Haberler

Bakacak Barajı'ndan Tarım Arazilerine Su Verildi

Biga'daki Bakacak Barajı'ndan tarım arazilerine su verildi.

Biga'daki Bakacak Barajı'ndan tarım arazilerine su verildi.

Biga Ovası Sulama Birliği Başkanı Nejdet Irak, burada yaptığı konuşmada, barajın 92 bin dönüm sulama alanına sahip olduğunu ve bu yıl 57 bin dönüm alana hizmet edeceğini söyledi.

Barajda şuanda 62 milyon metreküp su bulunduğunu anlatan Irak, "Bu suyun 5 milyon metreküpü ise zemin suyu ve sulamaya verilmiyor. Buharlaşmanın başladığı dikkate alındığında, gölette kullanılabilir su miktarı 55 milyon metreküptür. Ancak çiftçilerimizden suyu idareli bir şekilde kullanmalarını istiyorum. Barajdan, 25 bin dekar mısır, 5 bin dekar yonca, 5 bin dekar biber, 7 bin dekar ayçiçeği, 3 bin dekar meyvelik, 5 bin dekarda çeltik sulanacak" dedi.

Ana kanal uzunluğunun 90 kilometre olduğunu ifade eden Irak, birliğe bağlı 18 köy ile 1 belde bulunduğunu ve toplam 42 köye su verileceğini kaydetti.

Konuşmanın ardından, kanala su bırakıldı.

Törene, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ceylan, Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı ve muhtarlar katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Irak Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title