Haberler

Bahçeli: Açılımın Bittiği Yer

Güncelleme:

Devlet Bahçeli Partisinin Grup Toplantısında Terör ve Açılım Konusuna Değindi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. Artan terör olaylarına değinen Bahçeli şunları söyledi:

Açılımla birlikte kaşınan etnik kimliklerin kışkırtılması, milletimizin sağduyu taktire şayandır. Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat söylemimiz karşılığını bulmuştur.

Bozgunculara fırsat verilmemiştir. Bir avuç açılım taraftarını, yandaş ve yoldaş medyayı kaderiyle baş başa bırakmıştır. Hükümetin bozgun hali bundandır.

"İŞTE AÇILIMIN BİTTİĞİ YER"

Halkalı'daki bombalı saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün eşi Elif Bölük'ün şu sözlerindeki asalete dikkat buyurunuz. Diyor ki muhterem şehidimizin emaneti: "Çok gururluyum, çok onurluyum. Şehit eşi olduğum için üzülmüyorum. Saldırıyı yapanlar birer maşa. Ne Kürt, ne de Türk. Onlar hain, kalleş, şerefsiz. Oğlum yok ama bu vatan uğruna kızımı da asker yapacağım. Bayrağımız, devletimiz, vatanımız sağolsun. Bu bayrak doğuda da batıda da inmeyecek" diyor.

İşte açılımın bittiği yer. İşte tahriklerin son bulduğu nokta. İşte milletimizin yüksek vicdanının, ahlakının ve erdeminin sesi bu. Ayrışmayacağını, çözülmeyeceğini haykıren bir gönlün, bayrağını seven bir şuurun ifadesi bu.

Hayatının en acılı gününde böylesine olgun, böylesine inançlı ve böylesine kararlı bir genç hanımımızı görmekten son derece bahtiyarım. İşte bütün melanetlere ve saldırılara rağmen ülkemizi vemilletimizi ayakta tutan şuur budur. İftihar ediyorum.

Onu böylesine şuurlandıranlara ve muhterem ailesine şükranlarımı sunuyorum.

Bütün Elif kızlarımızı, bütün Mehmet oğullarımızı, nerede doğarsa doğsun, mezhebi, kökeni ne olursa olsun, gönlü al, bayrağımızda olan, alnı açık, yüreği temiz bütün evlatlarımızı kucaklıyoruz. Allah şehidimize ve şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bu kızımız gibi evlatlarımıza ve ailelerine de bir ve beraber yaşayacağımız uzun, başarılı ve huzurlu ömürler varsin. Niyazımız sadece budur.

BAHÇELİ BAŞBAKANA KAPIYI KAPATTI: GÖRÜŞMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın olası görüşme talebine kapıyı kapattı. Bahçeli "Kendileriyle yapılabilecek olan görüşmeler sonrasında nasıl bir yalan ve iftirayla karşı karşıya kalacağımız belli değil, bu nedenle böyle bir görüşmeyi kabul etmeyi düşünmüyorum" dedi.

Bahçeli partisinin Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, "Başbakan dün sizinle görüşebileceğini söyledi. Böyle bir görüşme olabilir mi" şeklindeki bir soruya şu karşılığı verdi:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın samimiyet ve güvenirlik katsayısı çok düştü. Kendileriyle yapılabilecek olan görüşmeler sonrasında nasıl bir yalan ve iftirayla karşı karşıya kalacağımız belli değil. Bu nedenle böyle bir görüşmeyi kabul etmeyi düşünmüyorum. Ancak tavsiyem şudur; Sayın Cumhurbaşkanı bu tür toplantıları yapmalıdır ve liderleri Sayın Cumhurbaşkanı davet etmelidir. İster tek tek, isterse grup halinde görüşmelidir. Ancak Başbakan'ın görüşmesiyle herhangi bir sonuç alınacağı kaanatinde değiliz. Görev, Cumhurbaşkanı'nda olmalıdır. Cumhurbaşkanı, son günlerde daha soğukkanlı, daha analizci yaklaşımlarıyla dikkat çekmektedir. Bu nedenle böyle bir toplantıyı Sayın Cumhurbaşkanı'nın yapmasında kanaatimce yarar vardır."

-"NEREYE NE ZAMAN GİDECEĞİMİZİ BİLENLERDENİZ"-

Bahçeli, "Gediktepe'ye gitmeyi düşünüyor musunuz" şeklindeki bir soruya ise, "MHP, birileri tarafından çizilmiş senaryoların figüranı olmaz. Biz ne zaman nereye gideceğimizi bilenlerdeniz" karşılığını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

title