Haberler

Bahçeli AK Parti'yi Savundu

Güncelleme:

"Yabancı Bir Siteye Dayanarak AK Parti Değerlendirmesi Yapmayız"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP olarak, yabancı bir ülkedeki internet sitesine dayanarak AKP hakkında hüküm vermeyeceklerini belirtirken AKP'ye belgelerde yer alan bilgiler konusunda tatmin edici ve inandırıcı açıklamalar yapması çağrısında bulundu.

Bahçeli "Bu son sanal ihbar ve bilgi sağanağı hakkında iktidar partisi sağlıklı bir muhasebe yapmalı, artık aklını başına almalı" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. MHP'li belediyelerin çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade eden Bahçeli, yaptıkları ziyaretler sonucu "AKP'nin bir daha asla tek başına iktidara gelemeyeceği' gerçeğini gördüklerini söyledi.

-"EĞER GÜCÜN YETİYORSA İSRAİL'DEN HESAP SOR"-

Bahçeli grup toplantısında NATO Lizbon toplantısını da değerlendirdi. Hükümetin füze kalkanıyla ilgili "kazandık, itibarımız arttı' iddialarının ne kadar boş ve safsatadan ibaret olduğunun artık belirginlik kazandığını söyleyen Bahçeli, Başbakan'ın füze kalkanının öncelikle kimin için kurulduğunu, hangi ülkenin tehditlerine karşı projelendirildiğini açıklaması gerektiğini kaydetti.

Bahçeli "Türkiye'ye biçilen rol koruma görevidir ve NATO yönetimi bu görevi AKP'ye vermiştir. Başbakan'ın Lübnan'daki bir konuşmasında "NATO zirvesinde herhangi bir ülkenin adının tehdit olarak telaffuz edildiğini duydunuz mu, oraya onu koydurtmadık' sözleri palavradır, temelsizdir ve herkesi ahmak gören sefil bir zihniyetin sonuçsuz çırpınışlarıdır. Lizbon'da kediye kedi diyemeyen bu zihniyet, Lübnan'da katile katil diyerek gönülleri almaya çalışmış ve bir de İsrail'den fütursuzca hesap soracağını söyleyebilmiştir.

Kendisine çağrımız şudur; Eğer cesaretin varsa, gücün yetiyorsa, vicdanın da gözlerin kadar kızarıyorsa, İsrail'den hesap sor da görelim. Yok eğer yalnızca dini duyguları kullanarak, yürekleri kanatarak, öfkeleri artırarak Ortadoğu sokaklarında yeni bir Nasır olmayı aklından geçiriyorsan, bil ki yanlış yoldasın ve sonunda pişman olmaktan asla kurtulamayacaksın" diye konuştu.

-"AKP TATMİN EDİCİ VE İNANDIRICI AÇIKLAMA YAPSIN"-

Bahçeli, konuşmasında Wikileaks'da yayımlanan belgeleri de değerlendirdi. Belgelerde Başbakan Erdoğan ve bazı AKP'li yönetici ve bakanlara yönelik dikkat çekici teşhis ve görüşlerin olduğunu söyleyen Bahçeli "Parti olarak yabancı bir ülkedeki internet sitesine dayanarak ve sağladığı bilgilere bel bağlayarak AKP hakkında hüküm vermeyiz ve iç politikamızın malzemesi olarak kullanmayız. AKP'nin konuyla ilgili tatmin edici ve inandırıcı açıklamalarına ihtiyaç vardır ve milletimiz bunun bir an önce olmasını beklemektedir" dedi.

-"BİZ AKP'Yİ BİLİYORUZ BAŞKA KAYNAĞA İHTİYACIMIZ YOK"-

AKP ne kadar yanlışa düşse de ihanete uzanan hatalar yapsa da bunları milletten başka kimseyle konuşmayacaklarını ifade eden Bahçeli "Biz AKP'yi biliyoruz, tanıyoruz ve bu konuda bizim hiçbir kaynağa ihtiyacımız yoktur. AKP'nin yetersizlikleri ve başarısızlıklarının yanı sıra küresel alandan aldığı yardımların ve desteklerin de sonuna yaklaşıldığına dair emareler gittikçe güçlenmektedir. AKP'nin yücelttiği ve kendisini hasrettiği küresel dostları ve model ortakları eskisi gibi ilgi ve alaka göstermekten bugünlerde uzaklaşmaya başlamışlardır" dedi.

-"İKTİDAR AKLINI BAŞINA ALMALI"-

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisinin AKP'ye yönelik "şımardılar' sözünü hatırlatan Bahçeli, "Unutulmamalıdır ki, ülkemizde görev yapmış yabancı bir büyükelçinin böylesine bir yorum yapması haddi aşan bir ifadedir, kabul etmemiz ve onaylamamız asla söz konusu olmayacaktır. Kendisini ve ülkemizi böylesi bir çıkmaza, aşağılanmaya sürükleyen AKP hükümeti ve Başbakan'dan başkası değildir" diye konuştu. Yabancı bir internet sitesinde yayımlanan bilgileri takip edeceklerini ancak iç politikaya tanzim etmeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini kaydeden Bahçeli, "Bu son sanal ihbar ve bilgi sağanağı hakkında iktidar partisinin sağlıklı bir muhasebe yapması ve bundan sonraki yol haritasını yeniden

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title