Haberler

Bahçeli, Tekel İşçilerine Uygulanan Baskıyı Kınadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sözde Milli Birlik Projesi Uydurmasıyla Canilere Gösterilen Toleransın En Küçüğünün Bile Demokratik Hakkını Kullanan Emekçi Kardeşlerimizden Esirgenmesi, Milletimizde Derin Bir Hayal Kırıklığı Yaratmıştır" Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TEKEL işçilerine uygulanan baskıyı kınadığını ifade ederek, "Sözde milli birlik projesi uydurmasıyla canilere gösterilen toleransın en küçüğünün bile demokratik hakkını kullanan emekçi kardeşlerimizden esirgenmesi, milletimizde derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, toplumsal huzursuzluğun endişe verici bir şekilde arttığı, gerilim ve çekişmelerin her tarafı sardığı sancılı ve kaotik bir dönemden geçtiğini belirtti.

Eylemlerine Ankara'da devam eden TEKEL işçilerine işaret eden Bahçeli, "Şehit kanından beslenen canilerin demokratik açılım zırvasıyla gönüllerini okşayan ve el uzatan Başbakan Erdoğan'ın, sıra en haklı ve meşru demokratik taleplerini dile getirmekten başka bir amacı olmayan işçimize ve memurumuza geldiğinde otoriter bir açılımı reva gördüğü anlaşılmaktadır" dedi. Sayıları on iki bini bulan TEKEL işçilerinin yaşadığı dram ve karşılaştıkları insanlık dışı muamelelerinin bunun en son örneğini teşkil ettiğini ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Misallerine ancak diktatör devlet sistemlerinde görülebilecek baskıların; emeğiyle geçinen, evine ekmek götürmekten başka bir niyeti olmayan işçilerimize uygulanmasını şiddetle kınadığımız iyi bilinmelidir. Hükümetin özelleştirme politikaları sonucunda, 4/C kapsamına alınarak ücretleri yarı yarıya düşen ve yılın on ayında istihdam edilerek, çalışmadan kaynaklanan güvencelerden mahrum bırakılan TEKEL çalışanlarının içinde bulundukları manzara insaf sahibi hiç kimse tarafından kabul edilemeyecektir. Alın terleriyle, geçimlerini sağlamaktan başka bir düşüncesi olmayan işçilerimizin, uğradıkları hak kayıplarının bir an önce telafisi tartışma götürmez bir zorunluluk halini almıştır. Sözde milli birlik projesi uydurmasıyla canilere gösterilen toleransın en küçüğünün bile demokratik hakkını kullanan emekçi kardeşlerimizden esirgenmesi milletimizde derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır."

-"BAŞBAKAN ÖZÜR DİLESİN"-

Açıklamasında, ayrışma, bölünme, çözülme ve kutuplaşmada AB kriterlerini referans alan AKP hükümetinin, sıra işçilerin, memurların haklarına geldiğinde tam bir iptidai zihniyete sahip olduğunu ifade eden Bahçeli, söz konusu tahammülsüzlüğün hesabının misliyle sorulacağını kaydetti. Bahçeli, yanlış ve çarpık sosyo-ekonomik politikalarıyla refahı azaltan, işsizliği azdıran, işyerlerinin tasfiye olmasına yol açan AKP'nin tam bir başarısızlık örneği sergilediğini savunarak, "Bundan sonra AKP hükümetinin en öncelikli görevi; mağdur olmuş TEKEL işçilerimizin kazanılmış haklarını muhafaza edecek bir düzenleme yapması ve Başbakan Erdoğan'ın bu işçilerimizin yatarak para kazandıkları iftirasından dolayı özür dilemesidir" dedi. Bahçeli, MHP'nin bu konuyu sonuna kadar takip ederek ve üzerine düşen her sorumluluğu da yerine getirerek, hükümetin haksız, yersiz ve zorba politikalarının karşısında durmayı kararlılıkla sürdüreceğini kaydetti. (ANKA)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

title