Haberler

Bahadın'da Festivale Hazırlanıyor

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Belediyesi 19. Bahadın Kültür ve Sanat Festivline hazırlanıyor.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Belediyesi 19. Bahadın Kültür ve Sanat Festivline hazırlanıyor.

1996 yılından bu yana aralıksız olarak yapılan ve bu yıl 'Uluslar Arası' bir kimlik kazanan 19. Bahadın Kültür ve Sanat Festivali hazırlıkları başladı. Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, 1-2 Ağustos günleri arasında yapılacak olan 19. Bahadın Kültür ve Sanat Festivali'ne diğer yıllardan farklı olarak yurt dışından bazı ülkeler ile geçen günlerde kardeş belediye olarak protokol imzalanan Konak Belediyesi'nin göndereceği Roman Dans ve Müzik Grubu' nun da katılacağını söyledi.

Özcan, 19. Bahadın Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılacak olan etkinliklerin girişimlerinin ve çalışmalarının tamamlandığını, festival kapsamında bu yıl daha yoğun bir katılım beklediğini ifade ederek, "19'uncusunu yapacağımız Bahadın Kültür Sanat Festivali'nin alan hazırlığı bütün hızıyla devam ediyor. Pir Sultan heykellerimizin bakımı, temizliği, onarımı ve boyası yenilendi. Hacı Turan Demirel Açıkhava Tiyatrosu'nun sabit sahnesi tamamlandı. Zeminin kilit parke taş döşeme işi de bitmek üzere. Panel ve konferansların yapılacağı yerlerimiz hazırlandı. Yurt dışından gurbetçi kardeşlerimiz de yavaş yavaş gelmeye başladılar. Sanırım bu yıl geçmiş yıllara oranla daha geniş bir katılım olacak. Herkesi festivalimize bekliyoruz" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahadın Sorgun Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title