Haberler

Bakan Atalay, 'Geçitli Köyündeki Saldırı, Terör Örgütü Eylemidir'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki incelemelerinin ardından akşam saatlerinde helikopterle Hakkari'ye geçti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki incelemelerinin ardından akşam saatlerinde helikopterle Hakkari'ye geçti. Fatih kışlasına inen Bakan Atalay, zırhlı araçlar ve Jammer araçlarının koruması altında ilk olarak bir süre önce silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden İmam Aziz Tan'ın görev yaptığı camide akşam namazı kılan Bakan Atalay, daha sonra aynı cadde üzerinde bulunan AKP il binasına geçti. Burada basın mensuplarının 15 gün önce mayın patlaması sonucu 9 vatandaşın hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili kendisine yöneltilen sorularını yanıtladı. Bakan Atalay, "Olayın ikinci günü ben açıklama yaptım. Ben açıklamayı kolay kolay yapmam. Emin olmadıkça yapmam. İçişleri Bakanlığı dönemimde hep böyle olmuştur. Hatırlayın Mardin'in Bilge köyünde de yine olaylar olmuştu, Daha gecenin üçünde açıklama yapmıştım ki, bu terör değildir diye. Vatandaşlar yanlış anlamasın diye bu açıklamayı yapmıştım. Burada da bütün delileri ve belgeleri hepsini derleyip topladıktan sonra emin olun bu açıklamayı yaptık. Hiç kimsenin tereddütü olmasın. Bu saldırı bir terör eylemidir. Bütün belgeler, deliller, bütün konuşmalar hepsinin gerekçesi var. Maalesef, bu acı olay bizi çok üzdü. Bu acı hepimizin acısı. Bu olay bir terör örgütü eylemidir layıdır. Vaktin olursa, köye de gidebilirim" dedi.

'DEMOKRATİKLEŞME PARTİMİZİN ANAHTARIDIR'

Bakan Atalay, "Bir referandum yaşadık ve herkes söyleyeceğini söyledi. ve sonra da yüzde 58 oyla yeni anayasa paketi kabul edildi. Biz geleceğe bakıyoruz. Toplumumuzun her bireyini seviyoruz. Ekonomi göstergelerimiz, en iyi dönemini yaşıyor. İstihdamda büyük gelişmeler var. Demokratikleşme ise partimizsin en anahtar kavramıdır. Biz partimizi açtığımızda şöyle yola çıktık. Türkiye'nin demokrasi açığını kapatacağız, Türkiyede işkenceye sıfır tölerans dedik, insan hakları ihlalleleri hepsi kalkacak, yargısız infazlar olmayacak, faili meçhuller kalmayacak ve daha ilk geldiğimiz de OHAL'i kaldırdık. DGM'leri kaldırdık ve o günden bugüne Türkiye o kadar demokrasi reformları yaptı ki adım adım ilerliyoruz. Türkeye'de işkence diye bir şey kalmamıştır. Bunu en iyi burada yaşayanlar bilir ve biz vatandaşımıza iyi davranmayan güvenlik görevlisini, kamu görevlisini burada bırakmadık. Her vatandaşımıza tek tek sahip çıkacağız. Her vatandaşımız bizim canımız ciğerimiz. Burada yaptığımız tespitleri Ankara'ya götüreceğim. Vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Her belediye başkanımız neyi hak ediyorsa onu veriyoruz. Ama Hakkari'de, hiçbir hizmet yok. Yazık, bu şehrimize. Ne olur biraz çalışsınlar. Gönderdiğimiz kaynakları şehre hizmet için harcasınlar. Güvenlik özgürlükten geçer asla bozmayacağız. Ama güvenliği özgürlüğe feda etmeyeceğiz, özgürlüğü de güvenliğe feda etmeyeceğiz. Hiç kimse kimseyi tehdit etmeyecek" diye konuştu.

Bakan Atalay, daha sonra Hakkari esnafını da ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Bakan Atalay, çarşı merkezinde dolaşan ve işyerlerinin önünde bulunan esnaflarla tek tek tokalaşarak ayak üstü sohbetler yaparken, yolda karşılaştığı küçük yaştaki çocuklarla da yakından ilgilendi. Hakkarili bazı esnaflar da Bakan Atalay'ı işyerlerinde ağırlayıp çay ikram etti. Daha sonra Valiliğe geçen Bakan Atalay, kendisini akşam karanlığına kadar bekleyen polis tören mangasını selamdıktan sonra 2 saat boyunda kendisini bekleyen kurum amirlerine "Arkadaşlar zahmet edip bu saate kadar bizi beklediniz. Kusura bakmayın, programın yoğunluğundan dolayı bu saate kadar kaldık' diyerek tokalaştı. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Atalay, daha sonra Bölge Milletvekilleri , Vali ve kurum amirlerinin katıldığı Valilik toplantı salonundaki toplantıya katıldı. Vali Muammer Türker, Bakan Atalay'a hoş geldin dedikten sonra Hakkari kilimi hediye etti. Basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından Bakan Atalay, Polis Evi'ne geçti. Geceyi Hakkari'de geçirecek olan Bakan Atalay, yarın Şırnak iline gideceği belirtildi.

HAKKARİ- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kızı devlet korumasına alınan Deniz Akkaya: Ben yolladım, burnu sürtsün

Kızı devlet korumasına alınan Deniz Akkaya: Ben yolladım, burnu sürtsün

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title