Haberler

Bağcılar Belediyesi'nden Üniversite Adaylarına Kolaylık

Güncelleme:

Bağcılar'da Üniversitemi Seçiyorum projesi kapsamında ilçede üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler düzenlenen turlarla üniversiteleri gezecek.

Bağcılar Belediyesi'nin "Üniversitemi Seçiyorum" projesi kapsamında üniversite kampüslerine gerçekleştirilen turlarla, ilçede üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere üniversite ortamını tanıma fırsatı veriliyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, belediyesinin lise son sınıf öğrencilerine yönelik projesi kapsamında, üniversitelere günlük geziler düzenlendiği aktarıldı.

Eğitim ve öğretimlerinin en önemli safhası olan üniversite sınavını kazanmak için yoğun şekilde ders çalışan öğrencilerin, düzenlenen bu sosyal geziler sırasında üniversite kampüslerini ziyaret edebildiği belirtilen açıklamada, rehberler eşliğinde gerçekleşen bu ziyaretler sırasında öğrencilerin, sınıfları, kantini, kütüphaneleri ve spor alanlarını gezme imkanı bulduğu kaydedildi.

Rehberlerin öğrencilere üniversitenin öğrenci kontenjanı, üniversite sınav puanı, öğretim üyesi kadrosu ve diğer sosyal ve kültürel imkanlarıyla ilgili bilgi verdiği vurgulanan açıklamada, bu geziler sonucunda öğrencilerin üniversite sınavını kazanmaları halinde hangi üniversiteyi tercih edecekleri konusunda kolayca karar verebilecekleri bilgilere sahip oldukları bildirildi.

"Bağcılar, artık sosyal ve kültürel faaliyetlerle anılıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hayata geçirdikleri projelerle eğitim alanında çok önemli mesafe aldıklarını anlatarak, önceki yıl İbni Sina Anadolu Lisesi öğrencilerinin Türkiye'de üniversiteye en fazla öğrenciyi yerleştirdiğini ifade etti.

Çağırıcı, verdikleri emeklerin meyvesini almaya başladıklarını dile getirerek, Bağcılar'ın artık sosyal ve kültürel faaliyetleriyle anılmaya başladığını kaydetti.

Yurt içinden ve yurt dışından tanınmış akademisyen ve bilim adamlarının da katıldığı 6 Uluslararası Sempozyum düzenlediklerini aktaran Çağrıcı, hizmete sundukları Bilgi Evleri'nde öğrencilerin zihinsel ve fiziksel aktivitelere katıldığını, Bağlar Mahallesi'nde açtıkları Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'ndeki öğrencilerin de önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Çağırıcı, 1992'de ilçede 16 devlet okulu bulunduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Şimdi ise 96'sı devlet okulu olmak üzere 116 okulumuzda 180 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Kemerburgaz Üniversitesi'nden sonra Medipol Üniversitesi Hastanesi'ni de hizmete açtık. 3. bir üniversitenin yüksek okul proje çalışmaları da devam ediyor."

Başkan Çağırıcı, "Üniversitemi Seçiyorum" projesine ilişkin bilgi vererek, şunları söyledi:

"Her gün sabah ve öğle saatlerinde 4 otobüsle üniversitelere geziler düzenliyoruz. Bu gezilere katılan öğrencilerimiz, üniversite kampüslerini geziyor ve rehberlerden bilgi alıyorlar. Böylece hangi üniversitede ve hangi bölümde okumak istiyorlarsa, kolayca tercih yapabilecek bilgiye sahip oluyorlar. Üniversiteli öğrenci ağabeyleriyle derslere girerek, o atmosferi soluyorlar. Amacımız onların bu sınav maratonunu geçmelerinden sonra doğru üniversite ve bölüme yerleşerek eğitim görmelerine yardımcı olmak. Üniversiteli öğrenci sayısının artmasıyla birlikte modern konutları inşa ettiğimiz Bağcılarımız sosyal ve kültürel anlamda da hak ettiği seviyeye ulaşmış olacak."

Kaynak: AA / Yerel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title