Haberler

Bağışlanan Organı Havayolu Şirketi Uçağa Almadı

Güncelleme:

Samsun'da bağışlanan organı Gaziantep'teki bir hastaya ulaştırmak için havaalanına giden yetkililer özel bir havayolu şirketinin engeline takıldı.

Samsun'da bağışlanan organı Gaziantep'teki bir hastaya ulaştırmak için havaalanına Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde yatan bir hastanın organlarının bağışlanması üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından tespiti yapılan Gaziantep'teki bir hastaya bir böbreğin gönderilmesi kararlaştırıldı. İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi görevlileri organı Samsun-Çarşamba Havaalanı'na götürdü. Organı en erken şekilde Ankara aktarmalı göndermek isteyen görevliler özel havayolu şirketi görevlilerinden olumsuz cevap aldı.

ORGANI ALAMAYACAKLARINI SÖYLEDİLER

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, "OMÜ Tıp Fakültesi'nde beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızın organlarının bağışlanması üzerine bu organlardan biri Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastanesi'nde yatmakta olan bir hastaya gönderildi." dedi.

Kazak, "Hastanın bir böbreği OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki bir hastaya nakledildi. Diğer böbreği ise bakanlığımızın testleri sonucu Gaziantep'te bekleyen uygun bir hastaya göndermek üzerine Çarşamba Havaalanı'na gittik. Organı ivedi bir şekilde göndermek için en erken uçuşa baktık. Burada özel bir havayolu şirketi yetkililerine organı vermek istedik fakat bize organı alamayacaklarını söylediler." açıklamalarında bulundu.

İNSAN HAYATI SÖZ KONUSU

"İnsan hayatının söz konusu olduğu bir yerde böyle bir durumla karşılaşmak bizi oldukça üzdü." diyen Kazak, sözlerine şu şekilde devam etti, "Daha sonra organı Türk Hava Yolları uçağına verdik. Fakat organ beş saat gecikmeli bir şekilde Gaziantep'e ulaşacak. Bu özel havayolu şirketi organı almayı kabul etseydi Ankara aktarmalı gidecekti. Şimdi ise organı THY uçağıyla İstanbul'a gönderdik. Oradan da saat 18.00'de Gaziantep'e gönderilecek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Gaziantep Samsun 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

ÜST TEGMEN:

Devletin uçağı yokmu diyen ve hava yolu şirketnin insanlıgını sorgulamayan her fırsatta ülkeyi eleştirip ve bu ülkeden defolup gitmeyen malesef ezik insanlar halen var.

38
2
yanıtYanıtla
RED:

BU ÜLKENİN AMBULANS UCAGI HELİKOPTERLERİ NE İŞE YARIYORMUS DEVLETİN YAPMADIGINI ELİN OGLU YAPARMI LANNNN

9
14
yanıtYanıtla
Gerek yok:

Sizin gibilerdende anca böyle yorum beklenir Zaten baskasina akliniz basmaz

yanıt5
yanıt2
organ naklini doğru anlatmak lazım:

Hasta yakınlarına beyin ölümü yalanı bu yüzden söyleniyor. İnsanın organlarından bazılarının işlev görmemesi halinde ölü olarak değerlendirilemez. ölümün söz konusu olabilmesi için vücuttaki tüm organların fonksiyonlarının yitirmesinin kesinleşmiş olması gerekir. Vücutta bir çok organ görevini yürütürken sadece beynin işlevini yitirmesi ölüm değildir. Makineye bağlı yaşayan kişilerin fişi çekildiğinde pek çoğu hayatına kaldığı yerden devam ediyor

6
6
yanıtYanıtla
menes:

Şu yorumlara bak be zorunda mıymış İnşallah senin veya ailenden birinin zamanla yarışan bir durum başına geldiğinde anlarsın

11
0
yanıtYanıtla
çok önemli bir nokta var:

Organ bağışı insanın insana yapabileceği en büyük yardımlardan biridir. Yaşatmak da yaşamak kadar güzel bir duygudur. Ancak makineye bağlı da olsa yaşayan canlı bir kişinin organlarını nakletmek doğru mu ? Fişini çekersek ölür diyorlar. Eee sende çekme o zaman yaşasın. O kalp makineden yardım alarak ta olsa kendi vücudunda atsın. Belki zaman içerisinde yaşam fonksiyonları düzelecek ve hayatına devam edecek.

6
4
yanıtYanıtla
organ naklinde gizlenen gerçekler:

Keşke ölüden organ alınabilse de biz de bağışlasak. Çünkü öldükten sonra organlar çürüyüp gidecek hiç olmazsa birine hayat versin. Ancak ölmüş bir kimseden göz korneası dışında hiçbir organ alınamaz. Yani organların alınabilmesi için olmazsa olmaz şart, diri olunmasıdır. Canlıdan sadece kan, ilik ve böbrek nakli yapılabilir. Bunların dışında yapılan organ nakillerinde yaşayan kişinin organları alınarak bir bakıma öldürülmüş oluyor.

3
6
yanıtYanıtla
kimin organını kime bağışlıyorsun:

organ naklinin yapılabilmesi için, tıp açısından kalbin çalışmasını sürdürmesi yani ruhun henüz bedeni terk etmemiş olması gerekiyor. Ruh bedeni terk etmemişse, dinen de tıbben de kişi yaşamını sürdürmektedir. Ancak vücuttaki hasarlar nedeniyle tepki verememektedir. Dahası organları almak için yapılan işlemde de yaşamın sürmesi şarttır ve bu sırada da hasta destek ünitesine bağlı kalmaktadır. Bu canlı kişi normal bir kişi gibi acı çekmektedir ancak tepki verme gücüne sahip değildir.

6
2
yanıtYanıtla
oflu fatih (karadenizlim0661):

Hangi hava yolu şirketi bu firmanın adı ne söyleyin de bizde tedbirimizi alalım. . bizim öyle bir hava yoluyla işimiz olamaz ve tüm uçuşlarımızı iptal edelim. .

7
1
yanıtYanıtla
HAKAN YILDIZ:

GÖNDERMİŞ OLDUĞUNUZ ORAGANA UÇAKTA BİR ŞEYLER OLSAYDI SORUMLULUĞU YASAL BOYUTUNU KİME YÜKLEYECEKTİNİZ. GÖNDERDİĞİNİZ ŞEY EŞYA DEĞİL Kİ. GERİ GELEBİLSİN. .

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title