Haberler

Bağcılar Belediyesinden Çanakkale Gezisi

Bağcılar Belediyesi, Çanakkale gezisi düzenleyecek.

Bağcılar Belediyesi, Çanakkale gezisi düzenleyecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, hafta içi her gün 5 otobüsle öğrencilerin, hafta sonu da Bağcılar Belediyesi Mahalle Konağı'na müracaatta bulunan vatandaşların Çanakkale Şehitliği'ne götürüleceği belirtildi.

Her otobüs için ayrı ayrı tutulan rehberlerin geziye katılanlara Çanakkale Savaşları hakkında bilgi verdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Conkbayırı, Anafartalar, Kilitbahir, Arıburnu ve benzeri bölgeler ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş gibi savaşta isimleri öne çıkmış kahramanlar hakkında bilgiler veren rehberler, geziye katılanları adeta o tarihe götürüyor. "

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuya ilişkin açıklamasında, bu yıl 12 bin kişiyi Çanakkale Şehitlikleri'ne götürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Çanakkale'nin Türk tarihi için bir milat olduğunu bildiren Çağırıcı, özellikle çocukların, tarih kitaplarından okudukları Çanakkale Cephesi'ni yerinde görmelerini istediklerini kaydetti.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title