Haberler

Bağış: Türkiye İçin Hoş Olmayacaktır

Egemen Bağış, Yüksek Seçim Kurulunun bazı milletvekili adaylarıyla ilgili iptal kararını değerlendirerek, "Bu kararın Türkiye'nin imajı için faydalı olduğuna ben inanmıyorum.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bazı milletvekili adaylarıyla ilgili iptal kararını değerlendirerek, "Bu kararın Türkiye'nin imajı için faydalı olduğuna ben inanmıyorum. Avrupa Parlamentosu'nda, Avrupa Konseyi'nde bu tür kararlar Türkiye için hoş olmayacaktır" dedi.

Bağış, Ataşehir'de Emlak Bankası Spor Kulübü Ataşehir Tesisleri'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet etti. Burada konuşan Bağış, Türkiye'de genelde, iktidarda olan partilerin halkın nezdinde itibarlarının azaldığını ifade ederek, AK Parti'nin ise her seçimde bir önceki seçime göre daha da güçlenerek büyüdüğünü söyledi.

İktidarları süresince kimsenin yaşam standardını değiştirmeye kalkmadıklarını, yaşam standardını modernleştirmek için çalıştıklarını anlatan Bağış, bugüne kadar hiç kimsenin "benim kıyafetime karışıldı" diyemeyeceğini de belirtti.

Bağış, "Bu ülkenin en Atatürkçü partisi, laikliğe en çok hizmet eden parti; AK Parti. Diğerleri nutuk attı, biz ise iş yaptık" diye konuştu.

12 Eylül'deki Anayasa değişikliği reformuna da atıfta bulunan Bağış, Türkiye'de eskiden pek çok konuda konuşulmaktan çekinildiğini, şimdi ise her konunun açıklıkla tartışılabildiğini söyledi.

Türkiye'nin demokraside geldiği noktanın birçok ülkeye ilham kaynağı ve örnek olduğunu da belirten Bağış, "Türkiye kendi bölgesine demokrasiyi yayan, demokrasinin beşiği haline gelmiş bir ülkedir" dedi.

-YSK'NIN KARARI-

Bağış, YSK'nın iptal kararıyla ilgili olarak da şunları dile getirdi:

"YSK'nin bir kararı oldu. Bununla ilgili olarak birileri insanlarımızın arasına nifak tohumu ekmeye çalışıyor. Bu karardan etkilenen kişilerin, 12 Eylül referandumu öncesi, Türkiye'nin daha şeffaf, daha demokratik olabilmesi için, partilerin kapatılmasını imkansız hale getirecek anayasa değişikliklerine bile karşı çıktıklarını unutmadık. O zaman, bugün demokrasi nutku atanların demokratikleşme çabalarımıza köstek olma girişimlerini unutmadık. Bu kararın Türkiye'nin imajı için faydalı olduğuna ben inanmıyorum. Avrupa Parlamentosu'nda, Avrupa Konseyi'nde bu tür kararlar Türkiye için hoş olmayacaktır ama sonuçta YSK'nın aldığı bir kararı hükümetimizle hiçbir şekilde ilişkilendirmeye kimse kalkmasın.

Çünkü aynı YSK'nın daha evvel yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın elçiliklerimizde ve büyükelçiliklerimizde oy kullanmalarını engelleyen kararını nasıl eleştirdiysek ama saygı duyduysak, bu kararı da beğenmesek de saygı duymak durumundayız. "

-MUHALEFETE ELEŞTİRİ-

Egemen Bağış, AK Parti olarak güçlerini halktan aldıklarını dile getirerek,

"Bir de gücünü derin odaklardan, çetelerden alan, onların verdiği listelerle aday belirleyen ve maalesef oraların güdümünde olan, karanlık örgütlerin paravanı olmayı marifet sayan muhalefet partileri var ama vatandaşımız bunlar arasındaki farkı, 12 Haziran'da ortaya koyacaktır" diye konuştu.

Anamuhalefet partisinin teşkilatına yönelik genelgesi olduğunu ve bu genelde

"seçim çalışmalarında kürk giymeyin" dendiğini ifade eden Bağış, "Herhalde bu ülkede 10 bin kardeşimizden birinin kürkü vardır. Onlar da seçim çalışmalarının yapılacağı mayıs ayının sıcağında kürk giymezler ama muhalefet halktan ne kadar kopuk olduğunu gösterebilmek için böyle bir genelge yayınlama ihtiyacı hissetmiş" dedi.

Partisinin laikliğe ve hukuk devletine bağlılığının sorgulandığına işaret eden Bağış, "Ben de CHP'yi, demokrasiye bağlılığını ispata davet ediyorum. Yıllarca darbe çığırtkanlığı yapanlar, yıllarca kendi vatandaşıyla devlet arasında duvarlar örenler, yıllarca kendi insanını hor görenler, 'bunlar göbeğini kaşır, benim oyum onlarla bir mi olacak' diye yaklaşanların halktan oy talep etmesi düşündürücü" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisini "Cumhuriyet Çark Partisi" haline dönüştürenlerin olduğunu da ifade eden Bağış, CHP'li yöneticilerin bir gün söylediğinden ertesi gün çark ettiğini öne sürdü.

Bağış, 12 Haziran'da milletin tercihine saygı duyacaklarını da belirterek,

"Ülkem için rüyam; Allah ülkemizi o karanlık koalisyon dönemlerinden korusun. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün diyoruz" dedi.

Partisinin tüzüğü gereği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son seçimi olduğunu anımsatan Bağış, "Bu seçim benim de son seçimim. Tüzük gereği son milletvekili seçimim olacak" diye konuştu.

Konuşmasının ardından partililer, 23 Nisan'da 41 yaşına girecek Egemen Bağış'ın doğum gününü pasta keserek kutladı.

Bu arada Bağış, partisinin Ataşehir İlçe Başkanlığının Yenisahra'daki Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, partililerle sohbet etti. Daha sonra esnafı ziyaret eden Bağış, Ataşehir Mozaik Çarşısı'na geçerek, burada da çarşıyı gezerek esnafla görüştü. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 2024 UEFA Şampiyonlar Ligi Dortmund - Real Madrid final maçı ne zaman? Dortmund - Real Madrid final maçı şifresiz mi? #9917 Şarkıcı Göksel eski aşkı ile barıştı mı? Göksel'in sevgilisi kim? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK 2024 - 2025? Yeni eğitim öğretim yılı hangi tarihte başlayacak? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! OKAN BURUK MAAŞI NE KADAR? Okan Buruk'un yeni maaşı ne kadar oldu, kaç TL? EURO 2024 ne zaman başlayacak? Euro 2024 A Milli Takım maç takvimi! #9917 Fenerbahçe'de ayrılacak futbolcular! 11 futbolcu takımdan ayrılıyor Ali Koç takımın yarısını gönderiyor! Fenerbahçe'den ayrılacak isimler kim? Çinli sosyal medya fenomeni Wang neden men edildi? Çinli fenomen neden platformlardan men edildi, ne oldu? 29 Mayıs Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 29 Mayıs burç yorumları nedir? KUŞADASI ŞEZLONG VE ŞEMSİYELER BEDAVA MI? Şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz mi olacak? Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Ebola virüsü nedir? #128137 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Mayıs günün maçları nereden izlenir?
İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title