Haberler

Bakan Avcı'dan Öğretmenlere: Jan Giono'nun Kitabını Okuyun, Okutun

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı, öğretmenlerle bir araya geldiği toplantıda Jan Giono'nun "Ağaç Diken Adam" isimli kitabını okumalarını ve okutmalarını tavsiye etti.

Çeşitli etkinliklere katılmak üzere Edirne'de bulunan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim yöneticileri ile bir araya geldi.

Eğitim Yöneticileri Paylaşım Toplantısı'na katılan Bakan Avcı, sözlerine "Değerli meslektaşlarım, sevgili öğretmenlerim, önce bugün birlikte olduğumuz için hepinize teşekkür ediyorum." diye başladı.

Katılımcılara Jan Giono'nun "Ağaç Diken Adam" isimli kitabını okumalarını ve okutmalarını tavsiye eden Bakan Avcı, "Ben okudum, çok duygulandım. Siz de öğretmenlerimiz de okudukları zaman mutlaka orda kendinizi bulacaksınız." dedi.

EDİRNE'YE SPOR LİSESİ YAPILACAK

Edirne'ye, yağlı güreş başta olmak üzere, güreş alanlarında, branşlarında eğitim verecek bir spor lisesinin en kısa zamanda açılacağını belirten Bakan Avcı, " Kırkpınar'ın olduğu şehrimize, bu kadar yüzyıllardır istikrarla sürüp gelen bir geleneğe sahip bir şehrimizde, bir spor lisesinin olmaması ve o spor lisesinin de güreş eksenli, güreş ağırlıklı bir spor olmaması bir eksiklikti. Onu inşallah en kısa zamanda telafi edeceğiz." dedi.

BAKAN AVCI'DAN TAVSİYELER

Çocuklara, hayvan sevgisini ve merhametini aşılamanın önemine vurgu yapan Bakan Avcı, "Maalesef eskisi gibi bahçeli evlerimiz olmadığı için çocuklarımız hayvanlarla birebir temas edemiyorlar. Onları, hiç olmazsa okulda sevgiyi aşılayacak faaliyetlerimizi, projelerimizi sürdürelim." dedi.

"LÜTFEN KAPINIZI SÜREKLİ AÇIK TUTUN"

Bakan Avcı, bir hatırlatma yapmak istediğini belirterek "Lütfen kapınızı sürekli açık tutun. Öğretmenlerimize, tüm müdür arkadaşlarımıza, okul müdürü arkadaşlarımıza, şube müdürlerimize, ilçe müdürlerimize özellikle rica ediyorum. Kapınız daima açık olsun. Okul müdürü arkadaşlarımız öğretmenler odasını ihmal etmesinler. İyi ve kötü her şey orada mayalanır. Onun için öğretmenler odasından, sizin mevcudiyetinizi öğretmenlerimiz birebir görsünler. Sorunlarıyla birebir ilgilendiğinizi görsünler. Öğrencilerimizin velileriyle de ilgilenin. Çünkü bütün araştırmalar gösteriyor ki, akademik ve eğitimdeki başarıların temelinde yüzde altmış oranında aile yatıyor. Dolayısıyla ailelerimizle çok sıkı temasta olalım" dedi.

Toplantının sonunda Bakan Avcı ile İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Bakan Beyin adına Edirne Ormanı'na, elli adet büyük boy ceviz ağacı fidanı ile elli adet ıhlamur ağacını dikmeyi taahhüt eden belgeyi imzaladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kırkpınar Nabi Avcı Eğitim Politika Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500

Yorumlar (25)

kimene:

ne bakan bey bu ülkede ki yazarların kitaplarına ne oldu ki memleketin yazarları sizin istediklerinizi yazmıyor da ondan mı yoksa

34
1
yanıtYanıtla
ÖĞRETMEN:

sen önce öğretmene saygı duy ondan sonra öğretmene hangi kitabı okuması gerektiğini tavsiye et. Sizler bizleri sümürüp kasalarınızı doldurdunuz her türlü gayri nizami iş gördünüz kendi adamınızı sınava mınava tabi tutmaksınız işe aldınız şimdi de çıkıp bu kitabı okuyun şu kitabı okuyun diyorsun. HER ÖĞRETMENLİĞE HAK KAZANAN ÖĞRETMEN OLACAK DEĞİL diyen o sultanız da hak ve hukuktan bahsetmesin Allah rızası için. . . .

9
2
yanıtYanıtla
MAHIR OFLU:

TAVSİYE ETTİĞİ BU KİTAP İSE DEMEK Kİ BAKANIN OKUDUĞU TEK KİTAP VAR ODA BU.

5
3
yanıtYanıtla
Yavuz SelimMobil-IOS:

TÜRKIYENIN EN TEMIZ,DÜRÜST,FEDAKAR,INSALARINI YETISTIREN CEMAATI DISLADINIZ.BU YAPMIS OLDUGUNUZ DEPREMIN YAN ETKILERINI ALLAH HEPIMIZEDE GÖSTERECEK.INSALLAH BIRANEVVEL TITREYIP KENDIMIZE GELIRIZ.SUCLULAR VARSA TEK TEK AYIKLANMALI.ALLAH ADILDIR.

1
7
yanıtYanıtla
yalanmı:

vatandaşın haksızlıklardan dolayı beddua okumaktan kitap okumaya vaktimi kalıyor.

6
1
yanıtYanıtla
KONYALI:

SIRF TAVSİYE ETTİĞİ İÇİN OKUMAYACAM. . . BREZİLYADAKİ YOL YAPIMLARA BAKIN TÜRKİYEDEKİLERE BAKIN ANLARSINIZ. . . ADAMLAR TEK AĞAÇ KESMEMEK İÇİN OTOYOLLARI YÜKSEĞE YAPIOR ASMA KOLONLARLA YAPIOR . . AĞAÇ DİKEN ADAMMIŞ

6
0
yanıtYanıtla
eğitim:

Akdeniz sahillerinde çevrenize baktığınız zaman 35 yaş üstü turistlerin güneşlenirken kitap okuduğunu görürsünüz. Neden mi çünkü eğitim hayatlarında uzamnlaşacakları alan ne ise onunla ilgili bilgiler verilir ve gereksiz bilgilerle şişirilmez beyni. . . bizde ise kpss ye kadar geçen sürede ilk okuldan başlayarak hep aynı dersler ve içerikleri yoğun bir şekilde verilerek sınavlarda her şey sorulabilir ve herkesin her şeyi öğrenmesi beklenir. yarış içerisine giren gençler yıllarca aynı şeyleri ezberlemekten artık bir işe girince bütün kitap okuma dünyayı anlama şevkleri biter ve evinde tv denen kutuya mahkum olur.

6
0
yanıtYanıtla
sokaktan:

Ülke süper diyen troller neden konu eğitim olunca gelip iki çift laf edemezler. . Çünkü eğitim o kadar kötü hale geldiki . . Tamamen yozlaştırılma politikaları ve cahil toplum yetiştirme planları. . . Kendi çocukları zaten yurt dışlarında özle okullarda halkta ne kadar yozlaşırsa o kadar iyi oy potansiyeli oluyor. alt yapısı olmadan dağıtılan tablet mabletlerle ve çocukların yarıştırıldığı bir sistemle bırakın çocuklar kitap okumayı spor bile yapamıyorlar . . . 80 li yıllarla karşılaştıranlar o zamanlar gençler kitap okurdu tartışırdı. Şimdi ise bön bön adamın yüzüne bakıyorlar haberiniz var mı ?

6
0
yanıtYanıtla
Muhtar:

Tutmaz o ağaçlar. . . Tutsa da yenmez o ağaçların meyveleri. . .

4
1
yanıtYanıtla
galip:

ağaç katili bir hükümetin milli eğitim bakanının tavsiye ettiği kitaba bakın manidar olmuş

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title