Haberler

Bağdatlı Sultan Şenlikleri'ne Yoğun İlgi

Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Encekler Mahallesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Şenlikleri, bu sene de vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Encekler Mahallesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Şenlikleri, bu sene de vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından Hz. Ali'ye vekalet verildiğine inanıldığı günde gerçekleştirilen etkinliğe, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, MHP İlçe Başkanı İbrahim Kilimci, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Belediye Meclis Üyeleri, Kula İlçe Tarım Müdürü Atakan Bedez, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, çok sayıda parti temsilcisi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Şenliği düzenleyen Encekler Köy Muhtarı Zeynel Helva, "Bu şenliğimiz yıllardır geleneksel olarak düzenleniyor. Bu şenlik sayesinde kültürümüzü yaşatmaya, tanıtmaya çalışıyoruz. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Helva'nın ardından konuşan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, "Bu şenlikler bizlerin kardeşçe birlik olduğumuz anlamlı birlikteliklerdir. Bu günler Alevi-Sunni diyerek, Kürt, Türk, Laz, Çerkez diyerek bizleri bölmeye çalışanlara birlik görüntülerinin verildiği günlerdir. Hiç kimsenin birbiri ile sorunu olmadığını gösterdiği, devlet büyüklerinin aralarını açmaya çalışmasına direnmenin sergilendiği günlerdir. Alevilik kültürünün sahiplenildiği, benimsenip yaşatılmaya çalışıldığı günlerdir. Bu güne ev sahipliği yapan mahalle muhtarımıza ve tüm destekçilere teşekkür ediyorum. Bu gelenek ilelebet sürmeli, sürecektir de" diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlara yemek servisi yapıldı. Kula mahalli sanatçısı Sami Dinç ve ekibi tarafından vatandaşa türkü dinletisi sunuldu. Salihli Cem Evi Semah Ekibi'nin semah gösterisi ile şenlik son buldu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakine Öz Kula Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title