Haberler

Bağımlılar Ramazanı Fırsata Çevirmeli

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği sorumlu doktoru Aysel Kargı, "Sigara kullanıcıları ramazan ayını sigarayı bırakmak için bir fırsata dönüştürmeli" dedi.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği sorumlu doktoru Aysel Kargı, "Sigara kullanıcıları ramazan ayını sigarayı bırakmak için bir fırsata dönüştürmeli" dedi.

Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği çatısı altında faaliyet gösteren İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesinde yaklaşık 1 yıl önce açılan Sigara Bırakma Polikliniğinde başarılı sonuçlar alınmaya devam ediyor.

Kanserden kalp damar hastalıklarına kadar birçok ağır sağlık sorununun tetikleyicisi olan sigarayla mücadele için yaklaşık 1 yıldır Sigara Bırakma Polikliniği'nde eğitimler veren Göğüs Hastalıkları Uz. Dr. Aysel Kargı, yaptığı açıklamada sigarayı bırakma konusunda başarılı sonuçlar aldıklarını ve polikliniğe başvuran çok sayıda bağımlının artık sigara kullanmadıklarını söyledi.

Sigaranın insan sağlığının en büyük düşmanlarından biri olduğunu ve bir an önce kurtulmak gerektiğini belirten Kargı, sigarayı bırakmak isteyenlerin ramazanı fırsat bilerek polikliniğe başvuru sayısını arttırdıklarını ifade etti.

Kargı, sigara tüketiminin temelindeki duygunun alışkanlık duygusu olduğunu, bu kötü alışkanlığın terk edilebilmesi için bağımlıların öncelikle yeni ama insan sağlığına yararlı alışkanlıklar edinmeleri gerektiğini bildirdi.

Sigara tüketiminin hiçbir yararı olmadığını ve insan vücudunda çok büyük hasarlara yol açtığını da anlatan Kargı, "Biz başarılı olursak, sizin başarınız sayesindedir. Biz yürümek isteyene koltuk değneği olabiliriz. Sigarayı bırakanlar sakın tek bir defa bile olsa sigaraya yönelmemeli. Geçirdiğiniz stresli dönemlerde sigaraya yönelmemelisiniz. Bağımlılıkların geçmişine baktığımızda hep buna benzer nedenlerle karşılaşıyoruz. Bu yanlış." dedi.

Sigarayı bırakmak isteyenlerin kendilerine başvurması gerektiğini belirten Kargı, "Sigara kullanıcıları ramazan ayını sigarayı bırakmak için bir fırsata dönüştürmeli. Sigara kullanıcıları ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'nı arayarak ilk adımı atabilir. Bundan sonraki süreçte biz onlara yardımcı olacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Sağlık

İzzet Baysal Kargı Bolu Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title