Haberler

Bahçeli, Erdoğan'ı 'Ülkücü Kimliği AKP'ye Peşkeş Çekilemez' Diye Uyardı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü hareket üzerinde kimsenin oyun oynayamayacağını, herkesin haddini bilmesining erektiğini belirterek, 30 yıldan bu yana ülkücü hareketin içerisinde bulunmayanların ülkücü hareket adına 'evetçi bülbül' yapıldığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü hareket üzerinde kimsenin oyun oynayamayacağını, herkesin haddini bilmesining erektiğini belirterek, 30 yıldan bu yana ülkücü hareketin içerisinde bulunmayanların ülkücü hareket adına 'evetçi bülbül' yapıldığını söyledi. Bahçeli, ülkücü kimliğin AK Parti'ye peşkeş çekilmemesini istedi. Başbakanın kiminle pazarlık içinde ve kiminle işbirliği yaptığını açıklamasını isteyen Devlet Bahçeli, "Erdoğan'ın 3 Eylülde Diyarbakır'da yapacağı konuşma bir samimiyet testi olacak" dedi.

Devlet Bahçeli, Erzurum'da saat 14.30'da İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde coşkulu kalabalığa hitap etti. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitingde Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Geniş güvenlik önlemi alınan miting alanında referanduma niçin 'hayır' dediklerini anlatan Bahçeli, "Bugün halk oylaması uzlaşmadan uzak, ben bilirim, yaparım dayatmasıyla ortaya konmuş olan anayasa değişiklik paketidir. Bu değişiklik paketi milletin anayasası değildir. Bu anayasa AKP'nin anayasasıdır, Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasasıdır" dedi.

Ramazan ayı olmasına rağmen Başbakan Erdoğan'ın öfkeli sinirli bir halde oruçlu ağızdan çıkmayacak yalan ve iftiralarla milleti aldatmaya çalıştığını öne süren Bahçeli, "Bunu niye yapıyor? Bu kadar sıkışmasının ve bu kadar sinirlenmesinin, öfkeli olmasının bu kadar yalan ve iftiraya başvurmasının, siyasi üslubu yozlaştırmasının çirkinleştirmesinin sebebi ne ola ki? Böyle bir dönemde neye mahkum, neye mecbur sayın Başbakan? Bunu açıklaması lazım. Kiminle işbirliği yapıyor, kiminle pazarlık içindedir. Bunu kamuoyuyla paylaşması lazım" diye kouştu.

Hükümetin anayasa değişikliği paketiyle 2011 seçimleri sonrasında PKK ve Avrupa Birliği taleplerine cevap verecek daha geniş bir anayasa değişikliğinin hukuki zeminini ve formatını sağlamaya çalıştığını ifade eden Bahçeli, "PKK'nın siyasallaştırma süreciyle AKP anayasa değişikliği arasında aynı eksen üzerinde yürüme vardır" dedi. Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın 3 Eylül'de Diyarbakır'da yapacağı konuşmanın bir 'samimiyet testi' olacağını belirterek şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi'ni AKP'leştirmek için Anayasa Mahkemesi üyesi sayısı 11'den 17'ye çıkarıyor, HSYK'yı yandaş hale getirmek için oranın seçim yöntem usulunu değiştirmeye çalışıyor. Anayasa Mahkemesi'ni AKP'leştiriyor. HSYK'da yandaş hale getirmenin gayreti içine giriyor. Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'a vardığında kürsüye çıktığın zaman Konya'da konuştuğun gibi, Sakarya'da konuştuğun gibi bazı illerde konuştuğun gibi milli devletten üniter yapıdan yana olduğunu söyleyebilecek misin? Kürt kökenli kardeşlerimin ana dili olan ama PKK talebi olarak Türkiye'ye dayatılan eğitim dili olamayacağına orada söz verecek misin? İmralı'yı muhatap alıp bir genel afla onu kurtarma talebine karşı 'genel affa karşıyım' diye Konya'da böbürlenirken Diyarbakır'da ne yapacaksın? Eğer 'PKK taleplerini kabul etmiyorum, Anayasa'nın başlangıç metni ve 4 maddesine sadığım ve bağlıyım. Bu ülkenin Başbakanı olarak milli devlet, üniter yapı toprak bütünlüğünü korumakla mükellefim' diye orada yürekli bir konuşma yapıp, demokratik özerkliğin bir zırva olduğu söyleyecek misin? Bunların birisini yapacağından emin değilim ama ayın 3'ünde Diyarbakır'da bunları konuş, ben mahçup kalayım sana."

ESKİ ÜLKÜCÜLERE UYARI

MHP ve ülkücü hareketin 12 Eylül'de büyük acı ve ıstıraplar çektiğini vurgulayan Bahçeli, konuşmasında referanduma 'evet' diye açıklama yapan eski ülkücüleri de uyardı.

Geçmeşti ülkücülere her türlü hakaret eden Başbakan Erdoğan'ın şimdi onlar için 'Ülkücü kardeşlerim' dediğini ifade eden Devlet Bahçeli, televizyonlara çıkan eski ülkücülerin sayısının 41'i geçmediğini, bunların 30 yıldan beri ne MHP, ne de ülkücü hareket içerisinde olmadıklarını söyledi. Bahçeli, şöyle dedi:

"Böyle bir insan zümresinin bir dönem çektiği zulümleri bugün istismar ederek onların aklını çelerek, değişik faktörlerle kandırarak o değerli insanları kendi davalarına ters düşebilecek bir tahrike kışkırtmaktan vazgeç. Ülkücü hareket senin bildiğin gibi değildir. Herkesi atlatıp kandırırsın ama ülkücü hareket kanar gibi gözükür, ama günü geldiğinde ümüğünden tutar gereken cevabı verir. 30 yıldan bu yana ülkücü hareketin içerisinde bulunmayanları çıkarıp ülkücü hareket adına 'evetçi bülbül' yapacaksın. Herkes haddini bilmeli. Ülkücü hareket üzerinde kimse pazarlık yapmamalı, oyun oynamamalı, ülkücü kimliği AKP'ye peşkeş çekilmemeli."

AKP'YE REFERANDUMDA OSMANLI TOKADI

Referandumda AK Parti iktidarına bir 'Osmanlı tokadı' atılmasını isteyen Bahçeli, "Bu iktidarı uyarmak için, bu iktidarın ayağının yere basmasını sağlamak için, kendilerine gelmeleri temin etmek için, bu iktidara bir Osmanlı tokatı atmakta yarar vardır. Titresin ve kendine gelsin. Bunu başta AKP'liler yapmalılar. Nereye gidiyoruz sayın başbakan? Yollarda 'beraber yürüyoruz' dedin, öyle bir yola soktun ki bizi bu yol çıkmaz bir yoldur."

Referandumda 'evet' oylarının yüksek çıkması halinde bir değerlendirme yapan Bahçeli, "Erdoğan çıldırır. Zaten havada dolaşıyor. Arada sırada Türkiye'ye gelen bir Başbakanı uçurur. Onunla da kalmaz Türkiye'yi de bir uçuruma uçurtur. O sebepten dolayı MHP, yolsuzluğun, yoksulluğun son bulması için, rüşvetin ortadan kalkması için, yargı yoluyla hesap vermeleri için, Türkiye'nin geleceği için hayır oyu vermeyi düşünüyor. MHP'nin tercihi bu" diye konuştu.

Keram BURUCU- ERZURUM- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title