Haberler

Bakan Çağlayan'a Vatandaş Tepkisi

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Referandum Kapsamında Ziyaret Ettiği Yenimahalle İlçesinde Esnaf ve Halkla Bir Araya Geldi. Anayasa Değişikliği İçin Halktan Destek Oyu İsteyen Bakan Çağlayan'a Bazı Vatandaşlar Tepki Gösterdi. Bir Vatandaş Çağlayan'a, "Her Şeye Hayır Komple Hayır" Şeklinde Seslenmesi AKP'li Heyet Tarafından Şaşkınlıkla Karşılandı.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, referandum kapsamında ziyaret ettiği Yenimahalle İlçesinde esnaf ve halkla bir araya geldi. Yenimahalle'de halkla selamlaşan ve vatandaşın sorunlarını dinleyen Bakan Çağlayan, zaman zaman vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Bir vatandaşın "Anayasa değişikliği yeterince açık değil" demesi üzerine Bakan Çağlayan, "Biz çeşitli televizyon programlarında her zaman bahsediyoruz anayasa değişikliğinden, kitapçığımızda yazıyor, eğer okur, takip ederseniz tereddütsüz evet diyeceksiniz" dedi.

Esnafla görüşmeyi sürdüren Çağlayan, başka bir vatandaşın, "Her şeye hayır, komple hayır" tepkisiyle karşılaştı. Başka bir tepki ise, "İşsizlik almış başını gidiyor Anayasa değişikliğinin kimseye faydası yok, madem ki evet istiyorsunuz bunun açılımını yapın" şeklinde oldu.

Yenimahalle'de halkla görüşmesinin ardından basının sorularını yanıtlayan Çağlayan, Merkez Bankası'nın kur paketine değinerek, kurun ithalat üzerinde azdırıcı bir etkisi olduğunu, Euro ve doların değer kaybetmesinin Türkiye'deki maliyetleri yükselttiğini belirtti. Türkiye'de özellikle otomotiv sektörünün Euro bazında ithalat yaptığını, Türkiye'de üretim olmadığından insanları ithale teşvik ettiğine de değinen Çağlayan, "İktisat politikaları bile kimi zaman yetersiz kalıyor elimizde sihirli değnek yok, döviz paritesi elimizde değil. Amacımız ihracatımızı arttırmak cari açığı dengelemektir. Kur rejimin tartışılmasını istemiyorum buna izin vermem, bu test ettiğimiz bir rejim. İç kaynaklarımıza yönelip bir çıkar yol bulamaya çalışacağız ekonomideki değişmez parametreler bellidir" şeklinde konuştu. 1 Eylül'de ihracatçıya yönelik bir paket mi açıklanacak? Sorusu üzerine Çağlayan, "İhracatçılarımız, akademisyenler bu konuda önemli fikirler getiriyor, genel sistemi bozmadan bir şeyler yapacağız" dedi.

Yenimahalle den sonra İvedik OSB Yönetim Kurlundaki toplantıya geçen Bakan Çağlayan, kuruldan referandum için destek istedi ve burada kısa bir konuşma yaptı. Referanduma değinen Çağlayan, "Anayasa değişikliği sonuna kadar inandığımız, Türkiye'nin ihtiyacı olan bireysel özgürlüklerin kullanılacağı bir proje, Bu kesinlikle AKP Projesi değil halkın projesidir, ben bugün sanayici olsaydım hiç tereddüt etmeden evet derdim Biz millete hükmetmeye gelmedik hizmet etmeye geldik" şeklinde konuştu.

Ekonomideki gelişmelere de değinen Bakan Çağlayan, "Türkiye kriz ortamında üst üste iki kez kredi notunu yükselten ülke oldu. Başbakanımızın da dediği gibi kriz teğet geçti" dedi. İngiltere Başbakanının bile Türkiye'nin 2007 yılında dünyanın en çok büyüyen ikinci ülkesi olacağına vurgu yapan Bakan Çağlayan, "bunu görmeyenler süratle bir göz doktoruna gitsin. 2011 yılı geldiğinde çıkacağız mindere o zaman kim kimi tuş edecek göreceğiz" dedi.

-GAZETECİNİN AKLI ZEKASI YETMEZ-

Çağlayan, bazı basın kuruluşlarının, köşe yazarlarının "Sayın bakan sanayi odasına fazla yükleniyorsunuz" diye ifadelerde bulunduklarını eleştirerek, "Gazeteci, senin ne aklın ne zekan yeter buna, bunu sen bilemezsin, ben tornacılıktan geldim, sen aramızdaki diyalogu bilemezsin" şeklinde konuştu.

Muhalefetin "Bunlar kendisini Anayasa Mahkemesi'nden den kurtarmaya çalışıyor" ifadesini de eleştiren Çağlayan, bu sözlere güldüğünü, kimsenin oturduğu yerden kendisini hükümetin yerine koymaması gerektiğini belirtti.

En güzel şeyin demokrasi olduğuna değinen Çağlayan, kimsenin keyfi bir şeklide darbe yapamayacağını, kimsenin bakanları ve gençleri asamayacağını da sözlerine ekledi.(ANKA)

(NRY/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title