Haberler

Bahçeli: Hükümet Yönetim Kabiliyetini Tümüyle Yitirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Başbakan Erdoğan ve Kadroları Artık Tamamen Tükenmiştir. Hükümet Yönetim Kabiliyetini Tümüyle Yitirmiştir. Erken Genel Seçime Gidilmesi Şart Olmuştur. Türkiyemizin Daha Fazla Oyalanacak Vakti ve Bekleyecek Mecali Kalmamıştır. Seçim Sandığı Ülkemiz İçin Kurtuluş Olacaktır' Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Başbakan Erdoğan ve kadroları artık tamamen tükenmiştir. Hükümet yönetim kabiliyetini tümüyle yitirmiştir. Erken genel seçime gidilmesi şart olmuştur. Türkiyemizin daha fazla oyalanacak vakti ve bekleyecek mecali kalmamıştır. Seçim sandığı ülkemiz için kurtuluş olacaktır'' dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin terör örgütü üzerinden 26 yıldır süren düşmanca saldırı altında olduğunu'' ifade etti.

''Verilen onca can ve mal kaybının, heba olan ekonomik potansiyelin, israf olan beşeri gücün büyüklüğü karşısında bu mücadeleyi başka türlü tanımlamanın imkanı kalmamıştır'' diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

''Mücadelenin asimetrik olduğunu söyleyenler aslında terör örgütünün arkasındaki küresel desteği saklamaya çalışanlardır. Bu belanın artık Türk milletinin geleceğinden mutlaka ve kesin olarak defedilmesinin zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir. Ancak burada bu defetme ve temizleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda ayrılıklar vardır. Biz, son terörist teslim oluncaya veya terör yuvaları temizleninceye kadar mücadeleden tarafız ve bu konuda kararlıyız. Buna karşılık, AKP'nin tezi teröristin taleplerini siyasete ve anayasal düzene indirerek karşılamak ve gönülleri hoş tutarak terörü sözde önlemek ama özde dönüştürmektir.''

''AKP zihniyetinin tamamen dış dayatmalardan beslenen ve bölgesel oyunlardan kaynaklanan teslimiyetçi siyasetinin, tam ümitleri tükenme noktasındayken PKK terör örgütüne yeni bir kapı araladığını'' öne süren Bahçeli, ''Bu ise bölücülüğün siyasallaşması yolunda yeni ve daha önemli bir vasıta olan AKP kadrolarını kullanma imkanı vermiştir'' dedi.

''Bütün bu sürecin sorumlusu ve müsebbibi AKP hükümetidir. Yanlışı, hatayı ve ihaneti başka adreste aramaya mahal yoktur'' diye konuşan Bahçeli, şöyle devam etti:

''Bugün Mehmetçiği katledenlerin arkadaşları, dün Habur'da davul-zurnalarla karşılanırken, bu namertliği 'umut verici gelişmeler' diyerek izaha çabalayan bu hükümettir. Terör örgütü ile pazarlık yapan, açılım mezalimini demokratikleşme olarak gören; şehide 'kelle', katile 'sayın' diyen bu hükümettir. Irak'ın kuzeyinden gelerek vatanımıza kasteden şeref ve haysiyet yoksunlarını destekleyen Peşmerge reisine 'abi' diyen bu hükümettir. Gazze'ye yardım konusunda aceleci olan, herkese kafa tutan; ama sıra PKK'ya gelince efendilerine karşı tepkisiz kalan bu hükümettir. Çekilen her sıkıntının ve ıstırabın sorumlusu, kanlı eylemleri gerçekleştiren hainler kadar bunlara fırsat ve cüret veren bu Hükümet'tir, bu hükümetin Başbakanı Erdoğan'dır.''

-''SANDIK ÜLKE İÇİN KURTULUŞ OLACAKR''-

Başbakan Erdoğan ve kadrolarının tükendiğini ileri süren Bahçeli, ''Hükümet yönetim kabiliyetini tümüyle yitirmiştir. Ülkemizin sorunlarının çözüm insiyatifi AKP'nin elinden bütünüyle çıkmıştır. Milletin vicdanında meşruiyetini de haysiyetini de kaybetmiştir'' dedi.

Devlet Bahçeli, ''Bugünkü Meclis aritmetiği AKP dışında bir hükümet etme modeline kapalıdır. AKP içinde bir hükümet değişiminin Başbakan Erdoğan'ın peşine takılarak sonuç getirmeyeceği de ortadadır. Milliyetçi Hareket Partisi bu gerçekleri aylar öncesinden görerek 7 Ocak 2010 tarihini 'AKP'den kurtuluş günü' olarak ilan etmiştir. Aradan geçen sürede yaşananlar bizi haklı çıkarmıştır. Türkiyemizin daha fazla oyalanacak vakti ve bekleyecek mecali kalmamıştır. Seçim sandığı ülkemiz için kurtuluş olacaktır. O gün geldiğinde, Büyük Ortadoğu Eşbaşkanı gidecek, Türk milletinin temsilcileri gelecektir'' diye konuştu.

-''OHAL'İN VARLIĞINI GEREKTİREN ŞARTLAR MEVCUTTUR'' -

Bahçeli, güvenlik güçlerine ek imkanlar sunarak, kamu düzeninin istikrara kavuşturulması için Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı önerdiklerini anımsattı.

Medyada, ''bilindik çevrelerin ve mihrakların'' bu teklife yönelik görüşlerine dikkati çeken Bahçeli şöyle konuştu:

"Dikkatli olunuz ve takip ediniz; kim yıkım projesini sahipleniyorsa sütunlarında OHAL'e de karşı olanlar aynıdır. Elbette ki olağanüstü hal ilanı, yaşanan şartların bütünüyle değerlendirilmesi sonucu verilecektir.

Şayet, açılımdan vazgeçilmesi, Kuzey Irak'a karşı caydırıcılık stratejisinin uygulanması, Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına geniş çaplı bir kara harekatı yapılması, Kuzey Irak'ta geçici güvenlik kuşağı oluşturulması, Kandil bölgesinin terör karargahı olmaktan çıkartılması ve terörist başının dış dünyayla temasının kesilmesi gibi somut önerilerimizin yanı sıra olağanüstü hal ilanına yönelik teklifimizin de dikkate alınmaması halinde, dökülecek kanların sorumluluğu ve vebali nafile toplantı ve boş sözlerle oyalananların üstünde kalacaktır ve unutmayalım ki aziz milletimiz süreci bir kez sorgulamaya başladığı takdirde hiç kimse duyarsızlıklarının, körlüklerinin ve ihmallerinin bedelini ödemekten kurtulamayacaktır.

Bilinmelidir ki bu ülkeye zarar verenler yalnızca bölücü emellerin peşinde koşanlar değil, milletten aldığı siyasi sorumluluğun farkına varamamış olanlarla kalemlerini kiralamış işbirlikçi zavallı zihniyetlerdir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title