüm var. Akşam il merkezinde bir toplantı yaparak Kütahya'nın sorunlarını konuşacağız. Bunların hangilerinin yerel kaynaklarla, hangilerinin Ankara'da çözüleceğine bakacağız. Yani durmak yola devam. Hizmetlerimiz tüm hızıyla sürdürülecek" diye konuştu.

(YB-EFE) 15.05.2008 18:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Icardi kaç gol oldu, gol krallığında kim önde? İcadi 2024 kaç gol attı? Ziyech gol sevinci ne anlama geliyor? Hakim Ziyech el işareti anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title