Haberler

Bakan Çağlayan 14 Günde 9 Afrika Ülkesini Ziyaret Edecek

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Afrika'da 5 Günde 5 Ülkeyi; 14 Günde 9 Ülkeyi Ziyaret Edecek.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 14 günde 9 Afrika ülkesini ziyaret edecek. Libya, Fas, Tunus, Nijerya, Gana, Fildişi Sahilleri, Ekvator Ginesi, Angola ve Etiyopya'yı kapsayan programlar çerçevesinde iş forumlarına katılacak olan Bakan Çağlayan, başbakanlar ve bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Devlet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın Afrika programının Kasım ayının son haftasında başlayacağı, 23 Aralık 2010 tarihine kadar aralıklarla devam edeceği bildirildi. Açıklamaya göre 9 Afrika ülkesine gidecek olan Bakan Çağlayan'ın programı toplamda 14 gün sürecek. Çağlayan ilk olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Aralık 2010 tarihinde Libya'ya gerçekleştireceği resmi programa iştirak edecek. Libya programını takiben 29 Kasım-3 Aralık 2010 tarihlerinde, Bakan Çağlayan'ın başkanlığında, işadamı örgütleri temsilcileri, ihracatçı birlikleri başkanları ve çeşitli sektörlerden işadamlarının bulunduğu 50 kişilik Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti ile Fas ve Tunus'a gidilecek. Çağlayan, 29 Kasım-30 Kasım 2010 tarihlerinde dünyanın en önemli fosfat üreticilerinden biri olan ve Türk müteahhitlerinin Afrika'da en fazla iş üstlendiği üçüncü ülke olan Fas'ta düzenlenen Türkiye-Fas İş Forumu'na katılacak, Başbakan ve Bakanlar düzeyinde ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

-FAS'IN ARDINDAN TUNUS'A GEÇECEK-

Fas'ın ardından aynı heyet ile 1-3 Aralık tarihlerinde Tunus'a geçecek olan Bakan Çağlayan, burada İş Forumu'nun yanı sıra, Türkiye- Tunus Ortaklık Konseyi II. Dönem Toplantısı'na katılacak. Ortaklık Konseyi'nde Türkiye ile Tunus arasında 2005 yılında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması'nda gelinen nokta ve yapılması gerekenler değerlendirilecek.

-5 GÜNDE 5 SAHRA ALTI AFRİKA ÜLKESİ ZİYARET EDİLECEK-

Bakan Çağlayan, 12-17 Aralık 2010 tarihlerinde ise 5 günde 5 Sahra Altı Afrika ülkesini ziyaret edecek. Ziyarete, Çağlayan'ın başkanlığında, işadamı örgütleri temsilcileri, ihracatçı birlik başkanları ve işadamlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti eşlik edecek. İş Forumları, devlet başkanları, başbakanlar ve bakanlar düzeyinde ikili görüşmelerin gerçekleştirileceği programda THY tarafından sağlanan özel uçakla sırasıyla; Nijerya, Gana, Fildişi Sahilleri, Ekvator Ginesi ve Angola'ya gidilecek.

-20 ARALIK'TA ETİYOPYA'DA

Bakan Çağlayan, yine işadamları heyetiyle birlikte 20 Aralık Pazartesi günü Etiyopya'ya gidecek. Bu ülkede Başbakan ve bakanlarla resmi görüşmeler yapacak olan Bakan Çağlayan, İş Forumu'na katılacak ve 23 Aralık Perşembe günü Türkiye'ye dönecek.

-ÇAĞLAYAN: "AFRİKA'YA SAFARİYE DEĞİL, İHRACAT VE YATIRIM SEFERİNE GİDİYORUZ"-

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 14 günlük Afrika ziyaretleriyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Afrika'ya Safari'ye değil, ihracat ve yatırım seferine gidiyoruz. Çantamızda, Türk sanayisinin iğneden ipliği ürettiği her şey olacak. Afrika ülkeleri, küresel ekonomi ile henüz tam olarak entegrasyon sağlayamadığı için küresel krizden etkilenmemiş, ekonomileri büyümeye devam eden ülkeler durumunda. Bu ülkeler, zengin maden yatakları ve petrol rezervleri nedeniyle başta ABD ve Çin olmak üzere tüm gelişmiş ülkelerin ilgi alanlarında bulunuyor . Bu zenginlikleri nedeniyle kişi başına düşen gelirleri her geçen gün artmakta ve her türlü mal ve hizmeti alma potansiyeli taşıyorlar. Eğer Türkiye olarak 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefimiz varsa, kıtayı keşfetmek için hemen adım atmak zorundayız. Türk sanayi ve dış ticaret alt yapımız, Afrika ekonomileri ile bir tamamlayıcılık ilişkisine sahiptir. Bu çerçevede, Afrika pazarı Türkiye'deki özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere, firmalarımız için hedef pazardır."

-"SANAYİ İÇİN UCUZ HAMMADDE SAĞLAMA İMKANI SUNUYOR"-

Afrika ülkelerinin bir taraftan ihracat için bir pazar niteliği taşırken, diğer taraftan, sanayi için ucuz hammadde sağlama imkanı sunduğunu belirten Çağlayan, "İhracatçılarımızın yeni pazar açılımlarından maksimum fayda sağlaması; ayrıca sanayi sektörümüzün geleceğe yönelik girdi ihtiyaçlarının düşük maliyetle ve istikrarlı bir şekilde Afrika ülkelerinden temin edilmesi amacıyla bölge ülkeleri ile ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki yoğun çabalarımız artarak devam edecektir" dedi.

-"KAZAN KAZAN" İLKESİYLE BU ÜLKELERDE İŞ YAPMAK İSTİYORUZ"-

Türkiye'nin Afrika'ya coğrafi yakınlığının ve bazı Afrika ülkeleri ile tarihsel ilişkilerinin ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinde en önemli avantajlarımızdan biri olduğunu belirten Çağlayan, üç ayrı tarihte gerçekleştireceği ziyaretlerde müteahhitlik sektörüyle, ihracatçılarla, teknik müşavirlerle, gıda, tekstil, konfeksiyon, kimya, plastik, demir çelik, makine otomotiv ve yedek parça üretici sektörleriyle Afrika'ya büyük bir çıkarma yapacaklarını bildirdi. Çağlayan, "Afrika'nın talihini elbirliği ile değiştirmek "kazan kazan' ilkesiyle her iki tarafın da kazanacağı bir sistemle bu ülkelerde iş yapmak istiyoruz."(ANKA)

(HGS/ES/HF)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title