Haberler

Bahar Konseri İzleyenleri Büyüledi

Eskişehir Verem Savaşı Derneği’nin düzenlediği Bahar Konseri, izleyicilerle unutulmaz bir gece yaşatırken, Türk Halk Müziğinin seçkin eserleri seslendirildi.

Eskişehir Verem Savaşı Derneği'nin düzenlediği Bahar Konseri, izleyicilerle unutulmaz bir gece yaşatırken, Türk Halk Müziğinin seçkin eserleri seslendirildi.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde, halk arasında 'İnce Hastalık' olarak bilinen vereme karşı farkındalık oluşturmak için Bahar Konseri düzenlendi. Kırşehir, Sivas, Rize, Bitlis ve Van gibi Anadolu'nun çeşitli yörelerinden türküler, 50 korist ve 10 kişilik orkestra ile seslendirilerek, dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca solo performansların da yer aldığı konserde, Neşet Ertaş ve Aşık Veysel Şatıroğlu gibi Türk Halk Müziğinin efsane isimlerinin türküleri izleyenlerden büyük alkış aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Koro Şefi Muharrem Atabay, konserin Eskişehir Verem Savaş Derneği tarafından düzenlendiğini belirterek, "Verem Savaşı Derneği topluluğu 50 korist ve 10 kişilik orkestradan oluşuyor. Yılda iki konser veriyoruz, biri ocak ayının ilk haftası Verem Savaş Haftası ile ilgili konser, bir diğeri de bahar konseri adı altında konser veriyoruz. Bütün yöreden türküleri seslendiriyoruz. Eserlerimizi düzenlemeli olarak yapıyoruz. Geleneksel dokuyu bozmadan düzenleme yapıyoruz ve hemen tüm yörelerden eserlerimizi seslendirmeye çalışıyoruz. Konserimizin amacı vereme karşı farkındalık oluşmak" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Kırşehir Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title