Haberler

MHP Lideri Bahçeli, Koalisyona Kapıları Kapattı

Güncelleme:

Resmi olmayan seçim sonuçlarının ardından konuşan Bahçeli, koalisyona kapıları kapattıklarını belirterek, "En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur." dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli resmi olmayan seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulunuyor. Milli iradenin verdiği mesajın önemli olduğuna dikkat çeken Bahçeli, "AKP için sonun başlangıcı görülmüştür." dedi.

Olası bir koalisyon yapıp yapmayacakları sorusuna da yanıt veren Bahçeli, "Çözüm süreci ile ilgilenen AKP-CHP-HDP'yi de bir araya getirebilirsiniz. AKP+HDP koalisyonu 337 milletvekiline dayalı güven oyu alabilecek bir koalisyon modelidir. AKP-CHP-HDP'yi esas alacaksanız, 469 geniş tabanlı bir koalisyon olur. Böyle bir yapılanma içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi şerefi ve haysiyeti ile çok güzel bir ana muhalefet görevini de üstlenmeye hazırdır." dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları;

Genel seçimler bugün itibari ile yapılmıştır. Her türlü elverişsiz şartlara rağmen milletimizin iradesi sandıkta tezahür etmiştir. Türk milleti vahşice kurgulanan dayatma ve aldatma mekanizmalarına rağmen hür iradesini sandıkta göstermiştir. Tüm siyasi partiler bu yeni tabloyu samimi ve dürüst bir şekilde okumalıdır. Hiçbir parti tek başına hükümet kuracak bir sayıya ulaşamamıştır. AKP için sonun başlangıcı görülmüştür.

"TÜM İMKANLAR PERVASIZCA KULLANILMIŞTIR"

Türk milleti kutuplaşma simsarlarını açıkça ikaz etmiştir. AKP 7 Haziran seçimlerinde devletin tüm imkanlarını pervasızca kullanmıştır. TRT, yandaş medya AKP için seferber edilmiştir. Hazine kaynakları AKP'nin elinde ahlaksızca kullanılmştır. Haksızlık, usulsüzlük hiçbir dönemde olmadığı kadar yaşanmıştır. Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğunu inkar edecesine meydanlara çıkmıştır. Erdoğan'ın başkanlık hayali gerçek olamamıştır. AKP'deki ciddi erimenin en büyük müsebbibi Erdoğan'ın seviyesiz uslübü olmuştur.

"DEMOKRASİ RAYINDAN ÇIKMIŞTIR"

Mitingler düzenleyip AK Parti'ye oy dilenen Erdoğan kaybetmiş, miadını doldurmuştur. Artık Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturması telafi edilemeyecek hasarlara neden olabilecektir. Erdoğan görevine devam edecekse ya Anayasal sınırlarda kalmalı ya da istifayı düşünmelidir. Ülkemizin toparlanması ve yüklerinden kurtulması temin edilmelidir. Maalesef demokrasi rayından çıkmıştır.

"MİLLETVEKİLİ SAYIMIZA..."

AKP'nin hızlı düşüşü şikayet ve sorunların sandığa yansıdığının açık kanıtıdır. MHP oyunu artırmış, alnının akıyla çıkmıştır. Milletvekili sayımıza 31 yeni kişi eklenmiştir. Hiçbir engel yolumuza çıkamayacaktır. Partimizin başarısını küçültmeyi aklından geçiren kim varsa yanlıştadır. Bugün AKP kaybetmiş, Türkiye umutlanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi aziz varlığını idame etme konusunda her zamankinden çok daha azimlidir. Fedakar teşkilat mensuplarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarının her şeye rağmen hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

KOALİSYON SORUSUNA YANIT

Koalisyonlar üzerinde bir tartışma başlatılmak istendi, bu yeni senaryolar üzerinde Türkiye meşgul edilecektir. Türkiye'de anayasa geçerlidir. Eğer tek başına bir siyasi parti iktidar olmuyor ise, ülkeyi iktidarsız buırakmamak için neler yapılacağına dair geçmişte yaşanan tecrübeler vardır. Cumhurbaşkanı birini görevlendirebilir. Sayın Ahmet Davutoğlu'nu görevlendirmesi gerekir. Davutoğlu mecliste bulunan partilerle nasıl bir çalışma yapacağını görüşmesi gerekir.

"BİR KOALİSYONA İHTİYAÇ DUYULUYORSA..."

Bir koalisyıona ihtiyaç duyuluyorsa bu koalisyon uyumlu bir koalisyon olmalı. AKP uyumu çözümden aramıştır. Çözüm sürecini Oslo ile görüşmüştür. Birinci koalisyon AKP ve HDP arasında olmalıdır. İkisi arasındaki örtülü iş birliğini kamufle etmek, bir dayatmaya başka partileri katmak siyasi ahlaksızlıktır.

ERKEN SEÇİM RESTİ

Çözüm süreci ile ilgilenen AKP-CHP-HDP'yi de bir araya getirebilirsiniz. AKP+HDP koalisyonu 337 milletvekiline dayalı güven oyu alabilecek bir koalisyon modelidir. AKP-CHP-HDP'yi esas alacaksanız, 469 geniş tabanlı bir koalisyon olur. Böyle bir yapılanma içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi şerefi ve haysiyeti ile çok güzel bir ana muhalefet görevini de üstlenmeye hazırdır. Bunların hiçbirisinden sonuç alınamıyorsa. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Ak Parti Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

500

Yorumlar (438)

lkjdh:

ERKEN SECIM DURUMDA AK PARTİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİR HERKES 4 ELLE SARILIR

202
72
yanıtYanıtla
46m@m.mm@m.m:

Hep dört elle calacak deilsiniz ya birazda calişin secimlere ampul sporlar calmaktn secimi unuttular 400 mvkli isteyen erdoğana ankarali turgutun bi şarkısını gönderelim sandıktan ne cikmış ankaralı turgut söylesin

yanıt0
yanıt0
suat kilicm@m.mm@m.m:

Bir erken secimde akp helanin fosiptik cukuruna gidecektir

yanıt0
yanıt0
ESKİ AKPLİ:

AYNEN KARDEŞİM KATILIYORUM BAHÇELİ GÖZÜMDE DAHADA BÜYÜDÜ KONUŞMASINI DİNLEDİĞİMDE. . . MİLLİYETÇİ HAREKET ADINA YAKIŞIR ŞEKİLDE NE HDP NE AKP İLE BİRLEŞİR HÜKÜMET KURAR ASLA TERÖRİSTLERLE KOALİSYON YAPMAZ HA AKP HA HDP İKİSİDE AYNI . . . GÖVDENİN BİRİ SAĞ ELİ ÖBÜRÜ SOL ELİ MHP O GÖVDENİN KELLESİNİ UÇURACAK TÜRK İSLAM KILICIDIR. BİZİM  MİZ VATAN HAİNİ AKHDP NİN HEPSİNE YETER ONLAR GİBİ ÇAKMA ÜLKÜCÜLERİDE HDP AKP SAFLARINA BİR ALALIM GERİ KALAN ŞEREFLİ ONURLU HAYSİYETLİ NAMUSLU HAKİKİ TÜRKLER BİZE YETERDE ARTAR BİLE

56
200
yanıtYanıtla
ne mantik bu:

sen ne icdin böyle otu fazlami kacirdin. neyi kesiyorsun kimi kesiyorsun, kimse akp yanasmayan mhp chp türklerin partisi yok dedinde ya korkaklikdandir yada vatan satmakdir hdp ye benim düsüncemde bu. yeni secilime gidse millet hdp ye oy kaymasin ayni duruma düsmeyelim diye yüzde 41 oy alan partiye daah cok verecek akp yine kendi basina ikdidar olacak ondan sonra mhp akimeti ne olur düsnemiyorsun demek, hakan süküre dönek diye kizanlari lafi sanada gecerli galiba, partini satmissin simdide devletini satmaya razisin.

yanıt0
yanıt0
vatandasm@m.mm@m.m:

Bugün milletvekili sayımız PKK nin millet vekilinden sadece 2 fazla çıkmış hala basari diyor.... Nasıl basari anlayışı ise...

yanıt0
yanıt0
kadir ekecikm@m.mm@m.m:

Bahcelinin amacı erken secim

yanıt0
yanıt0
LütfümobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

3 u koalisyon olsun.Biz SEREFIMIZLE ana muhalefet oluruz demıs.Helal olsun sana be.HELAL OLSUN ADAMSIN Kımseyle koalısyon yapmıyorsun HELAL MHP

100
85
yanıtYanıtla
kolpam@m.mm@m.m:

Beyin özürlü terörist

yanıt0
yanıt0
SalihmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Allah belanı versin sorumluluk istemiyorsun neden oy istedin AKP yi yıkıp hdp yi güldürdün ahmak herif

30
40
yanıtYanıtla
Tüm 438 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title